Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Протест на 01.04.2010 г.

Колеги предоставям на Вашето внимание декларацията ,която ще бъде връчена на министъра.Д Е К Л А Р А Ц И Я


Възмутени сме и декларираме несъгласието си с твърденията на Министър Найденов, изказани в интервюто му пред ХОРИЗОНТ в петък 19.03.2010 г.

Бихме искали твърдо да заявим следното:

1. Категорично възразяваме на твърденията на Министъра, че открива в нашите действия политически мотиви и съзира намесата на „някакви емисари” от опозицията. Може би, тези свои умозаключения той прави, изхождайки от собствената си кратка политическа биография. Такива няма, г-н Министър, не търсете призраци! Не забравяйте, че животновъдите първи подкрепиха ПП ГЕРБ и Вас лично като Министър на земеделието. Затова започнете да решавате неотложните проблеми в българското животновъдство, така както предизборно ни обещахте.
2. Поискахме създаването на Кризисен щаб, оглавен от Премиера, за да може бързо да се вземат мерки и в отрасъла да влезат свежи пари. Приехме факта, че Премиера е твърде ангажиран и се съгласихме да бъде оглавен от Вас. Но г-н Министър, отговорете как според Вас трябва да работи този щаб?

o една сбирка на щаба за две седмици, на която да се обсъждат промени в наредби и закони!? Не че сме против промяната им, защото действащите не работят и по-скоро пречат, отколкото помагат. Според нас, Кризисния щаб трябва да работи действително като в криза, ако трябва постоянно!
o или без Министъра, който го оглавява? Сигурно е така, щом решихте, че откриването на офиса на радио Фокус в Пловдив е по-важно от работата в Кризисния щаб!?

3. Нелепи са твърденията Ви, че животновъдите не са очаквали в края на миналата година да им бъдат платени субсидии на глава животно. Според нас трябва да правите разлика между очаквания и недоверието им, че до края на миналата година тези средства ще им бъдат изплатени, впредвид на това, че системата за идентификация не работи така, както бихме искали ние! А по отношение на очакванията, бихме искали да допълним, че очакваме и продължаваме да се надяваме те да стигнат нивото поне на съседна Румъния!

4. Получавате нашите поздравления за това, че Вие сте инициатора в Съвета на министрите на земеделието на европейската помощ за млекопроизводителите. Но недоумяваме от факта, че всички страни-членки вече се възползваха от тази допълнителна помощ, само дето „проспериращите” български млекопроизводители продължават да я чакат, щото видите ли, наредбата още не е публикувана!!! От кого г-н Министър зависи нейното публикуване, да не би да зависи от първа пролет!?
5. Същото можем да кажем и по отношение на „de minimis”, на агроекологичните плащания, на СЕПП, на НДЖ 3, по отношение на стратегията, с която лично се ангажирахте и т.н. Нямате ли усещането г-н Министър, че всичко се размива във времето. Ние знаем, че е криза. Но за нашия отрасъл тя започна много, много отдавна. Искаме час по-скоро да почувстваме, че МЗХ е загрижено за българското животновъдство, искаме да почувстваме, че Министър Найденов, зад който ние твърдо застанахме, е съпричастен на проблемите на отрасъла и държи на обещанията си по отношение на сроковете за тези плащания, които лично е посочил. Тогава, може би, няма да се налага да вмята в интервютата, които дава, че някъде са присъствали животновъди, които нямат нито едно животно! За съжаление, обаче, сте прав, тъй като всички животни в България принадлежат на финансовите институции!
6. ЗАТОВА г-н Министър, в синхрон с действията на министерството, което оглавявате, ние животновъдите ще излезем на протест в деня на лъжата – 01.04.2010 г. в 12.00 часа на магистрала „Тракия”, разклона за с.Труд.

ЗАТОВА г-н Министър ще започнем работа по учредяване на СОБСТВЕНА ПОЛИТИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ!!!НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ В БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА РАЗВЪДНА АСОЦИАЦИЯ НА МЛЕКО И МЕСОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ

БРАНШОВИ СЪЮЗ НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ В БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ

СЪЮЗ НА ОВЦЕВЪДИ И КОЗЕВЪДИ В БЪЛГАРИЯ

СЪЮЗ НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ В БЪЛГАРИЯ

22.03.2010 в 09:15

 
Re:

браво зарков,само трябваше да сложите и пчеларите ние също сме от вас

22.03.2010 в 09:25

 
Re:до асоциациите

Много ви моля поставете и въпроса за минимални изкупни цени на млякото иза цените на изкупуване на животни за клане [angry] [angri-2] [angry]

23.03.2010 в 10:08

Мнението е редактирано за последно на 2010-03-23 10:08:10
 
Re:

браво зарко

25.03.2010 в 12:24

 

Ще кандидатствате ли с проект по мярка 9 от ПРСР?

 • Универсал НВГ Универсал НВГ

  Универсал-НВГ ООД е създадена през 1990 г. В търговията със селскостопански машини...

   
  Агритоп ЕООД Агритоп ЕООД

  Фирма АГРИТОП ЕООД започва дейността си през 2005 г. с тясна насоченост към животновъдния...

   
  Pioneer - Пионер Семена България ЕООД Pioneer - Пионер Семена България ЕООД

  ПИОНЕР СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ ЕООД е официалния представител на ДюПон Пионер в България. Фирмата...

 • Металагро АД Металагро АД

  Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки...

  Ири Трейд АД Ири Трейд АД

  Фирма „ИРИ ТРЕЙД” АД е създадена през 2003 г. с предмет на дейност:...

  Меркурий Агро ЕООД Меркурий Агро ЕООД

  Меркурий Агро ЕООД e компания за търговия на селскостопанска техника и резервни части,...

 • НИК Електроникс ООД НИК Електроникс ООД

   НИК Електроникс ООД e вносител на Trimble за България - GPS навигации, автопилоти и...

  БУЛАГРО МАШИНИ АД БУЛАГРО МАШИНИ АД

  Вече 28 години Булагро е надежден партньор на добрите селскостопански производители в...

  Трактор Инвест ЕООД Трактор Инвест ЕООД

  „Трактор инвест” ЕООД - Карлово е търговско дружество с предмет на дейност...

 • Иновекс Земеделска Техника Иновекс Земеделска Техника

  ИНОВЕКС Земеделска Техника е част от компанията ИНОВЕКС ГРУП . ИНОВЕКС е марка позната...

  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

   Агротрон - М Агротрон - М

  Агротрон-М се занимава с внос на трактори, комбайни и земеделски инвентар от Европа.  ...

forum