x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Частнопрактикуващи вет. лекари

Колеги животновъди,през последните два месеца ми се наложи да закупувам животни от различни краища на страната.Няма проблем с пътни листове,паспорти за ЕПЖ,специализиран транспорт и т.н.,но в последствие се оказва,че частнопрактикуващият вет. лекар от чиито район е закупеното животно не подава своевременно информацията в единната система за регистрация и въпреки че притежавам изрядни на практика документи нашият вет.лекар не може да го зачисли в нашата ферма.Започват едни допълнителни разговори и молби,които според мен,ако всеки своевременно си вършеше работата не би трябвало да ги има.Някои от вас имал ли е подобни проблеми и как ги решава?

04.06.2010 в 05:35

 
Re:

Когато вземаш ветеринарномедицинското свидетелство , вземай и телефона на доктора . За съжаление има и такива колеги , които все още не могат да се оправят с новата информационна система или пък не могат да си подредят работата , така че всичко извършено да е и нанесено в инф. система.

04.06.2010 в 07:30

 
Re:

преди 1 година имах същия проблем като на мирчев купих 30овце от русе старея собвеник ми даде всичките документи за овцете ушни марки бяха описани и съотвенно регистрирани обаче кагато ги прехвърлихме на моя доктор се оказа че тези овце не съществуват никъде пълен шах и тогава правих нова регистрация защото стария доктор еспал само се е нагушил за сметка на нас

04.06.2010 в 10:58

 
Re:

Този проблем го има почти на всякаде.
И при мен стават проблеми от този род. Въведени телета , месец-месец и половина по късно. Не отписани животни , които са продадени. Вписани на мое име животни на други хора. Животни с объркан пол , порода или предназначение. И като за капак има две ушни марки , които системата или доблира или не приема.
Като дойде време за вадене на справка става нещо страшно.
И не мога да разбера как работи тази система , всяка година оправяме грешки ,не само при новите животни , но и тези които битрябвало вече да са добре.

04.06.2010 в 12:37

 
Re:

А при мен е точно обратното. Изчистил съм системата от животните , които не бяха налични още в старата система , но при смяната и с новата се оказа , че доста от животните липсват или пък има такива , които бях изчистил.Проверих лично всички налични животни марка по марка в стадата , поработих няколко нощи , защото само вечер може да се работи спокойно , и сега всичко е топ.
Проблемите при мен идват от фермерите , че не ми се обаждат своевременно за всяка промяна в числеността на животните.
Освен това аз им вадя готови декларации , така не се налага да пишат и хората са много доволни .Най-много да има едно две животни със сменено предназначение , но го оправяме на секундата.

04.06.2010 в 16:12

 
Re:

Проблем може да имате с животно купено от пазар и взет пътен лист от там,може изпращащия го лекар да не го е насочил в информационната система към пазара или пък лекаря от пазара да не го е насочил към новия собственик.Засега състемата позволява доста неща,само не можем да съживим умрелите и заклани.

04.06.2010 в 17:29

 
Re:

Приятели, всичко зависи от човека! При мен и официалния и частнопрактикуващия лекар са зле с програмите и компютъра, официалния защото чака пенсия а другия защото не може да се научи да работи с компютър а синът му, който е ученик му въвежда животните. Резултата от това изпитах при поискване на справката за де минимис. В обновената програма за предназначение на животното е въведено освен за мляко да се пише и репродукция, единият не знае за промяната а другият не може да я направи и аз се пържа два дни как да оправя справката. С познат ветеринарен лекар, който има достъп до системата оправих справката, но ми костваше нерви. Затова се учудвам и същевременно поздравявам този от вас който пише че сам подготвял декларациите на нас фермерите. Моя като стане въпрос за това не може да си намери документите за маркиране. Добре, че си водя стриктно регистъра иначе съм загубен. Затова трябва да се либерализира режима за влизане в Интегрираната информационна система на НВМС. След регистриране с нея да могат да работят и фермери. Още повече, че развъдните асоциации искат те да маркират и въвеждат животните. Но пак казвам всичко е до нас хората.

04.06.2010 в 21:18

Мнението е редактирано за последно на 2010-06-04 21:18:31
 
Re:

Да прав си Radi , всичко е до човека и затова не трябва да се делим на фермери и ветеринарни доктори , в крайна сметка всички газим едни и същи лайна . Големия проблем ще дойде , когато маркировката се прехвърли на чиновниците , помни ми думите пак ще говорим след година или две. А колкото до това дали фермерите имат право на достъп до инф. система , мисля че всички имате това право и сега след като подадете документи в НВМС

05.06.2010 в 08:06

 
Re:

До д-р Антон Петров - системата може да съживява и заклани животни , но не го препоръчвам , защото става голяма каша.

05.06.2010 в 12:17

 
Re:ЧПВЛ

Асосиациите да приемат да работят с тези номера от ушните марки,както ние работим,вместо да пилеят пари за дублираща дейност.Хич и не си помислям в развъдните книги да пиша стотици цифри.

20.06.2010 в 05:39

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • РИМЕКС Технолоджийс ЕАД РИМЕКС Технолоджийс ЕАД

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД е компания с високо професионален и иновативен подход към всички...

   
  Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

   
  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД АГРОТЕХНИКИ И КО ООД

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД е фирма със седалище град Карнобат, Индустриална зона Север. Фирмата...

 • Тайтън Машинъри България Тайтън Машинъри България

  "Тайтън Машинъри България" АД е българо-американско дружество, съзадено на 6-ти...

  ЕКОДАРПОЛ ЕКОДАРПОЛ

  ЕКОДАРПОЛ  е полска компания, която произвежда органични био торове и почвени...

  Меркурий Агро ЕООД Меркурий Агро ЕООД

  Меркурий Агро ЕООД e компания за търговия на селскостопанска техника и резервни части,...

 • Варекс ООД Варекс ООД

  "ВАРЕКС" ООД - новаторски подход СЕРИОЗНИ МАШИНИ ЗА СЕРИОЗНИ СТОПАНИ!  ...

  Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

  Никея Трейд ЕООД Никея Трейд ЕООД

  Никея Трейд ЕООД се занимава с внос на употребявани трактори - John Deere, CASE, Massey...

 • АГРОЛА ООД АГРОЛА ООД

  ”АГРОЛА” ООД , ЕИК 114685177 е със седалище и адрес на управление: гр. Плевен,...

  Агрополихим АД Агрополихим АД

  Агрополихим АД е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в...

  Металагро АД Металагро АД

  Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки...

forum