x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

МНЕНИЯ, ПРЕДЛОЖЕНИЯ до Баш Бай Министъра

До Мирослав Найденов и другите от които зависим... Давайте най-сетне мнения и предложения и Админа да ги изпраща до където трябва и да искаме конкретни отговори с конкретни дати и като не се спазват да има санкции, както санкционират нас...И по чести срещи с нас селските стопани...
И пишете на КИРИЛИЦА МОЛЯ!!!

22.11.2009 в 11:07

Мнението е редактирано за последно на 2009-11-22 11:09:11
 
Re:

Може ли човек който е ловил бездомни кучета по София да е министър на земеделието? [:slap:]

24.11.2009 в 08:16

 
Re:

Не е важно какво е работел, никой не се е родил министър, но важното е да си защитава министерството и хората включени в него.

24.11.2009 в 09:20

 
Re: в продължение на metsanat

....И да назначи компетентнти специалисти, а не некомпетентни експерти.

24.11.2009 в 09:56

 
Re:искания от министъра

1. Да се осигурят обещаните предизборно от ГЕРБ, национални доплащания в размер от 10лв. на дка. за 2010г.
2. Да бъдат намерени пари за държавната помощ под формата на субсидии и те да са по-високи от миналогодишните, както се случва в повечето Европейски страни.
3. Да се намери начин и форма за връщане на акциза за горивата!
4. Размера на осигурителните вноски и данъчни облекчения, да останът като размер от предходните години или да бъдат променени в минимални и посилни за нас фермерите рамки!
5. Да се сложи ред при вноса на хранителни продукти от други страни, с цел стимулиране на местният производител.
6. Областните земеделски служби да се върнат на подчинение на Министерството на земеделието и храните, с цел адекватност на работата в сектора!
7. Да се спре с политическите чистки по земеделските служби, с цел запазване на качественият административен капацитет и с оглед на безпрепятственно и компетентно сътрудничество между нас земеделските производители и служителите.
8. Създаване на условия за по-мобилна връзка и комуникация между производител и администрация, получаване на информация късаеща ЗП по ел. поща, достъп до системите на земеделските и ветеринарни служби.
9. Уточняване на статута на ветеринарите! Те да бъдат или частно практикуващи или държавни служители!!!!!!!!!
10. Да бъде създаден орган от ЗП от всички области на страната, който да заседава един път месечно и да е със съвещателен глас във взимането на решения на заседания на Министерството на земеделието и храните!!!!!!

24.11.2009 в 11:27

 
Re:

Знам, че написаното от мен по горе не е съвсем сериозно, но на мен ми се ще да стоят така нещата! От отговорните хора, избрани и издържани с нашите пари, искам това а от мене ЯКО БАЧКАНЕ И ЧИСТА ПРОДУКЦИЯ!

24.11.2009 в 11:32

 
Re:

Браво Петранке! Точно ясно и подредено.Предложенията са ти много истински и подредени .Подкрепям те напълно.
.....Готвиси кандидатурата за нов министър на земеделието!

24.11.2009 в 13:32

 
Re:

И аз добавям няколко искания написани преди повече от месец и останали незабелязани в неразборията от теми и изказвани.
1)Министър Найденов да спре вноса на сухо мляко в България от УКРАЙНА, Беларус и др. през ЧЕХИЯ.И да провери какви са неговите действителни качества и съдържали вредни вещества, а да не се доверява на документите представени от страни членки на ЕС, НО КОИТО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ТОВА МЛЯКО.А това сухо мляко се влага в производството на български млечни продукти.Но това да стане за по-дълго време, а не както стана с чушките и доматите от Турция и Македония ден до пладня.
2)М-р Найденов да спре вноса на генно модифицирана соя, която е основен продукт при производството на Български колбасарски продукти(вместо месо).А също и вноса на неидентифицирано месо от ЕС и другаде, натъпкано с неизвестно какви химични вещества(хормони и др.).
3)М-р Найденов най-после да издаде наредбата, всяка ферма да може да преработва млякото и месото произведени в нея. Това е пътя да се разбие монопола на 245 броя мандри(по една за всеки депутат) и 450 броя месопреработвателни предприятия , е ДДС-то ще намалее малко в държавната хазна, но тъкмо и ВИЕ поради това ще съкратите малко чиновници и ще ги пратите в реалното производство, да не са в тежест на държавата и на нас обикновенните фермери.
4)М-р Найденов, най- после да съкрати излишните чиновници и служители в "НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ", особено през зимата ,за да може през целия летен период да ползваме безплатна вода за поливане,а не както е сега, само преди и по време на избори.И както е в съседна ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ, на които подаряваме водите на нашите реки Марица и Тунджа за нищо, като всяко нещо.
5)Така че м-р Найденов има достатъчно реална работа в БЪЛГАРИЯ, така че да си я върши, а не само да заседава с министрите на ЕС, тяхната работа е уредена, но БЪЛГАРИЯ НЯМА КОЙ ДА ИЗЧИСТИ АВГИЕВИТЕ ОБОРИ, а уж за това гласувахме за ГЕРБ.
Разбира се ,че подкрепям и исканията на Петрана, които са вече с включените нови беди ,които се стовариха, върху главитени.Но смятам че основното ни искане трябва да бъде изравняване на нашите субсидии с тези на европейските фермери и изравняване на цените на нашите продукти с цените на европейския съюз, независимо от кризата. Щом те не ни жалят и ни премахват облекченията ние е защо трябва да се съобразяваме с тях?Нека да бъдем истинска пазарна икономика,като в ЕС.Примерно в Гърция хляба 2-3 евро, сиренето е 5-6 евро за кашкавала няма да говорим,месото е 7-8 евро, това са пазарни цени, на запад са и по-високи.Е ПЕНСИОНЕРИТЕ(а те са 2,3 милиона) , ЩЕ ИЗЛЯЗЪТ НА ПРОТЕСТИ С ТЕЗИ 50ЕВРО ПЕНСИЯ КАК ЩЕ ИЗДЪРЖАТ?Но на управляващите трябва да е ясно, че който сее ветрове, жъне бури!!!

24.11.2009 в 16:54

 
Re:

Днес колеги от Шабла ми казаха, че Министъра е ходила пак на лов там...избива комплекси някакви...от Бай Тошево време...поне за разлика от Агент Гоце все още не харчи толкова много държавни пари за хобито си [angry]

24.11.2009 в 22:20

 
Re:

1.Създаване на прословутата Агенция за контрол на храните, в която да вземат участие браншови организации и
фермери по региони и контролиращите да са на ротационен принцип-ежемесечно-по тоя начин мандрите няма да могат да лавират и да плащат на тоя и оня
2.Стандартизиране на млечните, месните продукти и хляба -то технологиите станаха много не може да им се хване края- да се знае хляб се прави от еди какво си брашно и мая, аман от подобрители, всичко извън стандарта да се обозначи и да се именува с големи букви- НЕСТАНДАРТЕН ПРОДУКТ с вкус, мирис и цвят на хляб, на сирене , на кашкавал , на салам...

24.11.2009 в 22:41

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • АГРОТЕХНИКИ И КО ООД АГРОТЕХНИКИ И КО ООД

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД е фирма със седалище град Карнобат, Индустриална зона Север. Фирмата...

   
  Тракбул ООД Тракбул ООД

  " ТРАКБУЛ " ООД   - Стара Загора е директен вносител на пълната гама...

   
  Агрион Агрион

  Агрион е лидер в професионалното управление на земеделски земи в България.  ...

 • Металагро АД Металагро АД

  Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки...

  Трактор Инвест ЕООД Трактор Инвест ЕООД

  „Трактор инвест” ЕООД - Карлово е търговско дружество с предмет на дейност...

  БУЛАГРО МАШИНИ АД БУЛАГРО МАШИНИ АД

  Вече 28 години Булагро е надежден партньор на добрите селскостопански производители в...

 • Агро Бул Сервиз ООД Агро Бул Сервиз ООД

  "Агро Бул Сервиз" ООД  извършва търговска и сервизна дейност на селскостопанска...

  АГРОЛА ООД АГРОЛА ООД

  ”АГРОЛА” ООД , ЕИК 114685177 е със седалище и адрес на управление: гр. Плевен,...

  АГРИТРЕЙД-БГ ООД АГРИТРЕЙД-БГ ООД

  АГРИТРЕЙД-БГ ООД извършва продажба и сервиз на нова и употребявана земеделска техника и...

 • Интерагри АД Интерагри АД

  ИНТЕРАГРИ АД е дружество с основна дейност внос, дистрибуция и продажби и сервизна дейност на...

  Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

  Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

forum