x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Пасища- рязане на субсидията.

Колеги,понеже зачестиха проблемите с тази тема - пасища.Нека я направим,като отделна във форума.Май работата тук ще стане сериозна.

21.03.2011 в 17:33

 
Re:

колеги аз обработвам кам 1050дк от тях 450дк люцерна и 600дк пасища. 4 години си получавам парички. но тази година за за 470дк пасища не сам получих нищо. Звънях в София но никои не ми вдига на телефоните, дали ще имам санкция за бъдещ период??? Получил съм пари само за 450дк люцерна и 130дк пасище + национални за които блокове имат.

21.03.2011 в 19:42

 
Re:

днес ми се обадиха да подавам документи за новите пасища за 2011г но тази година ще си ги копуваме по 6лв на декар и ще бъдат за общо ползване а не за индивидуално тогава ще имаме ли право на субсидии????Ако искаме да е за индивидуално ползване прябвало да играем на търг но дали си струва???

21.03.2011 в 19:47

 
Re:Пасища

Аз стопанисвам 160 дка пасища и досега редовно съм си получавал субсидията за тях, но тази година получих само за 30%. Пасищата са проверявани от инспектората към РА и не се установиха никакви нарушения от моя страна. Аз също звънях до София за информация, но никои не отговаря. Затова днес подкрепих протеста на зърнопроизводителите срещу това чудо "допустим слой"!

21.03.2011 в 21:32

Мнението е редактирано за последно на 2011-03-21 21:32:54
 
Re:

много ме е яд щот гласувахме уж за промяна а то виж пари който ти се полагат ти ги отнемат и то по подъл начин, до съд ще я докарат
ще си търсим правата до край.

21.03.2011 в 21:41

 
До Radi 45 -Ради Н, Бъчваров

Г-н Бъчваров,
За пореден път се убеждавам, че дори интелигентни хора като Вас се подвеждад по общата вълна на отрицание и негативизъм.
Ако бяхте си направили труда да прочетете нормативната база относно СЕПП, щяхте да се убедите, че такова животно като "субсидии за мери и пасища не съществува"-това първо.
Второ - Твърдението ,че Ви е направена проверка от Технически инспекторат на РА и същевременно сте пострадали от "Допустимят слой " за мери и пасища спокойно мога да го нарека пълна лъжа. Причината е много проста-субсидията се изчисялва на база на установените допустими за подпомагане площи от извършена Проверка на място,а когато такава не извършена само тогава се взема предвид т.н. СЕПП допустим слой, НО НИКОГА И ОТ ДВЕТЕ ЗАЕДНО.
Трето-Имам чувството, че тази година сте получили най-голямата си субсидия, което никак не е лошо за инициативен човек, който разширява своя бизнес и по някакъв начин това се явава награда за неговият труд, НО ОТ ТОВА НЕЩО ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ НЕДОВОЛЕН е извън представите ми за нормални и логични човешки емоции.И в този ред на мисли се питам, дали в обратната ситуация ще се почувствате по-доволен (което според дебелите учебници се нарича с думияката "мазохизъм").
Пожелавам Ви приятно стачкуване!

21.03.2011 в 22:20

 
Re:

Човек ти пиеш ли си редовно хапчетата? Защо се правиш,че незнаеш за какво става на въпрос.Ние знаем как се наричат плащанията,но тук проблема е че ги няма,а не как се наричат.Ей,всички се научихте от Б.Б./Картофа/ да кършите метлата и да сменяте темата.

21.03.2011 в 23:05

 
Re:

Пуснаха партенката, че 20 хиляди човека трябва да почакат малко и сега 70 хиляди фермера си мислят, че са от тях (ама няма списък).
Истината е, че от онези първите 70 хиляди "платени" всъщност това са уж обработени бройки, реално платените са няма и 20 хиляди. Реално почти всички с пасища изгоряха. Всичко по Балкана "свети" в ИСАК. За Родопите няма проблем, познайте защо.
Ако наистина използвате и се грижите за пасищата си, търсете си резултатите от проверките и обжалвайте.

21.03.2011 в 23:18

 
Re:До моя малко запознат приятел

Приятелю явно ме познаваш, но се страхуваш да си открехнеш личицето! Провелка ми е правена от Техническия инспекторат през 2008 година и през следващите 2009, 2010 съм получавал пълния размер на субсидията за мерите. Проверката беше парцел по парцел, дори повечето от тях бяха в по голям размер от заявеното от мен! Само тази година по мой изчисления са ми намалили размера на субсидията и получих 965 лева. От това си правя извода, че са ми платили само за около 54 дка. Твърдението ти, че тази година съм получил най голяма субсидия също не е вярно. Миналата година получих по СЕПП около 7200 лв а тази въпреки увеличаването на европейските плащания получих 6400 лв. Виж за животните получих повече но там бройката е по-голяма спрямо предната година. А спрямо това дали съм мазохист или не си е мой личен проблем. Аз няма да си позволя да ти давам оценка какъв си! Но ако искаш да излезеш от анонимност спрямо мен моят телефон е 0887532267. Чао!

22.03.2011 в 16:57

Мнението е редактирано за последно на 2011-03-22 16:57:49
 
Re:

Нещо не ми е ясно.Две поредни години взимам субсидия за пасища.Тази година са ми отрязали 1600 дка от 2200 дка. като недопустим слой и ме отрязаха от цялата субсидия.Земята е една и съща.Харча по 20000 лв за чистене и имам договор за наем с Общината. Няма ме и в този списък за връщане.Отгоре на всичко слоя е рисуван върху стари снимки от 2006 г.,тъй като при нас няма нови снимки или по-точно има но върху половината землище.Тъпото е че част от нея е в Натура и я регистрирах по Агроекологични мерки.Идиотското е че реално там си ми пасат кравите и се чудя кой малоумен драскач прецени от снимка на самолет,че това не е пасище.Вярно,че земята е слаба,но все пак има наредба и аз попадам в слабо продуктивните пасища от 8-9 категория и може да има дървета до 75 бр. на хектар.Чиновника е сметнал,че на снимка от преди 5 години това не е пасище.Само да ми падне.И него и майка му и целия му род до девето коляно ще ....
Хайде някой да коментира този парадокс.

30.03.2011 в 09:02

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Кубота България /КББГ ЕООД/ Кубота България /КББГ ЕООД/

  Кубота България /КББГ ЕООД/ е изключителен представител на световно известната японска марка...

   
  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

   
  Агрополихим АД Агрополихим АД

  Агрополихим АД е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в...

 • Агрокорпорейшън ООД Агрокорпорейшън ООД

  Oсновната дейност на Агрокорпорейшън ООД е търгoвия в страната и чужбина със селскостопанска...

  Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

  BASF (БАСФ) България BASF (БАСФ) България

  BASF е лидер в световната химия: The Chemical Company . Нашето портфолио предлага химикали,...

 • Универсал НВГ Универсал НВГ

  Универсал-НВГ ООД е създадена през 1990 г. В търговията със селскостопански машини...

  ЕКОДАРПОЛ ЕКОДАРПОЛ

  ЕКОДАРПОЛ  е полска компания, която произвежда органични био торове и почвени...

  Агро Бул Сервиз ООД Агро Бул Сервиз ООД

  "Агро Бул Сервиз" ООД  извършва търговска и сервизна дейност на селскостопанска...

 • КАМТ АД КАМТ АД

  Производство на почвообработваща техника    Специализирана е в производството...

  Агрион Агрион

  Агрион е лидер в професионалното управление на земеделски земи в България.  ...

  Тайтън Машинъри България Тайтън Машинъри България

  "Тайтън Машинъри България" АД е българо-американско дружество, съзадено на 6-ти...

forum