x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Проблеми при настойка на шредер Zanon

Здравейте,

казвам се Васил от Бургас и съм нов във форума!

Проверих темите, но не намерих подходяща затова и правя нова

Скоро купих тежък тип шредер Занон, италиански. Проблема е следния:

Закачихме шредера на верижен Т150, след първото пускане моментално се усука монтирания редуктор. При втората проба моментално се огъна кардана, който продавачите поръчаха специално и обещаха, че е най-здравия български кардан правен в Кубрат.

Явно е, че скороста на трактора е прекалено голяма, мойе би 3-4 км/ч и при навлизането на повече материал в шредера и кардана не издържа и се осуква. Не знам какво да правя, в момента търся вариант за машина с много бавна скорост, за да може да падне натоварването на шредера. Новите западни трактори имат такива бавни скорости, но проблема е, че отдолу са пълни с датчици, кабели и т.н. и не е подходящо да се вкарват в такива терени за чистене.

Ако някой има опит с подобна машина (шредер), моля изкажете мнение по въпроса, кажете ми вие как го ползвате, с какви трактори и т.н.

Благодаря ви предварително!

21.03.2013 в 15:16

 
Re: Проблеми при настойка на шредер Zanon

Колега здр. Имам 2 шредера като единия е от тежък тип и никога такъв проблем.
Сега не мога да разбера кои редуктор се е огънал.това според мен няма как да стане или ако се е огънал редуктора на Занона, бягаи за рекламация.Тръбата на кардана се е огънала, защото този кардан не е за това натоварване.Има много здрави кардани които не можеж да огънеш с трактор от порядъка на 200 к.с , камоли с едно Т. Т не съм имал никога, не ща и да имам, Мулчера които имам от тежкия тип е с захват 2 метра и е наи добре да се дърпа с трактор около 80 к.с. Аз го дърпам с Доиц 80 к.с или зетор 80 к.с.като вала е задължително на 540 оборота. Чистил съм земи които 20 години не са работени. Дърво, което бутне трактора и не му подигне предницата във въздуха се чисти. РЕдуктора не може да се усуче в нокои вариант. Ще скъса ремъците, но не редуктора. Но проблема са гумите. Гуми права по 4,5 бр. днеска, като имам резервни по две предни.Така. При 80 коня машина, работи добре, конски сили отнесени към захвата. Закачал съм машината на доиц 160 к.с. С тази машина може да счупиш мулчера без проблем. Мощност много, но караш баво заради това че не може да смеля материала, ако го подгониш къса ремъците. Така е направен че ремъците отиват на кино. Или и при 80 к.с и при 160, работата е еднас тая машина. Когато мулчера не може да поема материала, чуковете му бият в вала при по ниски обороти и оставят следи. Това става като няма обороти. Дисбалансира се вала, късат се ремъци, няма смисъл. Незнам как се е усукал кардана, това става като не е добър кардана.Немислимо е.Даи снимка да видим какво става??? това е моито мнение, нека колегите кажат техното. Ок е че имаш вериги, няма да правиш гуми...

21.03.2013 в 18:48

 
Re: Проблеми при настойка на шредер Zanon

Аз имам шредер Агримастер,италиански,два метра захват и реже до 12сантиметра.Изключително енергоемка машина,иска 60к.с. на силотводния вал.Иска западен трактор ,на руския само му мирише съединителя и не може да го върти.Карам го с 135 коня ,вече има счупен заден прозорец.Проблема с гумите е сериозен и според мен трябва да се кара на преден навес.Силотводния му вал трудно се носи от един човек.Предполагам че от кубрат си си купил менте.Намери си истински вал но доколкото знам е над 1000 лева !

21.03.2013 в 20:30

 
Re: Проблеми при настойка на шредер Zanon

имам занон тмт - 160см въртя го с 83 коня трактор и на моменти му иде малко. това че си скъсал кардана означава че си със слаб кардан. тежка серия кардан от кубрат е около 600 лева, даже може би е по малко, но моят шредер гошо ми го прати с кардан. редуктора не можеш да усучеш гаранция давам просто защото ще скъсаш ремъците преди това. На занонските шредери проблема им е корпуса- при голямо натоварване се пука, но нали трябва чат пат да сменяме техниката

22.03.2013 в 18:19

 
Re: Проблеми при настойка на шредер Zanon

А колкото до болгара 2 метра шредер тежък тип и дебели храсти не му давам повече от ден живот на съединителя

22.03.2013 в 18:21

 
Re: Проблеми при настойка на шредер Zanon

Бладогаря на всички за мненията, колеги.

Може би аз не се изразих добре, при първото пуснаке се огъна преходника от вала на трактора към кардана, наложи се преходник заради разминаването в броя на шлиците. Та този преходник се осука на секундата. След това решихме да вземем друг кардан, и той не издържа и 5 минути.

Основния проблем идва от това, че верижното Т се движи с прекалено голяма скорост, по каталог е 4,16 км при пълни обороти и тогава шредера се нагълтва с много материал и почват проблемите. Алтернативата е да го закачим на Дойц 120 коня, но не сме сигурни, че ще е достатъчно силен, въпреки че по каталог е в нормите.
Понеже земите не са работени над 20 години, проблема със западните трактори е, че отдолу са пълни с кабелаци и датчици и съм убеден, че ще стане някой фал за нула време.

Искахме да избегнем и проблема с гуми, затова взехме верижна машино, но там се оказа, че е много бърза и шредера не може да мели добре, а пък да се кара на съединител, не знам колко време ще издържи.

Благодаря на всички колеги още веднъж!!!!!

25.03.2013 в 10:36

 
Re: Проблеми при настойка на шредер Zanon

Здравейте,

Шредерите или мулчерите които се продават в българия са за трева и много дребни храсти, за това което си мисля че искате да направите ви трябва горски тип, той е със друг тип зъби и трябва да работи на 1000 оборота. И кардана е друг моят е със съединител на самия кардан ако много нещо го претоваря изключва той. Трактора съм облякъл със специално боди което го предпазва а гумите са горски тип и за 2000 декара които вече съм изчистил не съм имал проблеми. Скоростта зависи от терена аз съм го карал и с 7 км/ч при 1000 об на вала и с 1,2 км/ч при 1000 об на вала и много пъти напред назад при дървета над 12см.
Забравих да допълня че е много важно трактора да може да се кара назад - имам в предвид със второ кормило или както е при фенда се обръща седалката с волана и така първо мулчера минава през дърветата а не трактора.
http://youtu.be/lzx9I-bM1ek

29.03.2013 в 18:04

 
Re: Проблеми при настойка на шредер Zanon

http://www.youtube.com/watch?v=7X6mAg7pIXI

04.06.2013 в 20:59

 
Re: Проблеми при настойка на шредер Zanon

18.07.2013 в 15:03

 
Re: Проблеми при настойка на шредер Zanon

Здравейте,
Тук виждам колеги работили и все още работещи с мулчери.
Мога ли да попитам за съвет , за една налудничава до някъде идея?
Та тя е , дали може тоя мулчер от горския тип който виждам на клипа от колегата kaconi, да се задвижва с хидромотор а не от силоотводния вал.
Искам да го монтирам отпред на трактора. А трактора е Т25.
Моля не бързайте да ме отказвате.
Ако може да го върти достатъчно добре хидромотор, то ще сменя и помпата с такава която да е достатъчна за съответния мотор. Мисля че една НШ50 , ще е достатъчна за кой да е хидромотор. Като се има вредвид, че има мулчери прикачащи се на бобкат, въртят се с хидромотор и имат нужда от 60 л/мин. https://www.youtube.com/watch?v=FvPpnLLuMGY

Все пак какъв въртящ момент има ВОМ-а. Едва ли е непосилен за постигането му от един по голям хидромотор.

15.01.2016 в 16:34

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Иновекс Земеделска Техника Иновекс Земеделска Техника

  ИНОВЕКС Земеделска Техника е част от компанията ИНОВЕКС ГРУП . ИНОВЕКС е марка позната...

   
  Мадара АГРО ЕООД Мадара АГРО ЕООД

  „Мадара АГРО“ ЕООД е един от най-големите производители на земеделска техника в...

   
  Универсал НВГ Универсал НВГ

  Универсал-НВГ ООД е създадена през 1990 г. В търговията със селскостопански машини...

 • Агротрон - М Агротрон - М

  Агротрон-М се занимава с внос на трактори, комбайни и земеделски инвентар от Европа.  ...

   НИК Електроникс ООД НИК Електроникс ООД

   НИК Електроникс ООД e вносител на Trimble за България - GPS навигации, автопилоти и...

  Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

 • BASF (БАСФ) България BASF (БАСФ) България

  BASF е лидер в световната химия: The Chemical Company . Нашето портфолио предлага химикали,...

  КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ

  ГРУПА КОСАД СЕМАНС УТВЪРДЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА СЕМЕНА В ЗЕМЕДЕЛСКИЯ СВЯТ   Косад...

  Интерагри АД Интерагри АД

  ИНТЕРАГРИ АД е дружество с основна дейност внос, дистрибуция и продажби и сервизна дейност на...

 • АГРОЛА ООД АГРОЛА ООД

  ”АГРОЛА” ООД , ЕИК 114685177 е със седалище и адрес на управление: гр. Плевен,...

  Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД АГРОТЕХНИКИ И КО ООД

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД е фирма със седалище град Карнобат, Индустриална зона Север. Фирмата...

forum