семена, посадъчен материал и разсад в русе

agro24

17.10.2015 НОМЕР НА ОБЯВАТА: 81336

Овошки извадени 16.10 от ЛИЦЕНЗИРАН РАЗСАДНИК
5 лв. ЗА 1 БР. - При количества - отстъпки
Русе - 0895 363 666
Имаме наличност от следните сортове:

СЛИВА БЛЕКСТАР. Дата на зреене: 15-20 юли.
Дърво: умерен ръстеж; сортът не се разклонява силно; короната е прибрана.
Цъфтеж: нормален.
Плодове: Плодове: плодовете са много едри, с кръгла симетрична форма, кожата е черна, с восъчен налеп, месото е жълто. Костилката е много малка и не се отделя от месото. Плодовете са с големина от 80гр.-90гр.

СЛИВА СТЕНЛЕЙ. Зреене: 25 август – 5 септември
Ранен и много родовит сорт. Дървото е умерено растящо с обратнопирамидална рядка корона. Подходящ е за интензивни насаждения. Сортът е самофертилен и добър опрашител. Толерантен е на шарка, слабо се напада от червени петна и средно от ръжда. Чувствителен е на ранно и късно кафяво гниене. Задоволително устойчив е на суша. Към почвата не е особено взискателен. Плодовете узряват през последното десетдневие на август, бързо презряват. Те са средно едри до едри, с тегло (32-60g), обратнояйцевидни, със слабо изразена шийка, несиметрични.

КАЙСИЯ НЮ ДЖЪРСИ
Зрее 15-25 юни Плододава на четвъртата година от засаждането.При направа на високо присаждане с цел избягване на апоплексията по кайсията плододава на първа година, защото има много добре оформена корона със заредени плодни пъпки.при есенно засаждане..Има добра устойчивост на ниски температури.Плодовете са едри – 55 грама.Родивотоста е редовна,квалитетен плод.

ЯБЪЛКА ФЛОРИНА М106 зреене: 25-30 октомври.
Дървото е силно растящо, с гъста конусовидна корона. Цъфтежът е средно късен. Много слабо чувствителен е на брашнеста мана и на огнен (бактериален) пригор. Плодовете са средно едри до едри, кълбовидно конични до кълбовидно плоски, често са с несиметрични половинки. Основният цвят е жълто-зелен, а покривният - размит и на ивици червен до тъмночервен, обхващащ почти целия плод, имат умерен восъчен налеп. Месото им е кремаво, хрупкаво, сочно, сладко, слабо кисело, ароматично, с много добро качество. Беритбената зрялост настъпва към 25-30 октомври.

КАЙСИЯ МЪРКУЛЕЩИ
ЗРЕЕНЕ 20-30.Юли Плод-едър 44гр. Форма- удължено-сплесната при основата и върха. Кожица- средно дебела , оранжево-жълта , с руменец , слабо мъхеста.Месо- плътно, хрупкаво ,сочно, сладко-кисело със слаб аромат.Костилка- средно едра и отделчща се от месото. Плодовете понасят манипулация и транспортиране.

ЯБЪЛКА ДЖОНАГОЛД
Джонаголд има едри плодове, с кръглоконусовидна форма, които са леко ребристи. Плодовете зреят към края на септември.Дървото има умерен до силен растеж и формира закръглена, умерено гъста корона. Сортът Джонаголд е лош опрашител. Добре се опрашва от групата на Червена превъзходна.Сортът ябълки Джонаголд встъпва рано в плододаване и има добра и редовна родовитост. Проявява чувствителност към брашнеста мана и струпясване.

ПРАСОВА ГЛОУХЕЙВЪН
зреене: 10 - 18 август
Много ценен американски сорт. Дървото е умеренорастящо, с ширококълбовидна корона, с много добра родовитост. Сортът е средноустойчив на пролетни застудявания и устойчив на зимни студове. Плодовете са едри с тегло 180 g , кълбовидни, симетрични. Кожицата е жълта, покрита почти изцяло с размити или на петна кървавочервена окраска с дребни, фини власинки, с красив външен вид. Месото е златистожълто, слабо зачервено около костилката, топящо се, сочно, добро на вкус. Костилката се отделя от месото. Плодовете са пригодни за консумация в прясно състояние, приготвяне на компот и нектари, както и за замразяване.