x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Отглеждане на гъски за черен дроб.

Здравейте колеги ;) Имам няколко въпроса за отглеждането на гъски за черен дроб, като за начало, дали има хора които се занимават с този вид бизнес, и има ли доходност във това начинание, или не ;)

07.12.2010 в 20:05

 
Re:

За черен дроб в Бъбгария се отглеждат патици, а не гъски. Печелише се добре, но чувах, че на последък имало криза в бранша.

07.12.2010 в 20:33

 
Re:

А запознат ли си повече със отглеждането като цяло, и горе долу, какво количество фураж се изисква, също така цени на крайният продук, и т.н. Общо взето със по важните неща, защото аз точно за това начинание не съм запознат изобщо
Благодаря

07.12.2010 в 20:39

 
Re:

Патетата се внасят от Франция или търсиш къде ги люпят тук, отглеждаш ги до определена възраст, към 90 дни и като спрат да растат започваш да ги гушиш. Защото ръстежа е почти приключил нараства предимно черният дроб. Не си спомням точно разхода на храна, ако стават 3,5-4,0 кг. това ще са около 12-14 кг. смески за растежа и вероятно 15 кг. царевица за кг. дроб, при гъските беше толкова. В края на процеса, 105-115 дни, патиците са по 5,5-6,0 кг. и имат 500-600 гр. черен дроб.
В момента не знам цените, може да видиш в някоя кланница, има достатъчно.

07.12.2010 в 21:26

 
Re:

Аз по скоро се интересувам от чуждия пазар затова предполагам че ако се направи ферма, за отглеждане на патици, трябва после или да работя съвместно с някоя кланница, или да си създам собствена, предполагам че в западните европейски страни, цените са много по добри Един познат ми каза че имало фирми които изкупуват продукцията на доста добри цени но незнам доколко е реално това което ми говореше, или просто е дочул нещо..

07.12.2010 в 21:30

Мнението е редактирано за последно на 2010-12-07 22:01:59
 
Re:

ako imas pari kupi si edin magazin v sentara na sofia i ne misli za patki zastoto edna patka mislila mislila i

07.12.2010 в 22:52

 
Re:

Колкото и странно да ви звучи, вярвам че все пак за в бъдеще, земеделието ще стане доста доходонес бизнес, съвсем елемтарно, след като населението на земята ще продъ;жава да нараства, и консумацията ще се увеличи, много от развитите държави ще започнат да изпитват трудности с осигуряването на основни хранителни продукти. Затова съм на мнение че в дългосрочен план, земеделието ще е доста доходоносен бизнес ;) Особено ако държави като нашата се ориентират към политика подкрепяща това начинание, защото ние имаме капацитета да станем доста добра развита земеделска държава Не казвам че хората трябва да се върнат в село и да копат, напротив, да се услеснят кредитите за земеделците, да се защитават интересите на държавата пред ЕС и т.н. но това е друга тема магазини по центъра не само на София а и на другите големи градове бол, а и моловете убиват конкуренцията така че немисля да инвестирам в такъв бизнес.

07.12.2010 в 23:13

 
Re:

Как не ви е срам да отглеждате животни заради черен дроб?! Убийци! Господ ще ви накаже

07.12.2010 в 23:24

 
Re:

4erkezov ti da ne si vegetarqnec be 4ovek

08.12.2010 в 07:28

 
Re: отглеждане на гъски за черен дроб

Драги приятелю,
Идеята да се отглеждат гъски за черен дроб е интересна, но е много рискована. Добър пазар за гъсши черен дроб са само Франция и Израел, където има дългогодишни традиции. Този пазар обаче е много затворен и наподобява затвореността на пазара на етеричните масла. Тези страни (Израел и Франция) са и утвърдените световни производители на гъсши дроб и други трудно могат да отвоюват от тях ниша.До преди няколко години Унгария също беше сред големите производители на гъсши дроб, но след влизането й в ЕС й се наложи рязко да ограничи отглеждането на гъски за черен дроб,порди "гушенето" (тъпкането на гъските с царевица и орехи за да се подуе и разрасне дробът им, което е в разрез с нормите за хуманно отношение към животните. Знам че унгарците имат и механизирани присопособления за гушенето, тъй като на ръка трудно могат да се гушат по 5000- 10000 гъски, каквито бяха унгарските ферми. В района на Кечкемет имаше и специална люпилня за еднодневни гъсета, кояно не зная дали още съществува, но на времето бълваше ежедневно по наколко хиляди бройки. Моят съвет е преди да предприемеш каквото и да е било провери си преди всичко пазара. Ако можеш да намериш някой (кланица или друг производител или търговец, на който да станеш подрядчик, може и да стане нещо. Без да си си гарантирал пазара ще ти омръзне да ядеш гъсше месо. Все пак не е лошо когато се убедиш, че си намерил пазар, разходи се до Унгария, в частност района около Дебрецен, където се отглеждаха гъски. Поинтересувай се от опита на хората от така наречите "tanya" (колиби).От тях ще можеш да съберещ доста информация, свързана не само с пазара, но и с техниката на отглеждане и гушене, от къде би могъл да си доставиш еднодневните пилета, колко ще ти струва това, (преди десетина години беше 1$ за бройка), дали има още от механизираните приспособления за гушене и колко струват, сега ако все още се произвеждат.

08.12.2010 в 10:28

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • АГРОЛА ООД АГРОЛА ООД

  ”АГРОЛА” ООД , ЕИК 114685177 е със седалище и адрес на управление: гр. Плевен,...

   
  Металагро АД Металагро АД

  Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки...

   
   Агротрон - М Агротрон - М

  Агротрон-М се занимава с внос на трактори, комбайни и земеделски инвентар от Европа.  ...

 • Агритоп ЕООД Агритоп ЕООД

  Фирма АГРИТОП ЕООД започва дейността си през 2005 г. с тясна насоченост към животновъдния...

  Никея Трейд ЕООД Никея Трейд ЕООД

  Никея Трейд ЕООД се занимава с внос на употребявани трактори - John Deere, CASE, Massey...

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД РИМЕКС Технолоджийс ЕАД

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД е компания с високо професионален и иновативен подход към всички...

 • Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

   МК ГУМИ ООД МК ГУМИ ООД

  МК ГУМИ ООД е компания, занимаваща се с внос и търговия на едро и дребно с гуми. Фирмата...

   НИК Електроникс ООД НИК Електроникс ООД

   НИК Електроникс ООД e вносител на Trimble за България - GPS навигации, автопилоти и...

 • Стойчеви 57-62 ООД Стойчеви 57-62 ООД

  Фирма Стойчеви 57-62 ООД е изключителен представител за България на:   Зетор –...

  Иновекс Земеделска Техника Иновекс Земеделска Техника

  ИНОВЕКС Земеделска Техника е част от компанията ИНОВЕКС ГРУП . ИНОВЕКС е марка позната...

  Агрион Агрион

  Агрион е лидер в професионалното управление на земеделски земи в България.  ...

forum