x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

някои колега правил ли е проект по нитратната директива

някои колега правил ли е проект по нитратната директива

03.03.2011 в 13:35

 
Re:4шэ4

бе ти луд ли си!Ще им дам аз 5000 лв за проектанти само, без да знам въобще ще стане ли нещо,камо ли да издвижа целият проект с мои пари,демек на банката, и тогава да се моля да ме одобрят и да ми върнат процента от инвестицията, а в същото време банката да ми скъса гащите от лихви , и на края да си остана с построено торовместилище, ама взета от съдия-изпълнител къща, и да се местя с жената и децата да живея в него!!!!Шантава Работа!!!!!

03.03.2011 в 16:14

 
Re:

може ли някои да поясни какво точно трябва да представлява това торовместилище..?

03.03.2011 в 17:01

 
Re:

az nesam i niamam namerenie tova sie 4ista zaguba na sredstva i na vreme

03.03.2011 в 22:36

 
Re:

Здравейте колеги,
мисля,че не сте запознати с проблема по нитратната директива.
България има гратисен период до 2013г. всички ферми да бъдат в съответствие с европейското законодателство в областа на опазване на водите от нитратни замърсявания.

Относно проекта аз подадох такъв на 10.09.2009г. като имаше редица документи които трябваше да се набавят (разрешителни становища и т.н.)
Моят проект е за закупуване на техника за обработка и разхвърляне на тора при съществуващо торохранилище. Понеже се отнася само за овце и кози и при тях торовата постеля е несменяема не са необходими сепаратори и хранилища за течна тор като при кравите.
На 28.12.2010г. след допълнително предоставени документи и уточнения през годината подписах договор за техниката при 85% финансиране.

04.03.2011 в 04:33

Мнението е редактирано за последно на 2011-03-04 04:35:49
 
Re:ашг

Колега това при теб е лесният вариант,трактор и тороразхвърлящо ремарке!Ама ние с кравите ни трябва торова лагуна за течният тор,и торовместилище за твърдата фракция за 6 месеца материал доколкото разбрах, да те питам твоето торовместилище има ли покрив, щото и това го има по изисквания, или ще използващ завареното положение!И друго да те питам,за съществуващото торовместилище по документи ти се води торовместилище и като такова ти е отразено и в документите за собственост и скицата на парцела или просто си доказвал че имаш вече съществуващо такова пред съответните органи!Аз имам силажна яма от старото ТКЗС със стени и под и се чудя дали няма да мога да я преформя на торовместилище така и така я ползвам за тази цел и само да и вдигна един покрив, ама и тази торова лагуна за течния тор как пък да им я правя! Иначе за машините няма проблеми , един приятел си издвижи подобен проект за машини по нитратната директива , ама първо се беше разбрал за 20 % отстъпка от цената с вносителя и машините му излязоха без пари, но пак много главоболия и тичане

04.03.2011 в 07:36

 
Re:

От 30.12.2010г имам подписан договор със ДФЗ по нитратна директива от януари.2011г обикалям банките за кредитиране на проекта,който е на стойност 600 000лв.без ДДС.И до сега мямам отговор от нито една банка където съм ходил.Тъй че евро програмите са ала бала работа.Или трябва да ги имаш парите и си правиш инвастицията или се отказваш от нея ако се надяваш на банките.Имам 70бр.Крави,общо говеда 135бр.2010г съм приключил със 109 000лв.печалба която идва от начисления прираст,субсидията която съм получил през 2010г.И пак банките си знаят тяхната.

04.03.2011 в 08:33

 
Re:до ферма кози

до ферма кози: кажи колега нещо повече за това че не е необходимо торохранилище , когато се отнася за овце и кози . може ли само с площадка бетонна имам предвид на която ще се сахранява торта

06.03.2011 в 10:16

 
Re:

и покрив.без него не може.

06.03.2011 в 16:00

 
Re:

Здравейте колеги!
Извинявам се за закъснелия отговор но нямах възможност по-рано.

Преди да започна да разработвам проекта проучих щателно всички изисквания и варианти,като по това време в цялата страна имаше подадени само 3 проекта и нямаше от къде да почерпя опит. Та след разговори с експери от РИОСВ и консултанти стана ясно,че нещата стоят по следния начин:

1. Говедовъдство- необходима е торова площадка за твърда фракция която е ОТКРИТА но задължително трябва да има наклон от 1% на линеен метър и в края и да има бетонирана събирателна яма. Торовата площадка трябва да е съобразена с размера на стопанството като площа и се изчислява по таблица за необходимата площ за единица крава,бик,теле,юница и т.н; Трябва да има запас от 20% резервна площ!
Отделно трябва да има или лагуна за течния тор или затворена яма изградена от бетон или полиетиленово покритие също съобразено с броя на животните.
за говедата оборския тор се изчислява за цялата година (а при овцете и козите за 6 месеца тъй като се приема,че се отглеждат пасищно)
Относно техниката-тя трабва да се състои минимум от тороразпръскващо ремарке и цистерна за внасяне на течната фракция, допълнително може да се включи и трактор който да е оборудван с челен товарач-обслужващ САМО И ЕДИНСТВЕНО ТЕХНИКАТА ЗА ОБОРСКИЯ ТОР!

2.КОЗИ И ОВЦЕ- както казах те се нуждаят само от торовместилище за твърда фракция с обем необходим за шест месеца. Примерно обема необходим за 150кози и 250 овце е 100кв.м + резерв от 20кв.м. Торището трябва да е изградено от бетонен под с наклон 1%на линеен метър и също трябва да завършва с водонепроникаема яма с обем около 10куб.м. Трябва от двете страни да има стени по цялата дължина с височина най малко 1м.

Когато подавах проекта записах,че имам съществуващо торище което реално не съществуваше а изградам в момента. За изграждането не е необходим проект тъй като е помощно съоръжение и височината на стените е 1м.
След като го изградите и финализирате проекта идва проверка от РИОСВ която ви издава удостоверение за торището.

Желая Ви успех!!!
Ако мога да помогна с нещо съм на ваше разположение.

08.03.2011 в 05:11

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • ЕКОДАРПОЛ ЕКОДАРПОЛ

  ЕКОДАРПОЛ  е полска компания, която произвежда органични био торове и почвени...

   
  КАМТ АД КАМТ АД

  Производство на почвообработваща техника    Специализирана е в производството...

   
  Металагро АД Металагро АД

  Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки...

 • НИК Електроникс ООД НИК Електроникс ООД

   НИК Електроникс ООД e вносител на Trimble за България - GPS навигации, автопилоти и...

  Еуралис Семена ЕООД Еуралис Семена ЕООД

  Еуралис Семанс е семенарският отдел на Еуралис Груп – френски кооператив, съставен...

  Стойчеви 57-62 ООД Стойчеви 57-62 ООД

  Фирма Стойчеви 57-62 ООД е изключителен представител за България на:   Зетор –...

 • КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ

  ГРУПА КОСАД СЕМАНС УТВЪРДЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА СЕМЕНА В ЗЕМЕДЕЛСКИЯ СВЯТ   Косад...

  Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

  Трактор Инвест ЕООД Трактор Инвест ЕООД

  „Трактор инвест” ЕООД - Карлово е търговско дружество с предмет на дейност...

 • Pioneer - Пионер Семена България ЕООД Pioneer - Пионер Семена България ЕООД

  ПИОНЕР СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ ЕООД е официалният представител на ДюПон Пионер в България. Фирмата...

  Тайтън Машинъри България Тайтън Машинъри България

  "Тайтън Машинъри България" АД е българо-американско дружество, съзадено на 6-ти...

  Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

forum