x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Отново за цените и разплащането на млякото

Колеги, моля Ви да споделите на какви цени изкупуват във Вашия регион кравето мляко и закъсняват ли плащанията? За съжаление,аз ще споделя информацията по-късно, защото не съм получавал пари от април и нямам представа кога ще платят и на каква цена?

23.05.2013 в 08:33

 
Re: Отново за цените и разплащането на млякото

Аз съм без категоризация , 59 стотинки , мандра в село Кирилово . Плащане на всеки 15 дни , без закъснение ..

23.05.2013 в 15:04

 
Re: Отново за цените и разплащането на млякото

Колеги, явно всичко при Вас е наред, щом не споделяте.Но при нас във великотърновско нещата не стоят така.Проблемът не е от вчера , а вече трета година най-голямата мандра в региона не се разплаща навреме, с което допълнително утежнява и без това трудното ни положение.Бих се радвал да споделите информация, независимо дали е добра или лоша!

26.05.2013 в 08:51

 
Re: Отново за цените и разплащането на млякото

Колега ,темата ти е много .....много и дори една от най -болезнените в работата. Истината е че колкото и да си споделяме ,няма да има кой знае колко сериозен резултат от тези откровения ,защото на всеки му е ясно как стоят нещата с изкупуването и до каква степен някой изобщо се трогва от нашите изповеди.Това са мого сериозни въпроси ,решението на които не зависи от нас.
На който му стигат силите ,ще си затвори кръга с производство на млечни продукти ,а на останалите ще им е винаги трудно с цените и плащането.Това си е простата истина.

27.05.2013 в 15:02

 
Re: Отново за цените и разплащането на млякото

Колеги, най напред благодаря за мненията!На второ място бих искал да споделя, че според мен затварянето на очите пред болезнените теми, не води до тяхното решение.Кога , ако не сега му е времето да се обединим и да поставим исканията си пред новите управници, белким ги чуят, защото, ако сега не ги поставим и не ни чуят, в началото на мандата на следващото правителство, огново ще си споделяме същите неща?

29.05.2013 в 14:47

 
Re: Отново за цените и разплащането на млякото

Колега, аз лично следя този форум от не повече от единадесет месеца и до колкото не ме лъже паметта тук имаше някои опити ,които призоваваха към обединение .Но може би прав беше този, който каза- : Около каква идея ще се обедините , като браздата между вас е станала прекалено дълбока?
Темата наистина е важна , но искаш ли да бръкнем малко по- надълбоко в раната?
Ние като животновъди и земеделци сме едно цяло с всички останали граждани на тази страна и няма как нашите проблеми да бъдат разглеждани на пиедестал , защото това което ние произвеждаме се купува от пенсионери със 140 лева пенсия ,от хора които не получават редовно заплати и не им стигат парите за нищо - камоли да си позволят деликатесно сирене за 12 лева. Дори и в нашия бранш да бъдат преодолени проблемите до колкото е възможно - мандрите да завишат изкупните цени ,да плащат редовно , ние да си затворим кръга на производство , да бъде спрян вносът на стоки от вън и т.нт. -на нас пак няма да ни е лесно , защото когато клиента ти си брои стотинките ,ти си също толкова в затруднено положение както и той.
Проблемите са много по-дълбоки и сериозни и според мен вече е много трудно така лесно да бъдат решени.


30.05.2013 в 12:32

 
Re: Отново за цените и разплащането на млякото

Колежке Петя, явно само двама ще се произнасяме по темата, но и това е нещо.Радвам се, че отново дадохте мнение, с което почти съм съгласен.Има едно нещо обаче, което не мога да приема - не е редно при изкупна цена на млякото от порядъка на 60ст. за литър , сиренето да се продава по 10-12лв- за килограм. Тук е голямата заигравка на производителите и търговците и съвсем не съм съгласен , че при калкулирането на подобни цени, някой се е съобразил с хала на народа ни.От друга страна киселото и прясното мляко, в които почти отсъства натуралното мляко, също се продават на нереални цени.Така , че ако искаме да се издигне на пиедестал отношението към съгражданите ни, не бива да търсим сламки в нашите очи, а да видим гредите в очите на другите!От друга страна, мен ме интересуваше не толкова изкупната цена, защото тя си политика на отделното предприятие, а редовността на разплащането, защото не навсякъде има проблеми.

30.05.2013 в 16:18

 
Re: Отново за цените и разплащането на млякото

Колега venets ,малко ще ти размия темата ,но мисля че разговарям с интелиген човек , който ще ме разбере.
Първо искам да кажа ,че съм съгласна с мнението по въпроса: Кой се съобразява с хала на народа ни ,когато изкупува мляко и зеленчуци на цена на себестойнотта им и след това произвежда напълно вредни за здравето на хората псевдо - храни?Има ли такъв , който в действителност се е загрижил за народът ни през изминалите 23 години и се е стреснал от факта, че България умира.
Отговора е НЕ.И според мен такъв няма да има.Ако той се появи - ще бъде възпрян и премахнат по всевъзможни начини.И не , че не съществуват умни , образовани и истински загрижени за България хора , тях ги има -но няма да им се даде възможност да помогнат с интелекта и правилният си разсъдък на хората.
Както ти казах проблемите са много по- дълбоки от това ,което виждаме на повърхността.
Никога не съм завиждала на истински успелите хора- тези които с честният си труд и дългогодишни усилия са достигнали високо равнище в своята сфера ,винаги съм се възхищавала на образованите и успелите и не мисля ,че те са пречка за успеха на другите, на които им е трудно и едвам кретат.Всеки сам е допринесъл с нещо за своето положение
- освен тези на които съдбата им е подложила крак с болест или лични несгоди.
Понятието за щастие е много мащабно .Един се чувства добре с една цигарка и ракийка ,друг иска да се докаже както в своите очи , така и в очите на другите с най-новите постижения в техниката и модата , а на трети му стига любимия човек до него -дори и с заплата на барман.Такъв е животът....
Но не проумявам как може да има хора, които въпреки че знаят , че тровят хората с химикали и вредни консерванти - дори и малки деца ,се чувстват щастливи и доволни от спечеленото и продължават с все сила напред и напред ,вместо да се замислят какво правят.
Ето такъв тип "успели" не мога да одобря и харесам.За нищо на света не бих си продала достойнството и не мисля , че парите и материалното са най-голямата ценност в този преходен живот.
Знам , че изглежда смешно и налудничаво , но ако всеки поне малко се замисля за другия,какво му причинява със своите доминантни действия -живота би бил малко по-хубав и смислен.

01.06.2013 в 16:23

 
Re: Отново за цените и разплащането на млякото

Регион Добрич 300л/0,58ст/15дни
Това е информацията за която питаше колегата

02.06.2013 в 15:45

 
Re: Отново за цените и разплащането на млякото

Петя , дано един ден повече хора почват да мислят като теб !

12.06.2013 в 12:32

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Анимекс ЕООД Анимекс ЕООД

  Нов стил в Селскостопанството (New Style in Agriculture)   Фирма Анимекс ЕООД е...

   
  Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

   
  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

 • Агрион Агрион

  Агрион е лидер в професионалното управление на земеделски земи в България.  ...

  КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ

  ГРУПА КОСАД СЕМАНС УТВЪРДЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА СЕМЕНА В ЗЕМЕДЕЛСКИЯ СВЯТ   Косад...

  АМИТИЦА АМИТИЦА

  Амитица ООД предлага професионални и високоефективни решения, продукти и технологии в областта...

 • Интерагри АД Интерагри АД

  ИНТЕРАГРИ АД е дружество с основна дейност внос, дистрибуция и продажби и сервизна дейност на...

  Трактор Инвест ЕООД Трактор Инвест ЕООД

  „Трактор инвест” ЕООД - Карлово е търговско дружество с предмет на дейност...

  Стойчеви 57-62 ООД Стойчеви 57-62 ООД

  Фирма Стойчеви 57-62 ООД е изключителен представител за България на:   Зетор –...

 • Агритоп ЕООД Агритоп ЕООД

  Фирма АГРИТОП ЕООД започва дейността си през 2005 г. с тясна насоченост към животновъдния...

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД АГРОТЕХНИКИ И КО ООД

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД е фирма със седалище град Карнобат, Индустриална зона Север. Фирмата...

  BASF (БАСФ) България BASF (БАСФ) България

  BASF е лидер в световната химия: The Chemical Company . Нашето портфолио предлага химикали,...

forum