Франция е първенецът по производство на гъши дроб в света с 20 000 тона годишен добив. Проучване на телевизия RTL сочи обаче, че 80% от продавания по света френски гъши дроб всъщност е български, но е изкупен и преетикетиран във Франция. 
 
 
Дори и на второ място, родния гъши дроб завладява пазара в Белгия и изпреварва по продажби традиционния производител.
 
Внасяният в Белгия гъши дроб от България струва едва 25,70 евро за килограм, докато френският е с цена 41,70 евро, се посочва в предаването, което уточнява, че произвежданият у нас дроб е от гъски, излюпени от яйца, внос от Франция.
 
Анкетираните в репортажа хора изразяват задоволство от българския гъши дроб.
 
"Няма основни големи разлики в отглеждането на гъски във Франция и България. Двете страни прилагат едни и същи европейски регламенти по отношение на технологиите и безопасността", казва Павел Челебиев, собственик на ферма за отглеждане на гъски.