x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Награда за млад фермер!!!! Това според мен е пълна измама.

Димитър Николов от Раковски грабна голямата награда “Еврика” за млад фермер за 2010 г. На официална церемония в Софийска градска художествена галерия “Фондация Еврика” връчи за 21 път традиционните си награди за иновативни проекти в областта на различни сектори от икономиката. Призовете бяха присъдени в категориите за постижения в науката, млад изобретател, млад мениджър и за млад фермер.
Димитър Николов е роден през 1977 година в Украйна. Завършил е радиожурналистика, но съдбата му отрежда изява в сферата на агробизнеса. Не съм наследил фермата, всичко стана съвсем случайно преди няколко години, затова се налага да получа допълнително образование, признава младият фермер. В момента той е студент в Аграрен университет - Пловдив, специалност “Мениджмънт на агробизнес организациите”.
Успешната организация на цялата земеделско-производствена дейност на стопанството Димитър осъществява чрез дейността на двете фирми, които управлява - “Агро Бизнес Груп 2003” ООД и “Милкком България” ООД с производствена база в землището на град Раковски. Чрез първата фирма се реализират всички функции в растениевъдното направление. Към настоящия момент се обработват около 16 000 декара, разположени на територията на град Раковски и селата Калековец, Стряма и Златосел. Земите са както собствени, така и наети под дългосрочна аренда. Отглежданите култури са пшеница, царевица, ечемик, тритикале и грах. Намеренията на Николов са в най-скоро време да започне и обработка на землищата в селата Динк, Крислово и Желязно. Фирмата разполага с богат машинно-тракторен парк - с техника от първоначалните обработки до събирането на реколтата, както и почистването и селектирането на зърното.
Само за 2010 г. инвестициите в обновяването и допълването на машинния парк на дружеството възлизат на 1 663 476 лв. Голяма част от техниката е нова и е закупена от генералните вносители на съответната марка. Николов изчислява, че само за закупуване на земеделска земя е инвестирал 112 000 лв. Гордее се с изградената стопанска, складова и производствена база с площ от над 25 000 квадратни метра, оборудвана с нужните технически съоръжения, част от която са ремонтна база и работилница за селскостопанската техника, хангар със застроена площ от 480 квадрата и три силажни ями с вместимост от 8 000 до 10 000 тона. Към дружеството на постоянен договор целогодишно са ангажирани 16 човека. Финансова дисциплина, използване на висококачествени семена, торове и препарати, производство на качествена продукция, отговаряща на Европейските стандарти, съвременни технологии, прилагани при отглеждането на културите, както и инвестиции в модерна и иновативна селскостопанска техника, лоялно отношение, както към търговските партньори, така и към собствениците на арендованата земя и персонала, ангажиран в дейността на дружеството, са допринесли за успешния бизнес, убеден е Николов.
В двата животновъдни обекта 1-ва категория на “Милкком България” ООД се отглеждат 962 броя елитни животни, порода Черношарено говедо, внесени от Франция, Чехия и Холандия. В дружеството на постоянен трудов договор са ангажирани 40 работници и служители, в това число двама ветеринарни лекари и един ветеринарен техник. Очакванията са през първите три месеца на 2011 г. стадото да се увеличи с около 400 броя телета, собствено производство. Произведеното мляко е с отлично качество и изцяло се ползва от карловска мандра за производството на мляко, сирене и кашкавал. В началото на 2011 г. стартира изграждането на нова ферма с капацитет от 1 200 броя дойни животни, с площ от 94 000 квадратни метра също в землището на Раковски. Тя ще отговаря на най-съвременните условия и ще е оборудвана с най-модерните технологии в този бранш. Предвидената инвестиция е на стойност над 4 000 000 евро. Димитър Николов има намерение в близките две години да изгради и цех за производство на фуражи, както и собствена мандра и така да затвори цикъла на производство.

31.01.2011 в 07:50

Мнението е редактирано за последно на 2011-01-31 07:50:13
 
Re:Проверка

След като направих проверка в търговския регистър се оказа,че тези фирми малко не са негови и са с доста завоалирана собственост.
Според мен този конкурс е пълен т.шак.

31.01.2011 в 07:54

 
Re:

какъв млад фермер бе товаса перални фермер глупости

31.01.2011 в 09:12

 
Re:

Даааааа, случайни неща няма, нито случайни награди, още по-малко случайни субсидии.

31.01.2011 в 09:24

 
Re:

Метсанате да те е.. в дървения философ ,да те е.. в компетентния по всички въпроси !

31.01.2011 в 11:44

 
Re:

kolkoto i da e polzval e. fondovete za takova jivotnovatstvo i tolkova mnogo zemq ,koqto obrabotva trqbva stra6no mnogo prai,a kato se setq ,4e mi e nabor sobstvenika........ [:slap:] [podkup]

31.01.2011 в 12:05

 
Re:

Бат Бойко да го провери тоо да виим как са негови и от кога тези ферми и с кво и от кво е почнал тоо момчурляк,май още на 7 години с земеделие сее занимавал а на 12крави е доил .Бат Бойко ,ади бе ко гледаш,ПРОВЕРЯВАЙ [angry]

01.02.2011 в 07:29

 
Re:до Анонимния

Що се палиш бре, не е ли така? Висички в държавата знаеме как стават тези неща. Случайности няма.

01.02.2011 в 09:25

 
Re:

Завиждаш щото не си ти ли ?

01.02.2011 в 10:34

 
Re:

Да позна.

01.02.2011 в 10:36

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Сатнет ООД Сатнет ООД

  Сатнет ООД е водещ вносител на употребявани и рециклирани Японски...

   
  КАМТ АД КАМТ АД

  Производство на почвообработваща техника    Специализирана е в производството...

   
  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

 • BASF (БАСФ) България BASF (БАСФ) България

  BASF е лидер в световната химия: The Chemical Company . Нашето портфолио предлага химикали,...

  ФИАММА ЕООД ФИАММА ЕООД

  Всичко за селското стопанство.   Фиамма ЕООД предлага богата и широка гама от...

  Интерагри АД Интерагри АД

  ИНТЕРАГРИ АД е дружество с основна дейност внос, дистрибуция и продажби и сервизна дейност на...

 • Тракбул ООД Тракбул ООД

  " ТРАКБУЛ " ООД   - Стара Загора е директен вносител на пълната гама...

  Универсал НВГ Универсал НВГ

  Универсал-НВГ ООД е създадена през 1990 г. В търговията със селскостопански машини...

  Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

 • Еуралис Семена ЕООД Еуралис Семена ЕООД

  Еуралис Семанс е семенарският отдел на Еуралис Груп – френски кооператив, съставен...

  Иновекс Земеделска Техника Иновекс Земеделска Техника

  ИНОВЕКС Земеделска Техника е част от компанията ИНОВЕКС ГРУП . ИНОВЕКС е марка позната...

  Pioneer - Пионер Семена България ЕООД Pioneer - Пионер Семена България ЕООД

  ПИОНЕР СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ ЕООД е официалният представител на ДюПон Пионер в България. Фирмата...

forum