x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

СВЕЖИ ПАРИ В ИЗЧАКВАНЕ НА ПО-ДОБРИ ЦЕНИ

Колеги, всички знаем, че изчакването на по-добри цени е свързано със своевременно финансиране. Казано на кратко - ТРЯБВАТ НИ СВЕЖИ ПАРИ! Призивът ми е - ИЗТЕГЛЕТЕ СИ СУБСИДИИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОСРЕДСТВОМ НИСКОЛИХВЕНИТЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ КРЕДИТИ, КОИТО ПРЕДОСТАВЯТ ПОВЕЧЕТО БАНКИ, така няма да бъдем зависими от търговците, които ни се подиграват с цени граничещи или дори под себестойността на продукцията ни. Тук е мястото всеки да споделя за своя опит с банки и кредити, и да помага и напътства тези, които тепърва ще тръгнат по този път. Нещата никак не са сложни и опитът на всеки ще е полезен, така че тези, които все още се двоумят или срещат трудности, да имат достатъчно инфо и да им окажем подкрепа. АКО ПОВЕЧЕТО ОТ НАС СМЕ ФИНАНСОВО СИЛНИ И СЕ ВЪЗДЪРЖАМЕ ОТ НЕОПРАВДАНИ ПРОДАЖБИ ПОД СЕБЕСТОЙНОСТ, ТОВА, МИСЛЯ, ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ЦЕНИ /макар да знам, че върху цената влияят и мн други фактори/. Оставам отворен и с удоволствие ще споделя своя опит с банките и кредитирането.

08.07.2009 в 23:09

 
Re:

Обаче за нисколихвените кредити /ок.7%/има лимит по области и за тях вече са подадени документи ощи в първия ден,в който издаваха Удостоверения.Чака се одобрение,останалите над лимита ще плащат високата лихва-/ок.11%/-това е в ОББ.

09.07.2009 в 09:39

 
Re:

ББР е отпуснала до сега, ако не се лъжа, 100 млн ресурс на повече от 10 банки, в т.ч. Обб - 15 млн лв, Прокредит - 10 млн лв. и на повече от 8 банки /МКБ Юнион, Алианц, Асет, Д Банк, ПИБ, ЦКБ, Токуда, Еспресбанк, Инвестбанк и др/ по 5 млн лв. Вярно е, че ресурсът е ограничен, но той не е толкова малък, още повече, че всеки си казва "до мен няма да стигне, няма смисъл да се пробвам" и така накрая може да се окаже, че ще има неусвоен ресурс, защото всеки се е ослушвал. От Вас се иска да попитате поне 1-2 банки, естествено, ако сте убедени, че искате да задържите продукцията си и да си осигурите ресурс за есенната кампания.

09.07.2009 в 12:19

Мнението е редактирано за последно на 2009-07-09 12:20:34
 
Re:

Ние вече опитахме,чакаме отговор и се надяваме да "хванем" ниската лихва.

09.07.2009 в 12:22

 
Re:изчакване на по добри цени

Прав е Дидо,че такава трябва да е политиката,за да вземем по-добра цена.Освен споменатия ресурс,банките отделно си имат средства за заеми срещу субсидии. Миналата година примерно СИ банк предлагаше при 4%.А че цената ще се вдигне е сигурно.Вижте статията по-долу:
сделки за пшеница от новата реколта
03.07.2009 г.


Почти няма реализирани сделки за пшеница от новата реколта, причината е в ниските цени, които търговците предлагат на производителите, каза председателят на Асоциацията на българските зърнопроизводители Стелиян Стоянов. По думите му за тон пшеница в момента търговците предлагат по 200 лв., което е със 100 лв. по-малко от цената за тон, предлагана през миналата година. Цената от 200 лв. на тон не покрива направените производствени разходи и затова производителите не продават, каза той.

Българските зърнопроизводители винаги продават на най-ниски цени от своите колеги в Румъния или пък в Гърция, тъй като капацитетът на пристанищата ни за товарене на зърното е малък. Обикновено зърно се товари на пристанищата във Варна, Бургас и Балчик. Товаренето става с кранове, а не с вакумни инсталации – както на пристанището в Констанца (Румъния).

„Имаме най-остарели пристанища с техника за товарене, в сравнение с другите модерни пристанища. Това означава, че вместо да товарим за едно денонощие около 10 хил. тона, ние ги товарим за пет или шест денонощия. Това оскъпява разхода по товарене и чартиране на корабите”, обясни Стоянов.

Зад 30 % ще бъде по-ниско производството на пшеница в страната в сравнение с миналата година.

„Това би трябвало, а оскъпи пшеница, но не се получава, защото 20 години пазарът на зърно се диктува не от производителите, а от търговците. Не всичко обаче зависи от търсенето и предлагането. Румънските търговци например са по-агресивни и предлагат по-атрактивни цени и на Констанца товарят по-бързо, по-интензивно и имат по-модерни съоръжения за товарене”, каза той. Щом се товари по-малко на ден, значи ще се купува по-малко.

В Добруджа се жъне от 350 до 400 кг на дка, но в другите части на страната има доста проблеми със започването на жътвата заради дъждовете. В Добруджа по думите на Стелиян Стоянов почти не е валяло

09.07.2009 в 16:42

 
Re:до Ст Николов

Е, и ??? Това го прочетохме и сами - какво ново всъщност казваш с коментара си - не разбрахме? [:slap:]

09.07.2009 в 17:39

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Мегатрон ЕАД Мегатрон ЕАД

  Мегатрон ЕАД  е основана през 1998 г. и е официален представител в България на водещи...

   
  Еуралис Семена ЕООД Еуралис Семена ЕООД

  Еуралис Семанс е семенарският отдел на Еуралис Груп – френски кооператив, съставен...

   
  Металагро АД Металагро АД

  Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки...

 • Сатнет ООД Сатнет ООД

  Сатнет ООД е водещ вносител на употребявани и рециклирани Японски...

  Иновекс Земеделска Техника Иновекс Земеделска Техника

  ИНОВЕКС Земеделска Техника е част от компанията ИНОВЕКС ГРУП . ИНОВЕКС е марка позната...

  Интерагри АД Интерагри АД

  ИНТЕРАГРИ АД е дружество с основна дейност внос, дистрибуция и продажби и сервизна дейност на...

 • Тракбул ООД Тракбул ООД

  " ТРАКБУЛ " ООД   - Стара Загора е директен вносител на пълната гама...

  Анимекс ЕООД Анимекс ЕООД

  Нов стил в Селскостопанството (New Style in Agriculture)   Фирма Анимекс ЕООД е...

  Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

 • Трактор Инвест ЕООД Трактор Инвест ЕООД

  „Трактор инвест” ЕООД - Карлово е търговско дружество с предмет на дейност...

  Тайтън Машинъри България Тайтън Машинъри България

  "Тайтън Машинъри България" АД е българо-американско дружество, съзадено на 6-ти...

   Агротрон - М Агротрон - М

  Агротрон-М се занимава с внос на трактори, комбайни и земеделски инвентар от Европа.  ...

forum