x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Продавам ферма / стопанство в Добрич - 300 000 BGN

Представяме на Вашето внимание следния собствен недвижим имот.

БИВШ ХЛЕБОЗАВОД, в гр. БАЛЧИК, ул. „Дунав“ №6, с идентификационен № 02508.69.103, представляващ, част от комплекс от три сгради – първи и втори етаж от триетажна сграда със застроена площ 283 м2 (РЗП 566 кв.м.), два етажа от шестетажна сграда с площ 236 м2 (РЗП 472 кв.м.) и едноетажна сграда с площ 206 м2 и прилежащ терен с площ 2 387 м2. Общата разгъната застроена площ на сградите в терена е 1244 кв.м.
Върху имота няма тежести.
Имотът е в съсобственост, като гореописаните сгради са идеалните части собственост на дружеството. В случай на проявен интерес могат да се предоставят данните на съсобственика на имота.
Линк към имота от Google Maps - http://goo.gl/maps/nY5Af

Характеристики:
Местоположение: Обектът се намира на ключова позиция в рамките на град Балчик. Разположен е в частта на града, където са съсредоточени по-голяма част от населението и редица производствени, търговски и обществени структури. Непосредствено пред границите на имота е кръговото движение, свързващо входа на Балчик от към Добрич, Каварна и Шабла, с главния булевард „Черно море“, който води към крайбрежната част на град Балчик и всички туристически забележителности. През този пътен възел преминава над 70% от автомобилния трафик от и към Балчик в посока Варна, Добрич, Румъния.


В съседство на имота се намират част от най-значимите търговски обекти в града:
• Захарни изделия - Варна ЕООД – производствена база за захарни изделия за националния и международни пазари на площ от над 4 дка и с персонал от над 600 души.
• Строителна борса Deken – лидер на пазара за строителни материали и техника в района, с богат асортимент и квалифициран персонал.
• Военно летище - Съществуват планове за превръщането му в локално летище за туристи предвид близостта му не само до града, но и до голф-игрищата, Албена и другите околни курорти.
• Penny market – хранителен супермаркет с над 1200 артикула, собствен паркинг и дискаунтна пазарна политика.
• Пицария Veroni – запазената марка на Балчик в областта на традиционната и италианска кухня. Качествената храна, отличното местоположение и развитието на базата са утвърдили заведението като пазарен лидер.
• Бензиностанция Петрол;
• Мебелен магазин;
• Супермаркет ЦБА;
• Супермаркет Фреш;
• Районен съд Балчик;
• Храм „Св. Петка българска“;
• Основно училище „Антим I“;

Външни изгледи към имота:


Прилежащ терен: площта на терена е 2 387 м2, в отделен парцел, без съсобственост, с идентификатор 02508.69.103.

Сграден фонд:
Състои се от 3 бр. сгради, в задоволително състояние и в момента се експлоатират като складове, магазини и производствен цех. Част от помещенията в сградите не се ползват и се нуждаят от козметични ремонти (измазване, боядисване, подова настилка). Покривът е в незадоволително състояние, поради влияние на атмосферните условия, има течове и се нуждае от частичен ремонт. Разположението на сградите е видно от следната схема на имота от кадастралната карта:Шестетажна сграда - № 1 на приложената схема - Идеални части от първи и втори етаж по 236 кв.м. и РЗП 472 кв.м. Сградата е с масивна тухлена конструкция, с покрив от бетонна плоча,хидроизолация и керемиден покрив. На покрива на сградата има построена часовникова кула. Връзката между етажите става със стълбище и товарен асансьор. Прокарани са следните комуникации – ВиК, ел. и-я, мръсна канализация. Собствеността на първи етаж е разделена между двамата съсобственици, като условно разделението е на западна част и източна част, като притежавана от дружеството е източната част. На втори етаж важи подобно разпределение на собствеността. На етажа има две офисни помещения, два санитарни възела, голяма зала за производство или склад – от страна на единия съсобственик, а от друга страна има множество помещения в източната част.

Сграда на шест етажа, изглед от юг:


Триетажна сграда - № 2 на приложената схема - Идеални части от първи и втори етаж с площ на всеки от тях 283 кв.м. и РЗП 566 кв.м. Сгради № 1 и № 2 конструктивно представляват една сграда с общи основи и първи и втори етаж и общи сервизни помещения. Втори и трети етаж на южната пристройка са отделени за кабинети и офиси на администрацията. Първи етаж се използва като складови помещения. Покривът е от масивна бетонна конструкция покрит с хидроизолация и ламаринена обшивка .

Триетажна пристройка, изглед от запад. На заден план е видна по-високата сграда:


Едноетажна помощна сграда - № 3, с площ 206 м2. Намира се в североизточната част на имота, конструктивно съединена с отстоящата в ляво от нея шест етажна сграда. Тухлена конструкция с двускатен керемиден покрив . Вътрешно решена като три отделни помещения ползвани като складове.


Помощна сграда, изглед от югоизток:


Комуникации:
Достъп до имота: югоизток и югозапад имотът граничи с улици и кръгово кръстовище. От северозапад и североизток – със съсобствен имот и сгради. Парцелът от север граничи с Пени Маркет, и ул. „Арда“. От югозападната част има входен портал и асфалтиран път до дъното на терена и намиращият се там склад. Имотът е с отлично местоположение, с изградени подстъпи от двете улици и кръговото кръстовище. Ъгловият терен и заобикалящите го улици дават възможност да бъдат изградени допълнителни подстъпи към имота.
Достъпът до имота е изключително улеснен заради близостта до входа на града – 1200 метра от кръговото движение между пътищата за Добрич, Каварна, Шабла и голф-игрищата. Достига се до обекта само по главната улица „Дунав“.
Отстоянието от летището на Балчик е едва 600 метра.
Непосредствено до сградата има спирка на градския транспорт, която се използва и от междуградските линии.
Лицето на терена в посока към кръговото движение и основната пътна артерия е общо 100 метра, което позволява лесно и практично проектиране на подходящ подход с отлична видимост. Позволява се и обходен маршрут през съседните пресечки към летището и захарния завод. В рамките на терена има собствено ел. табло с трифазно ел. захранване. Съществуват изградени комуникационни връзки за водоснабдяване и канализация, които обслужват сградата и ползвателите ѝ чрез собствена партида.

Електроснабдяване: В имота има трифазно електрозахранване, осигурявано от градската електропреносна мрежа със самостоятелна партида за обекта. Изградено работещо електро оборудване и окабеляване, с възможност за разширение при необходимост. Обекта не разполага със собствен трафопост.
ВиК и канализация: Водоснабдяването с питейна вода в обекта се осъществява от съществуващ уличен водопровод с открита ВИК партида. В имота има съществуваща канализация за отпадни води , свързана към уличната градска канализация .
Газ: Непосредствено до имота, по протежение на главната улица, преминава трасето на природен газ, което обслужва предприятията в района към което може да бъде свързан имота .Предназначение: Имотът има широки перспективи за развитие предвид отличното местоположение в регионален и локален аспект, съществуващия сграден фонд, наличните комуникации, индивидуалните предимства на терена.
Подходящ проект позволява имотът да се трансформира в:
 Търговски обект – може да бъде изграден търговски център за реализиране на търговия на едро и дребно със стоки с различно приложение – строителни, промишлени, земеделски, мебелни, рекреационни и др.; Непосредствената близост до жилищния квартал както и отличната му видимост от всички страни прави имота атрактивен за изброените видове дейности.
 Складова база – може да се развие като дистрибуторски и складов център на производители с готовност за покоряване на нови пазари; Близостта до основните входни пътни артерии на обекта както много доброто му местоположение и възможности за обслужване го правят атрактивен за този вид дейности.
 Производствена база – може да се развие за този вид дейност в предвид следните показатели на имота:
-лесен достъп, всички комуникации, работна ръка, транспортна мрежа, близост до митнически пункт Дуранкулак и основния крайморски път E-87 от Румъния към Турция. Наличието на множество курортни комплекси които могат да бъдат и реален пазар през летните месеци.
 Туристически обект – хотел, развлекателен център, пансион заради непосредствената близост до черноморското крайбрежие и отлично местоположение в града .

Сградите могат да се ползват и самостоятелно, с различно предназначение всяка.
Инвестиционен анализ може да се има в предвид и поради интересната локация – на средищна позиция между все по-активно развиващия се район около Каварна от една страна и пътя към областния център гр. Варна. През Балчик преминава и крайморския път от Румъния към Турция.
Ъгловият терен и заобикалящите го улици дават възможност да бъдат изградени допълнителни подстъпи към имота, а съседството му с паркинга, пред който реално се намира имота, го прави подходящ за изграждане на търговски обект.

Площи: Терен 2387 кв.м.
Сгради със застроена площ 725 кв.м. и РЗП 1244 кв.м.

Цени: Продажна цена: 300 000 лв.
Наемна цена: 1 200 лв.
Посочените цени са без ДДС.

За контакти:
Владимир Иванов; телефон: 0889 810 506; е-mail: legal.bulmix@melinvest.bg;
Недка Илиева; телефон: 0885 690 110; е-mail: nilieva.enigma@gmail.com;

Продавам ферма / стопанство в Добрич - 300 000 BGN
Продавам ферма / стопанство в Добрич - 300 000 BGN Продавам ферма / стопанство в Добрич - 300 000 BGN Продавам ферма / стопанство в Добрич - 300 000 BGN Продавам ферма / стопанство в Добрич - 300 000 BGN
Добавена от:
SilviyaMarinova
Данни на продавача
Телефон 0889810506 ; 0885 690 110
E-mail legal.bulmix@melinvest.bg ; nilieva.enigma@gmail.com;

Характеристики

Площ : 2 157 кв.м.
Цена : 300 000 BGN
Тип на имота : ферма / стопанство
Регион : Добрич

Допълнително

В регулация : Да
Има вода : Да
Има електричество : Да

Екстри

-

Номер на обявата: 6368
imoti