x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Настройка на плуг - съвети ?!

Здравейте ,
от 1 година съм с малко тракторче мицубиши 21 коня с 4х4 имам към него плук 3-ка , но немога да го настроя .. Ръчках и го въртях как ли не наклон всичко , но все нещо не е наред ,
Задълбава и не иска да избутва пръса а задръства
Чертае и не иска да задалбае
Не задълбават и трите равномерно
Огранизителното колело все е във въздуха .. вече незнам

22.10.2010 в 14:01

 
Re:до

Колега, по учебник настройката на плугът се прави по следният начин:
1.Закачваш плуга на навеса на трактора.2Спираш трактора на хоризонтална площадка, или на асфалта.3Качваш лявата задна и предна гума на трактора да стъпят върху трупчета с дебелина равна на приблизително желаната дълбочина на оран.4Под опорното колело на плуга поставяш същото трупче с същата дебелина,може с 2-3 см. по тънко за да компенсираш потъването на колелото в почвата и го навиваш или завиваш да легне плуга на асфалта.5Посредством хоризонталните винтове на навесната система на трактора центроваш така плуга зад трактора ,такаче краят на лемежа на първото ти плужно тяло да е в една линия с вътрешният ръб на задната дясна гума.6Посредством вертикалните винтове на трактора центроваш плуга към АСФАЛТА така че всичките ти 2,3,4 тела да опрат в асфалта еднакво, използваш и винтът на третата точка между плуга и трактора за да отпускаш или наддигаш последното тяло, въобще всички тела трябва да лежат на асфалта еднакво и при вдигане всички да се вдигат еднакво, не да вдигаш плуга и първото ти тяло да се вдига преди другите!7Контрираш всички винтове- хоризонтални,вертикални, третата точка и отиваш на нивата,пусни първата бразда и влез във втората, за да ти потънат десните колела на трактора и тогава виж как оре, ако ти задълбава много първото тъло вдигни,навий на десният вертикален винт на трактора, ако ти дълбае или плити последното тяло навий или отпусни на третата точка.Успех и не се отчайвай ,гледай плуга отзад всичките му тела да отхвълят еднакво пръста, не първото да дъни земята а последното да чертае само!Малък плуг с малък трактор се настройват по трудно от голям плуг на някой мощен трактор, защото големият плуг и трактор компенсират с многото тела и мощност, и все работят, както и да ги сложиш ,само като ги погледнеш от далеч виждаш как чертае и отваря вада за домат!

22.10.2010 в 14:38

Мнението е редактирано за последно на 2010-10-22 14:52:03
 
Re: :)

Много благодаря за отговора и найстина полезната информация.
Започна да си оре добре остана един проблем който може да се дължи на почвата, 3-тела (плука) орат еднокво но средния се задръства като събира купчина между себе си и огранизителното колело.

23.10.2010 в 21:28

 
Re:

Това вече е от плуга или имаш в полето огромни треви

24.10.2010 в 21:29

 
Re:

Колега проблема ти не в плуга,ако има растителна маса се задръсва между тялото и опорното колело.Ако опорното ти колело е хванато със скоби към рамата,разхлаби ги и премести колелото между първото и второто тяло.

24.10.2010 в 22:54

Мнението е редактирано за последно на 2010-10-24 23:17:30
 
Re:

Благодаря отново за проявеното желание да ми помогнете .
Ще кача нагледно клипче.
Интересно защо дори след настройките първото тяло отхърля пръска идеално а останалите две малко я цешят и не изхвърлят така хубаво.
Тракторчето е mitsubishi mt205 и всичко е електронно и нямам превод на бутоните от япоснки може и това да е някаде да има някаква функция .

26.10.2010 в 13:27

 
Re:

Дали е проблем това, сега установих , че хидравликата на навесната система когато плуга се спуснат се вдига нагоре свободно ( смисъл не го държи натиснат мога да го повдигам на ръга и следователно и опорното колело при неравност си работи ) , НО надолу не го спуска свободно спуска го до там докъдето плуговете опрат в земата и я изглучва и след това ако навдигнеш трактора се навдигат и те и според мен те опират в земята и то изкл. , но след това когато забият то не им позволява да слезнат надолу и дърпа трактора надолу от към навесната система и по този начин навдига предницата.
Опитах да бъда максимално ясен доколкото мога да го опиша , дано сте ме разбрали какво имах впредвид

26.10.2010 в 14:03

 
Re:до

Същата система я има и ТК-80, изрязах я хирургично още докато го взех!Иначе замисълът и е хубав - хидравличната система се настройва да поддържа определено натоварване в навесната система и респективно в трактора, би могъл да ореш и без опорно колело на плугът!Огледай се и виж някъде трябва да имаш кран на който да навиваш и развиваш и с него да регулираш натоварването в навесната система, принципът е следният маслото след разпределителят минава в един хидравличен балонразширителен съд и от там отива във бутилката на навеса, и посредством един хидравличен регулатор се поддържа опредерено налягане в тази система! И когато плугът се забие прекалено или срещне по твърда почва автоматично тази система изхвърля плуга на горе и обратно ако сам излезне от горе или почне да оре по плитко тя автоматично го забива в земята,

26.10.2010 в 14:32

 
Re:plyg

направи си плуг 1*35 и няма да задръства трева.

26.10.2010 в 19:26

 
Re:

Ами стигнах до извода , че май съм се набутал с дефектен и неправилно изчислен плук (мисля, че е български ) и от фирмата ми казаха , че няма сертификат към него и неможе да се регистрира ( аз си го регистрирах и без сертификата ). Трактора има функция за автоматична нивилация ( водоравно ) да държи плуга автоматично и найстина имаше кран за налягането , но остана проблема от много малко и задръсва (можеби е и от влажноста защото съм го пробвал в доста калничко ). НО така като го гледам май са много близо един от друг плуговете . [lud]

01.11.2010 в 14:12

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • АМИТИЦА АМИТИЦА

  Амитица ООД предлага професионални и високоефективни решения, продукти и технологии в областта...

   
  Тайтън Машинъри България Тайтън Машинъри България

  "Тайтън Машинъри България" АД е българо-американско дружество, съзадено на 6-ти...

   
  Трактор Инвест ЕООД Трактор Инвест ЕООД

  „Трактор инвест” ЕООД - Карлово е търговско дружество с предмет на дейност...

 • Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

  Еуралис Семена ЕООД Еуралис Семена ЕООД

  Еуралис Семанс е семенарският отдел на Еуралис Груп – френски кооператив, съставен...

  ФИАММА ЕООД ФИАММА ЕООД

  Всичко за селското стопанство.   Фиамма ЕООД предлага богата и широка гама от...

 • Мадара АГРО ЕООД Мадара АГРО ЕООД

  „Мадара АГРО“ ЕООД е един от най-големите производители на земеделска техника в...

  Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

  Pioneer - Пионер Семена България ЕООД Pioneer - Пионер Семена България ЕООД

  ПИОНЕР СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ ЕООД е официалният представител на ДюПон Пионер в България. Фирмата...

 • Агрополихим АД Агрополихим АД

  Агрополихим АД е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в...

  Агро Бул Сервиз ООД Агро Бул Сервиз ООД

  "Агро Бул Сервиз" ООД  извършва търговска и сервизна дейност на селскостопанска...

  Сатнет ООД Сатнет ООД

  Сатнет ООД е водещ вносител на употребявани и рециклирани Японски...

forum