Розарио Спатаро е биопроизводител от няколко години. Фермата му се намира в Сицилия – там се намират най-големите площи, в които се произвежда био продукция.  Става дума за 363,639 хектара, пише freshplaza.com.

Реколтата от пролетниците до момента

Фермерът отбелязва, че тази година реколтата от пъпеши е добра, тъй като е използвал нов метод за отглеждане – вертикален.

Сезонът приключва приблизително, когато лятото свършва. Тази година беше добра за сливите, черешите и доматите, отбелязва Спатаро.

 По думите му разликата между добра и лоша година е в производствената технология. Фермерът се е спрял на вертикално отглеждане, тъй като то осигурява задоволителни резултати както по отношение на реколтата, така и на качеството.

Благодарение на тази методика, продукцията се увеличи с 30% спрямо миналата година. Надяваме се, че може да отглеждаме още повече, казва Спатаро.

Тази година от 5 ха площи той е произвел 300 тона пъпеши. При сорт Жълт канарски – 300 тона от 8 ха.