x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

‘Предприемчиви’ арендатори

Имамземя която не обработвам и "предприемчиви" зърно производители са я изорали без да ме питат. Когато се срещнах с тях и им казах че не желая да ми орът земята и не я давам под аренда те ми заявиха, че в такъв случаи няма да я заявяват за субсидии. В което силно се съмнявам, както и ми казаха познати които са препатили тяхна земя са я орали а на следващата година са я и засяли, въпреки че и те са против.
Та въпросът ми е каде трябва да отида за да проверя дали земята е заявена за субсидии и ако е какво трябва да направя?
В наредбите е описано, че за да се заяви една земя трябва да се представят документи или договор за аренда, каквито те не притежават, но познати фермери които заявяват земи казват че при заявяване не се изискват тези документи.
Благодаря Ви предварително!

13.04.2012 в 16:06

 
Re:

Не ви разбирам аз "Вас" такива хора.имат земя която не работят и пустее и вместо да я работи някои и да полу4ават зърно или пари те не я дават!!!!!!!! Това е проблема на българина няма да се оправим още 100 години.

13.04.2012 в 16:49

 
Re:АРЕНДАТОРИ

Аз също не съм съгласна да обработват земята ми - не се договаряме за размера на арендната вноска. Обидно малка е. Та така - ще я дам на когото си искам или ако реша ще си сея каквого поискам - кво ми е зор,че някой си се бори за масив. Интереса клати феса - нали? Как да му я дам на безценица,че да си направи г-н арендатора масив. Да ми вади душата с памук, а не да я изтръгва.НАСИЛА ХУБОСТ НЯМА.

13.04.2012 в 17:06

 
Re:

От една страна съм сагласен с вас да така е има мн некоректни арендатори . Но пък от другата страна е защо да му я давам да си прави пари по добре да си седи така .Но нз дали знате 4е ще влиза закон в който наследниците ще плащат данак за нивите и тогава ще трябва щът не щът да я дават тая нива след като не я работят ! Това което ви казвам не са празни приказки и ще стане факт то4но заради такива хора като вас които имат земя и не искат друг да я работи и пустее !!!!

13.04.2012 в 17:29

Мнението е редактирано за последно на 2012-04-13 17:32:23
 
Re:

До julian44, първо ви благодаря за мнението, въпреки че не казвате нищо по моето питане. А колко то се отнася до това че земята като цяло трябва да се работи да така е, но когато някои иска да работи чужда земя той трябва първо да попита а след това да влиза да оре или сее. Поне аз мисля че така трябва да се процедира, не съм от горделивите и лесно убидни личности но мен такова поведения на арендатори ме дразни и то много, и след такова поведение на арендатора му казвам да не влиза да оре там където няма уговорка а ако доиде и ме попита като човек бих му я дал дори и без аренда. Но когато се прави на селски тарикат бих предпочел да ръстът тръни по нея и да си плащам като поп данака за нея, извиняваи но в постати подразбирам че това за данака го казваш твърде задоволително сякаш хора като мен с подобни земи ще тръгнем да се молим на арендатори да обработват земите за да не плащаме данък, които данак мен лично не ме бърка и ще си го плащам както казах като поп.
А според "Вас" ако това да отидеш и да изореш на някого местото без да питаш първо за мен е проява на наглост, тарикатлък и именно от такива личности тази държава само потъва.
За мен лично е много странен и факта, че въпреки че се изисква предоставяне на документ за собственост или договор за аренда в службите по земеделие могат да се заявът терени, без предоставянето на такива документи, което говори много лошо за нашата държавица.
Още повече че земята е частна собственост, която се счита за неприкосновена но това е друга тема.
Аз лично не зная дали Вие сте арендатор или не и ако сте дали сте от коректните или не, но мисля че не сте прав. Хаиде стига дрънках глупости, че се изнервям.....
п.с. И извинявайте ако съм Ви засегнал.
А ако някои може да ми каже как и къде точно да отида за да проверя дали имота следкато е изорян е заявен за субсидия за угар да ме посаветва. Другият ми вариянт е да се консолтирам с адвокат и да го съдя този "фермер" до дупка.
Благодаря Ви предварително!

13.04.2012 в 22:10

 
Re:

А приятелю ти ако не се занимаваш с земеделие и имаш земя, би ли допуснал някои да я работи без да те информира и когато отидеш при него да ти каже, че неможе да ти даде нищо или пък да ти заяви със селски тон "а бе я ми се махаи от главата ималси там 10-тина декара голяма работа" или пък да ти заяви че ти дава 20 кг зърно на декар аренда.
И казвам ти да чувал съм за въвеждането на данък и ще си го плащам като поп. Мен не ме интересува дали човека ще печели от земята ми толкова колкото какво му е отношението към мен и моята собственост, макар и постещща!
И извинявайте, че започнах да Ви пиша на ти.
Весели празници от мен!

13.04.2012 в 22:18

 
Re:

ха,селски тарикати,недей така ще ти се обидят агробизнесмените.
Няма какво да се чудиш почти всички големи арендатори имат така наречените скрити земи за които не плащат рента,вадят си продукукция,че и субсидия взимат,недей си мисли че само твоята земя,аванти намират от всякаде ,черни пътиша орат,мери и тем подобни,никой не може да ги спре,тя субсидията се дава на обработваема площ така че работи ли се земята пари с право си вземат,това че нямате договор за аренда е проблем и можеш да го поканеш в съда,отиваш в обласната служба земеделие вземи и някай адвокат и поискай на въпросния господин анкетните карти поне 6 години назат и проверявате дали е посочвал твоята площ че я обрабитва,ако е така и няма документ,разписан от теб, че ти е далавал рента през годините срещате се в съда и там вече всичко се оправя,може и някой лихва да вземеш.
Коректност винаги трябва да има и от двете страни,с мошенгии вече трябва да се спре да се правят пари.Вина имаш и ти,че много не си се интересувал от имота си и че не си намерил някой друг арендатор да ти работи земята,но в никакъв случай пустеещи земи това е грехота,каквито и данъци да плащаш като поп ли сестра ли,да правиш инат работа значи и ти си за....,намери си някой друг арендатор сключвай там 5 годишен договор за арента щом ти не можеш да си работиш земята,нии тез машини не ги купуваме за слава,и да си спокоен пък рента колкото даде годината като има за него ше има и за теб.
Преди време дойде един собственик с подобен проблем,но много бързо оправихме работата,но с други начини които не са за тука.
Хайде късмет с намирането на коректен арендатор,и знай,че понякога всеки трябва да прави компромис за да вървят работите напред.

13.04.2012 в 22:35

Мнението е редактирано за последно на 2012-04-13 22:49:45
 
Re:

Колеги не се ядосвайте и не се дразнете, от миналата година когато някои като вас не е сключил договор с арендатор или наемател зп за обработване на земеделската му земя тя се води като БЕЛИ ПЕТНА тези площи когато попаднат в масивите за ползване за тях съответния ползвате плаща такса за ползване. Ние плащаме по 16 лева на декар за тези бели петна по сметка на общината. Тези пари са за вас собствениците и вие имате 3 години да си ги потърсите иначе остават за държавата. Земята няма как да не се работи и да пустее.Отивате в общинска служба по земеделие и те ще ви обяснят как да се ги получите парите. Това, че не си работите земята и че нямате сключен договор с някого означава, че не полагате грижата на добър стопанин, затова общината се разпорежда с нея!!!

13.04.2012 в 22:48

 
До kjosev

kjosev Не мислиш ли 4е понякога е невъзможно да намериш вси4ки наследници на земите които обработваш ? Разбирам те напълно дори и аз съм имал подобни проблеми и дори и аз самият съм изоравал ниви без да питам хората защото не мога да ги открия и си го признавам просто е невъзможно да ги открия.Дано намериш справедливост . А за другото пусни си една жалба 4е ти обработва земята неправомерно и ще му спрат супсидиите и тогава ще те намери бързо бързо .

13.04.2012 в 22:50

 
Re:

Е браво на Наско тъкмо и аз това щях да ви пиша.

То да си собственик е и отговорност и не става само с едно "не искам да ми пипат земята"
Има си закон четете там е записано всчка година собственика е длъжен да подава декларация по чл.69 как смята да ползва земята ако не подаде такава земята остава Бяло петно и общинската служба се разпоревда с нея - и тя е тази която я отдава на 'предприемчивия' арендатор без да пита собственика.

13.04.2012 в 22:53

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Агрион Агрион

  Агрион е лидер в професионалното управление на земеделски земи в България.  ...

   
  Агро Бул Сервиз ООД Агро Бул Сервиз ООД

  "Агро Бул Сервиз" ООД  извършва търговска и сервизна дейност на селскостопанска...

   
  Агромашина Груп Агромашина Груп

  Агромашина груп предлага всичко за земеделието – нови трактори Same, Kubota, Lamborghini....

 • Агрополихим АД Агрополихим АД

  Агрополихим АД е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в...

  Еуралис Семена ЕООД Еуралис Семена ЕООД

  Еуралис Семанс е семенарският отдел на Еуралис Груп – френски кооператив, съставен...

  Металагро АД Металагро АД

  Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки...

 • КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ

  ГРУПА КОСАД СЕМАНС УТВЪРДЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА СЕМЕНА В ЗЕМЕДЕЛСКИЯ СВЯТ   Косад...

  АГРОЛА ООД АГРОЛА ООД

  ”АГРОЛА” ООД , ЕИК 114685177 е със седалище и адрес на управление: гр. Плевен,...

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД РИМЕКС Технолоджийс ЕАД

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД е компания с високо професионален и иновативен подход към всички...

 • Варекс ООД Варекс ООД

  "ВАРЕКС" ООД - новаторски подход СЕРИОЗНИ МАШИНИ ЗА СЕРИОЗНИ СТОПАНИ!  ...

  АМИТИЦА АМИТИЦА

  Амитица ООД предлага професионални и високоефективни решения, продукти и технологии в областта...

  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

forum