x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Неспазване на Договор с ДФЗ-РА

И аз като много други хора, които не намират начин да се справят с бюрокрацията в ДФЗ-РА, реших да се обърна към медиите, които винаги доказват, че работят ефективно.

Обърнах се с молба към БТВ, да направят предаване, в което да се разследва защо и кой е причината да не се спазват клаузите по сключени договори с ДФЗ-РА за отпускане на финансова помощ по мярка 121 “Модернизиране на земеделските стопанства” от ПРСР ???

Сключих такъв договор на 20 октомври 2008 г.. С дата 02.02.2009 г. датира и квитанцията за прием на Заявката за плащане, което, съгласно т. 4.7 от гореспоменатия договор с ДФЗ-РА определя плащане по Договора в срок до 4 месеца.

Да, но не!

Такова плащане все още няма и “би могло евентуално да се реализира в срок до 1-2 седмици”, както се изразяват от отдел “Оторизация на плащанията” към ДФЗ-РА.
При множеството проведени от мен разговори с Фонда бивам препращан за информация към различни отдели, които за мое огромно съжаление или не знаят какво се изисква от тях и за какво им се плаща, стоейки в офисите си, или за пореден път доказват безхаберието на една тежка бюрократична машина.

Питам, защо ДФЗ-РА не се притеснява от факта, че не спазва клаузите по Договорите, които сключва с нас, земеделците?

Защо при неспазване от моя страна на вменените ми задължения по въпросния договор аз ще бъда санкциониран, а когато фондът не спазва своите задължения нещата остават непроменени?

Познайте кой е губещия и в двата варианта?

До кога потърпевши ще бъдем ние, до кога ще плащане излишни лихви на Банките, защото някой не си е свършил работата и е безразличен от действащия сключен между мен и ДФЗ-РА Договор и упоменатите в него срокове?

Защо не се търси отговорност за нанесени щети, както на мен, така и на стотици други земеделци, защо не се търси отговорност от тези, които допълнително разклащат и без това изчезващото доверие към спомената институция ДФЗ-РА?

Колеги, ако има между вас такива в моето положение, пишете, ако ще се прави предаване, то поне да включва повече от нас.

08.06.2009 в 13:59

 
Re:

На нас ни платиха няколко дни преди срока от 4м. Ако след подаване на заявлението за плащане са ти искали да представиш допълнително документи, срока от получаването на писмото, до изпращането на документите, се прибавя към тези 4м.т.е, ако си ги забавил 10 дни, срока се удължава с 10 дена.Но разбира се случаят може да не е такъв.
За съжаление с всички държавни институции е така, ние чакаме НАП да ни върне ДДС-то, от машините, които взехме по 121, но и те ги бавят незнайно защо.

08.06.2009 в 18:27

 
Re:

Колега, преди седмица проведох разговор с отдел"Оторизация на плащанията" в ДФЗ-РА и ми беше казано, че на 25.05.2009 г. те са оторизирали плащането по нашия договор и са предали на отдел"Финансово обслужване" Протокол датиран с 25.05.2009 г. за осчетоводяване. Така казано, от 25.05.2009 г. незнайно защо парите още не са преведени, въпреки че от Фонда твърдят, че имат пари.

08.06.2009 в 18:44

 
Re:

Колега,малко ме притесни с тази новина....аз сега събирам документи за да ги пращам в РА..ще видим какво ще стане нататък... [:slap:]

09.06.2009 в 22:53

 
Re:

Колеги, онзи ден ги бях награбил здраво в РА и те обещаха за вчера да ми се обадят с точен отговор какво се е случило. Та вчера получавам обаждане и ми се казва, че малко преди да ми се обадят Протоколът е бил подписан от висши служители и предаден на счет.отдел за осчетоводяване и превеждане на сумата. Кой знае кой го бе забутал някъде въпросния документ и нейнайно кога щях да си получа субсидията. Тези дни ще проверявам настойчиво дали по сметката ми са постъпили средствата

10.06.2009 в 13:58

 
Re:

Ще ги получиш, най-трудното си го минал.За съжаление в Бг така стават нещата, трябва да се караме и да ги "натискаме" иначе нестава.

На колегата, който се чудеше дали да кандитатства, да има впредвид, че от внасянето на проекта да изплащането на парите, ще мине почти една година. И то ако всичко е наред и няма някакви проблеми.

10.06.2009 в 15:14

 
Re:

Колеги, вие сте цвете и не ревете! Моята заявка за плащане е входирана на 30.06.2008 г. /САПАРД/ и въпреки обещанията, че има пари, пари за патиланчо НЯМА! Съд до дупка за тези простаци!

10.06.2009 в 19:18

 
Re:

Днес средствата постъпиха и явно е имало смисъл онзи ден да звъня и да търся отговор защо ги бавят . Трябва да сме упорити, по-упорити от тях, те нехаят за нашите проблеми, но ние няма да ги оставяме на мира . :hammer:]

10.06.2009 в 19:33

 
Re:

Представям си как ти е олекнало.

10.06.2009 в 19:41

 
Re:

Вярно е, олекна ми малко, но сега подготвям втори проект, който е драстично по-голям от първия и ми е стегната душата пак...

10.06.2009 в 19:47

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Сатнет ООД Сатнет ООД

  Сатнет ООД е водещ вносител на употребявани и рециклирани Японски...

   
   МК ГУМИ ООД МК ГУМИ ООД

  МК ГУМИ ООД е компания, занимаваща се с внос и търговия на едро и дребно с гуми. Фирмата...

   
  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД АГРОТЕХНИКИ И КО ООД

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД е фирма със седалище град Карнобат, Индустриална зона Север. Фирмата...

 • Кубота България /КББГ ЕООД/ Кубота България /КББГ ЕООД/

  Кубота България /КББГ ЕООД/ е изключителен представител на световно известната японска марка...

  КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ

  ГРУПА КОСАД СЕМАНС УТВЪРДЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА СЕМЕНА В ЗЕМЕДЕЛСКИЯ СВЯТ   Косад...

  Иновекс Земеделска Техника Иновекс Земеделска Техника

  ИНОВЕКС Земеделска Техника е част от компанията ИНОВЕКС ГРУП . ИНОВЕКС е марка позната...

 • Никея Трейд ЕООД Никея Трейд ЕООД

  Никея Трейд ЕООД се занимава с внос на употребявани трактори - John Deere, CASE, Massey...

  Еуралис Семена ЕООД Еуралис Семена ЕООД

  Еуралис Семанс е семенарският отдел на Еуралис Груп – френски кооператив, съставен...

  Анимекс ЕООД Анимекс ЕООД

  Нов стил в Селскостопанството (New Style in Agriculture)   Фирма Анимекс ЕООД е...

 • Универсал НВГ Универсал НВГ

  Универсал-НВГ ООД е създадена през 1990 г. В търговията със селскостопански машини...

  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

  ЕКОДАРПОЛ ЕКОДАРПОЛ

  ЕКОДАРПОЛ  е полска компания, която произвежда органични био торове и почвени...

forum