x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Съвет за 20-30 млечни черношарени за обновена ферма

Здравейте колеги!rnПреди няколко дни привършихме ремонта на фермата.Сега трябва да я населим с живот както се казва.А уж rnимахме уговорени... rnСтава въпрос за закупуване на 20 или 30 черно-шарени крави в зависимост от цената.rnЦелта е добиване на мляко,така че е излишно да казвам че държа кравите да не са стари и да имат приличен млеконадой,ако може заплодени.Цяло стадо е с предимство rnrnЕми това е,ако някой продава това което търся може да се чуем и разберем. П.П. rnНе е задължително всички да са черно-шарени.

15.08.2011 в 19:45

Мнението е редактирано за последно на 2017-12-15 14:58:42
 
Re:

Какви крави, Краварче?
Това е форум на български фивотновъди. Те са колекционери, продават по 1-2 животни. Ако търсиш крокодили, питони, тибетски якове, или папагали арара, да ти помогне някой, ама екзотични животни като крави, овце, биволици, само от внос.

15.08.2011 в 19:55

 
Re:

Иванов,аз сигурно съм единствения дето не се е заяждал с теб,ама нещо ме обърка, на мен ми казваш да не внасям кафяво че щели да бъдат бракувани юниците,а на краварчето да внася нещо не си на ясно с политиката на бизнеса,не си противоречи!

15.08.2011 в 20:03

 
Re:

За съжаление май си прав.
Тук при нас има един човек който ми предлага за цена от 19000 хил.лв.12 крави черно-шарени като три от тях се отелиха миналия месец,а другите заплодени.Бях да ги гледам и при доене общо от деветте дневно изкара 190литра. Кравите са средно на по 5 телила и имат още хляб в тях.

15.08.2011 в 20:06

Мнението е редактирано за последно на 2017-12-15 15:00:21
 
Re:

Няма смисъл да внасяш кафяво на тези цени, защото не може да издържиш финансово. Аз мога да ти направя счетоводната разбивка, но ти трябват яки пари, които не бих те посъветвал да влагаш. Освен това съм говорил с румъска фирма, но те вкарваха на много по-високи цени животни с гарантирана млечност от 9000 кг. на година, което ме кара да мисля, че за 1800Е с транспорта не са от най-добрите, вероятно ще гарантират 7000-7500 кг. мляко.

При черношарените проблеми няма, защото те са масови крави, и в Румъния стотици хиляди женски телета отиват в кланницата всяка година. Иначе от тук трябва да се събират 2 години. Ако Краварчето вземе тези 12 крави ще удари кьаравото, защото повече от 1-2 при човек няма да намери. Взимай ги и от тук нататак подбирай само хубавото, а тези ги заплождай с вноста семенна течност, приплодите оставяш и така увеличаваш стадото.

15.08.2011 в 20:26

 
Re:

това е добър млрконадой при условие че не ги храни,ама колега това са животни на които вече им е взвта силата,старички са! Ако обаче ти ги свали на по 1200 броиката ги взимай и стискаи палци да ти родят женски и да подмениш по старите! Трябва да знаеш само едно ,за в бъдеще заплождай само с изкуствена вносна семенна течност и ще имаш напредък!Успех

15.08.2011 в 20:27

 
Re:

Иванов, пак си противоречиш, та нали точно ти казваше че "мелези" не се оставят, сега защо съветваш колегата да запложда на основа на тези крави и да оставя приплодите?


Колега, ако ти харесвот кравите ги вземи, и от тук насетне всичко ще зависи до голяма степен от теб. Все ми се струва че във вашия район обаче Джарсетата ще са по удачни.

16.08.2011 в 09:48

 
Re:

Да и аз си мислех за джерсета,хем са и по-дребни,но нашенски колеги ме раз убеждават да не взимам защото масленост висока а млеконадой не.Те мандрите за масленост не плащат ...

16.08.2011 в 10:55

Мнението е редактирано за последно на 2017-12-15 15:01:57
 
Re:

Чесно казано много ми се виждат тези пари, но зависи от кравите и дали в цената влизат вече родените телета. Иначе от описаните от теб условия едва ли ще имаш проблими с черно-шарената порода. Относно Джарсето, то аз имах навремето 3 такива, и като сметна разходите за тях/най вече като храна/, трябва да ти кажа че млякото им ми се връзваше на по-добра себестойност от тази на черно-шарените.

16.08.2011 в 11:50

 
Re:

Не си противореча за нищо. Кафяво няма и единствения начин да си ги осигури за 2-3 поколения е поглъщателно кръстосване. Това е реалността, а аз съм практик. Ако имаше кафяво под път и над път щях да му дам друг акъл.
Цена от 1500 лв е умерена за крави, особено ако са заплодени. Взимай ги, защото няма да намериш други или пусни обяви, че купуваш стадо, може някой да зорлия. Сега се купува каквото има, а не каквото искаш.

16.08.2011 в 13:37

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Тайтън Машинъри България Тайтън Машинъри България

  "Тайтън Машинъри България" АД е българо-американско дружество, съзадено на 6-ти...

   
  Агрион Агрион

  Агрион е лидер в професионалното управление на земеделски земи в България.  ...

   
  Агрия АД Агрия АД

      ИСТОРИЯ   Агрия АД е създадена през 1932 г., за да задоволи...

 • Агрокорпорейшън ООД Агрокорпорейшън ООД

  Oсновната дейност на Агрокорпорейшън ООД е търгoвия в страната и чужбина със селскостопанска...

  Агро Бул Сервиз ООД Агро Бул Сервиз ООД

  "Агро Бул Сервиз" ООД  извършва търговска и сервизна дейност на селскостопанска...

   Агротрон - М Агротрон - М

  Агротрон-М се занимава с внос на трактори, комбайни и земеделски инвентар от Европа.  ...

 • ЕКОДАРПОЛ ЕКОДАРПОЛ

  ЕКОДАРПОЛ  е полска компания, която произвежда органични био торове и почвени...

  КАМТ АД КАМТ АД

  Производство на почвообработваща техника    Специализирана е в производството...

  Никея Трейд ЕООД Никея Трейд ЕООД

  Никея Трейд ЕООД се занимава с внос на употребявани трактори - John Deere, CASE, Massey...

 • РИМЕКС Технолоджийс ЕАД РИМЕКС Технолоджийс ЕАД

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД е компания с високо професионален и иновативен подход към всички...

   НИК Електроникс ООД НИК Електроникс ООД

   НИК Електроникс ООД e вносител на Trimble за България - GPS навигации, автопилоти и...

  Агритоп ЕООД Агритоп ЕООД

  Фирма АГРИТОП ЕООД започва дейността си през 2005 г. с тясна насоченост към животновъдния...

forum