x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

протеста край Кесарево

здравейте колеги,
щях да пиша още вчера като се върнах от "протеста "
ама нали съм малко далече от вашия бранш та оставих място вие да си развиете темата. вярно че сега по малко хора ще прочетат това което напиша , но и те ще са достатъчно да си направят сметката.
вярно е колеги, че не съм животновъд.вярно е и че колегите които дойдоха с мен да ви подкрепят с малки изключения нямат отношение към животновъдството и именно затова трябва да помислите върху това което ще ви кажа. коментирахме го по целия обратен път и мисля че бяхме единодушни.
първо така протест не се прави. половината от хората дето бяха там(общо 124 човека с мен и 37 полицаи)не знаеха за какво са там.
другите бяха там за да решават собствени проблеми които бяха- няма фураж, не ни дават да си гледаме животните в село,пасищата ни не са почистени. колеги засрамете се.
първо че ви предадоха е от ясно по ясно ,но КОЙ ви предаде- ами че тъкмо тези дето организираха протеста. използваха го за да са по близо до власта. използваха вас.
аз съм бунтар по душа и съм ходил на бая мининги включително и в чужбина, АМА МИТИНГ ДЕТО ДА НЯМА ПОНЕ ВИСОКОГОВОРИТЕЛ И НИКОЙ ДА НЕ ИЗВИКА УУУУУУУУУУУУУ И ДА НЕ ПРОТЕГНЕ РЪЦЕ ДА ОШАМАРИ МИНИСТЪРА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ. ЧЕСНО.
дойде замесник министърчето с лукавата физиономия и взе да си приказва с трима човека които бяха около него другите нито чуха, нито видяха нещо.тези "организатори"на протеста ви използваха.
един единствен човек чух да каже нещо умно.макар да имам добра памет може да сбъркам някоя дума , но все пак можете да си го изчислите. каза така:
как е възможно една кофичка киселомляко да струва 27 стотинки и от какво е направено то"
ето ви колеги разковничето.
ето ви го проблема на всички млекопроизводители.вместо да искате фураж,да си гледате животните в село да ви изчисти държавата пасищата и какви ли не още глупости хванете бат бойко да ви вкара едно законче с три члена
чл.1- косело мляко се прави от прясно мляко от съответното животно,подкваска и нищо друго.
чл.2-сирене се прави от прясно мляко от съответното животно,закваска, натриев хлорид и нищо друго
чл.3-кашкавал се прави от прясно мляко от съответното животно,закваска,сол,лимонтузо ми нищо друго.
сега знам какво си мислят всички,
А ЕВРОПА КАКВО ЩЕ КАЖЕ
ами нищо ще мълчи като дупе или най- много да пръцне.
тези наименования ги има САМО В БЪЛГАРИЯ.
иначе казано могат да станат защитени наименования на продукт който се произважда по съответния начин.така и като се прави закончето от три члена се придвижда санкция за нарушение- затваряне на мандрата. хайде тази мандра да мине отново по пътя с разрешителните и да произважда боклуци. впрочем вие не можете да ги спрете да произвеждат боклуци, но да ги кръщават както си искат. ако искат тебешир,боклук,лай...или каквото си искат.айде да ги видя как ще карат прясно мляко от холандия, белгия или от майната си и как ще хранят мен и децата ми с боклуци.направете си и една лаборатория поддръжката и ще изисква не повече от 50 лева отчисления на глава крава и 20 на овца накарайте и държавата да ви подпомага и изтриите боклуците от България. само че ще трябва да се преборите с мандраджиите което вярвайте не е толкова лесно , щот са маскирани между вас.хайде сега без подробности да разгледаме положението на месното животновъдство. ами просто думите салам, кайма, създърма,месо и така нататък ги има само на български ами накарайте ония нещастници в министерството да ги защитят и да напишат, че се произвеждат изключително от месо.
ама няма там ГМО соя, ама няма ГМО царевично нишесте в тях, ама няма карантията на цяла Европа, само месо. и пак лаборатория и пак санкция затваряне. айде да ги видя тогава кланиците как ще слагат лаи.. в салама.
колеги, отървете се от боклуците между вас те ще продължават да ви предават. намерете си един човек да ви защитава интересите и му плащайте заплата за да го прави да не е зависим от никой. направето му управителен съвет ама не от животновъди с по 1000 крави, а от нормални животновъди с по 10-15 глави добитък за да има кой да го следи какво прави и да му търси сметка какво говори и няма да имате стигане.
ако сте разбрали какво ви казах добре, ако ли не, не е чак толкова добре,НО ВЯРВАЙТЕ МИ АКО ПРОБЛЕМИТЕ НА ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДСТВОТО БЯХА ТОЛКОВА ЛЕСНО РЕШИМИ ДО СЕГА АЗ ЩЯХ ДА ГИ РЕША
притен ден

18.02.2010 в 12:25

Мнението е редактирано за последно на 2010-02-20 12:23:14
 
Re:


Всичко е точно така,само че на мен не ми е ясно,защо трябва отново да плащаме на някого,когато има достатъчно органи,държавни,в които получават заплати тъкмо за да вършат това.Може би трябва да спрем да плащаме за тях,т.е. да искаме закриването им.

18.02.2010 в 13:19

 
до мария

"който плаща той поръчва музиката"
министерството няма причина да прави това което искате вие, а именно пазар
това е така защото ако сирене ,кисело мляко,кашкавал месо кайма и салам се правят само от месо или мляко ще се вдигнат цените и то не с няколко стотинки.мандрите и месопреработвателите защо това нагнетява социално напрежение което не само бат бойко не ще.отделно от това яко ще измлати и по мандрите и месопреработването защото по- високи цени -по малко продадена продукция- по малко работни места, а това означава нагнетяване на социално напрежение,но ако сте единни за два месеца бурята ще утихне и след това 5-6 години ще си ближете мед без да е необходимо да правите стачки.
ние зеленчукопроизводителите, я виж сме се поучили от вас и сме направили някоя мощна организация))))))))))))))
да ги пребориме гърците и македонците))))))))))

18.02.2010 в 16:41

 
Re:

А колко работни места ще се отворят
ако се използва мляко и месо за тези продукти?

18.02.2010 в 16:55

 
Re:fermer

tozi bradat kozel zam minisara ne mi otgoori za ago ekologia nihto

18.02.2010 в 21:37

 
Re:fermer

iaz hodix na tazi sedqnka samo glyposti

19.02.2010 в 08:04

 
Re:

колеги вече два пъти се опитаха да ми хакнат компютъра , значи обърках нечии сметки )))))))))))
ама батко си има приятелчета дето са чували за компютри
объркайте им ги и вие. стискам палци

19.02.2010 в 19:52

 
Re:bravo

Добре казано. Остава и да има кой да те чуе.Но много трудно ще стане. Всеки се мисли за по-гявол от другите, а то накрая всички в един кюп- на прецаканите за съжаление.

21.02.2010 в 16:28

 
Re:

да така е, но...така или иначе ако проблемите се представят на правителството от една обща организация нещата са едни а когато се поставят от шепа големи арендатори, животновъди иликаквито искате нещата са коренно различни. близо до мен има трима говедовъди с по 30-40 крави те и идея нямат какво правят животновъдите . вчера- тодоров ден говорих с тях. като има толкова навити хора. и като ги гледах на протеста с какви коли и дрешки скромни идват кво им пречи докато се чудят зимата кво да правят да пообиколят села и паланки и да поговорят и разберат какви са проблемите и на другите а чак след това да правят стачки, протести, срещи с премиери правителства ,че и президенти ?????????????
НИЩО! да ама не искат щот са велики. ейтова му е проблема на българина че е велик!

21.02.2010 в 18:44

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Агрия АД Агрия АД

      ИСТОРИЯ   Агрия АД е създадена през 1932 г., за да задоволи...

   
  Анимекс ЕООД Анимекс ЕООД

  Нов стил в Селскостопанството (New Style in Agriculture)   Фирма Анимекс ЕООД е...

   
  Агритоп ЕООД Агритоп ЕООД

  Фирма АГРИТОП ЕООД започва дейността си през 2005 г. с тясна насоченост към животновъдния...

 • Варекс ООД Варекс ООД

  "ВАРЕКС" ООД - новаторски подход СЕРИОЗНИ МАШИНИ ЗА СЕРИОЗНИ СТОПАНИ!  ...

  BASF (БАСФ) България BASF (БАСФ) България

  BASF е лидер в световната химия: The Chemical Company . Нашето портфолио предлага химикали,...

  АГРОЛА ООД АГРОЛА ООД

  ”АГРОЛА” ООД , ЕИК 114685177 е със седалище и адрес на управление: гр. Плевен,...

 • Кубота България /КББГ ЕООД/ Кубота България /КББГ ЕООД/

  Кубота България /КББГ ЕООД/ е изключителен представител на световно известната японска марка...

  Стойчеви 57-62 ООД Стойчеви 57-62 ООД

  Фирма Стойчеви 57-62 ООД е изключителен представител за България на:   Зетор –...

  Мадара АГРО ЕООД Мадара АГРО ЕООД

  „Мадара АГРО“ ЕООД е един от най-големите производители на земеделска техника в...

 • Меркурий Агро ЕООД Меркурий Агро ЕООД

  Меркурий Агро ЕООД e компания за търговия на селскостопанска техника и резервни части,...

  Универсал НВГ Универсал НВГ

  Универсал-НВГ ООД е създадена през 1990 г. В търговията със селскостопански машини...

  Металагро АД Металагро АД

  Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки...

forum