x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Наредба за директни продажби

Колеги ,внесена е наредбата за директните продажби от зам.мин.Цветан Димитров.Качена е на сайта на министерството.Какво е вашето мнение?

01.03.2010 в 18:01

Мнението е редактирано за последно на 2010-03-02 08:04:08
 
Re:

1.Териториалните ограничения са много дискусионни. Има доста населени места, които се намират на еднакво разстояние от два областни града. Защо да можеш да транспортираш млечни продукти на 50 км. до областният град, а да не можеш на 30 км. до общински град от съседна област?
2. Аз ли не разбрах правилно, или млекоматите могат да се ползват само за краве мляко от ферми 1 група. Къде е проблема за се ползват и за овче мляко, напр.? Да не го пише в технологичните им спесификации?

01.03.2010 в 18:44

 
Re:

Наредбата е средна хубост. Краварите са прецакани, защото се иска фермите да са първа група, докато от тази наредба нужда имаха другите. Дава се шанс за овчари, козари и биловари, при тях ограничения няма, а количеството на млякото е голямо, едва ли има ферма, която да го покрие.

За клането на животни набутването си е както досега, по никакъв начин не ти се връзна да караш животни до кланица и да ги връщаш обратно.

За дребните животни е безсмислена, защото регулира единствено клането. Иначе живи зайци и пилета никой не ти пречи да продаваш дори по закон.

Цифрите не са обмислени, съпоставят се 800 кокошки с 50 заека на месец, а при млякото подобни приходи са за 1-3 дни.

За млекоматите съм писал, не се набутвайте по две причини:
1. Аз не ги продавам;
2. Няма сметка.

Не могат за работят с биволско и овче вляко, защото ще се задръстят, с козе няма проблем.

А и общо взето не възлагайте особени надежди - мандраджийството е тънка работа, малко хора разбираме от нея, а и преработката на млякото не се изплаща колкото продажбите на суровото на часно.
И в никакъв случай не се набутвайте със скъпо оборудване.

01.03.2010 в 19:54

 
Re:

Иванов май вас мандраджиите нещо ви засърбя под лъжичката!МАЙ ТАЗИ НАРЕДБА НЕЩО НЕ ВИ Е ПО ВКУСА, СВЪРШВА ВРЕМЕТО НА ЕВТИНОТО МЛЯКО ОТ ФЕРМИТЕ, А ПЪК И КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ БЪРЗО ПРИВИКВА С ВКУСЪТ НА ИСТИНСКОТО СИРЕНЕ И МЛЯКО,И НЯМА ДА ПОВТОРИ ДА СИ КУПИ ТАКИВА ОТ МАНДРА ЧЕ ВЕЧЕ ТАКА СТЕ СЕ КОМПРОМЕТИРАЛИ ,ЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ!мИ ВЗЕМЕТЕ СИ НАПРАВЕТЕ ПО ЕДНА ФЕРМА ,ЧЕ ПОНЕ НЕЩИЧКО ДА МОЖЕТЕ ДА ПРОДАВАТЕ ТИП "ФЕРМЕРСКО", ИНАЧЕ КАК ЩЕ СИ ВНАСЯТЕ ВНОСКИТЕ В БАНКИТЕ

01.03.2010 в 20:43

 
Re:

Аз разбирам от млечни продукти, но нямам мандра. А щом мандраджиите са зле означава, че ги работите с млякото и им го прадавате скъпо.
Сами ще се убедите, че нещата не са така, както ги мислите. Най-много ще намажат козарите, но само ако имат достатъчно мляко и са до големи градове. Ако на овчето и биволско сега се взима 2 лв. на частно, няма да има какво да направите от него, за да вземете повече. Същото е и с кравето, никой продукт няма да мине цената на суровото на частно.

01.03.2010 в 21:03

 
Re:

Естественно,че най хитро е да се преработва козето мляко на сирене,защото разликата между суровото мляко и готовият продукт е фрапираща.Цената на биволското и овчето е добра на частно,стига да може да се пласира своевременно.Не бива да се забравя,че и свръх предлагането,може да окаже лошо влияние,но поне за сега биволската популация не е голяма,пък и репродуктивният процес е бавен.

01.03.2010 в 21:14

 
Re:

Левче да стигна на мойте 400 литра дневно си е супер!По добре е от 200тата мизерни лева дето взимам дневно сега за това мляко!80 стотинки да ми останат чисти през сирене пак съм си ок!Най важното няма да подгъзувам на мандраджиите и да разбирам цената със задна дата в края на месеца и да ми дават цена колкото да мога да преживея!Дано доживея времето да ги видя и тях кравари! че нямат ли млекце са си отишли, да видят истинският вкус на млекото като те плесне кравата с опашка през лицето и те омаже целият!Който не е доил той не знае усешането , уверявам ви номер едно е!

01.03.2010 в 21:26

 
Re:

машините,които предлагаме за директна продажба са пригодени за минимум 50 литра прясно мляко,независимо от какво животно.Предлагаме и инсталации за преработка,опаковка и продажба на мляко и млечни продукти от 300 литра на партида и нагоре.Машините са по европейските изисквания и със сертификати.Затова всеки би трябвало да може да си закупи,а не само първа група.Тук сигурно се има в предвид изискванията за качество на млякото,което може да се гарантира по презумция от първа група.

03.03.2010 в 12:55

 
Re:

Dostata4no e da prodavah ot50 do 100.lt.prasno mlako na den ot tezi Mlekomati si e golama rabota.Pe4elih realno,bez da se podigravat s tebe.Koito ne e doil i 4istel laina,nama xalxaber ot nihto. 4ESTIT PRAZNIK KOLEGI .

03.03.2010 в 16:19

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • АГРОТЕХНИКИ И КО ООД АГРОТЕХНИКИ И КО ООД

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД е фирма със седалище град Карнобат, Индустриална зона Север. Фирмата...

   
  Агро Бул Сервиз ООД Агро Бул Сервиз ООД

  "Агро Бул Сервиз" ООД  извършва търговска и сервизна дейност на селскостопанска...

   
  Агрополихим АД Агрополихим АД

  Агрополихим АД е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в...

 • Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

  Универсал НВГ Универсал НВГ

  Универсал-НВГ ООД е създадена през 1990 г. В търговията със селскостопански машини...

  Агромашина Груп Агромашина Груп

  Агромашина груп предлага всичко за земеделието – нови трактори Same, Kubota, Lamborghini....

 • Варекс ООД Варекс ООД

  "ВАРЕКС" ООД - новаторски подход СЕРИОЗНИ МАШИНИ ЗА СЕРИОЗНИ СТОПАНИ!  ...

  Никея Трейд ЕООД Никея Трейд ЕООД

  Никея Трейд ЕООД се занимава с внос на употребявани трактори - John Deere, CASE, Massey...

  АМИТИЦА АМИТИЦА

  Амитица ООД предлага професионални и високоефективни решения, продукти и технологии в областта...

 • НИК Електроникс ООД НИК Електроникс ООД

   НИК Електроникс ООД e вносител на Trimble за България - GPS навигации, автопилоти и...

  Стойчеви 57-62 ООД Стойчеви 57-62 ООД

  Фирма Стойчеви 57-62 ООД е изключителен представител за България на:   Зетор –...

  Агрион Агрион

  Агрион е лидер в професионалното управление на земеделски земи в България.  ...

forum