x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Млекопреработвателно предприятие на ниво ферма

Здравейте колеги,
Някой има ли актуална информация дали скоро и фермерите на последната държава членка на ЕС ще имат право да преработват собствената си продукция и да я предлагат на пазара?
Този въпрос го поставих пред МЗХ през май 2007,казаха ми за началото на март 2008 след това ми казаха за началото на 2009,и днес отново зададох въпрос към новото ръководство на МЗХ и очаквам отговор като се надявам "Ново ръководство-нов късмет"

30.09.2009 в 16:46

 
Re:

моята информация е че в края на годината ще излезе наредба по която да си организираме производство според количеството мляко от фермата да произвеждаме продукт който да предлагаме на пазара изискванията щели да са минимални от към разрешителни

30.09.2009 в 17:38

 
Re:

Познавам д-р Т.Цветков, който участва в раб.група към зам.министъра на земеделието Ц.Димитров за изготвяне на проекто наредба в тази област. По неговите думи към 15 октомври ще е готов проекта и до декември, най-късно до януари ще е готова. Това е много важна наредба, която ще дава възможност от към ветеринарни, хигиенни, финансови и субективни изисквания на регистрираните като зем.производители животновъди да продават директно от фермата продукция и субпродукти на крайни потребители.
Д-р Цветков ме пита за някои особености, както и други животновъди разбира се. Ако се интересувате от подробности мога да препредам.
Успех!

30.09.2009 в 18:51

 
Re:

Ще съм ти задължен и много благодарен ако ми дадеш някаква по-подробна информация или връзка.
Иначе това са страхотни новини невярвах,че ще чуя нещо подобно
Дано най накрая да потръгнат работите

30.09.2009 в 19:50

 
Re:

Колега информирай д-р Цветков за форума, ако иска мнения директно от земеделците тук е най-лесно да ги получи с минимални бюджетни разходи. Повечето от нас са си оставили mail-и и GSM ако иска да се свържи дректно с хора от бранша без да харче време и пари за командировки.

Надявам се и хора от министерството да предобият навика всяка вечер да преглеждам темите във форума и чата

30.09.2009 в 21:23

 
Re:

Най-важното е, че готовите продукти или субпродукти няма да може да се изнасят извън територията на България, защото естествено няма да имат сертификат от лицензирано от НВМС за ЕС млеко- или месопреработвателно предприятие. Т.е. продаваме само на българския пазар или на такива външни пазари, които имат занижени изисквания в сравнение с европейската общност.

30.09.2009 в 23:00

 
Re:Истинско сирене

Това трябваше да стане още с влизането ни в Европейският съюз! С нетърпение очаквам Наредбата! Много моля, всички колеги когато получат информация и новости по темата да пишат!

01.10.2009 в 09:39

 
Re:

Фермерите скоро ще могат да продават сирене и мляко собствено производство. Наредбата, която ще позволи търговията, е почти готова, съобщи зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, пише в. Стандарт. Когато документът бъде обнародван, стопаните ще могат да предлагат напълно законно продуктите си и да печелят от тях, вместо да дават млякото и месото на безценица, обясниха браншовиците. Така и цената на продуктите вероятно ще се намали, защото ще отпаднат надценките за посредниците. Всеки фермер, който иска да продава млечни или месни продукти собствено производство, ще има право на държавни помощи. Ако Брюксел разреши, догодина стопаните, които искат да продават сирене, мляко или месо директно във фермата си, ще могат да вземат държавни помощи, които да покрият между 50 и 60 на сто от необходимите инвестиции. Парите ще се плащат за изграждане на хладилни помещения, витрини и постройки, необходими за продажба на стоките, каза Димитров. Очаква се документите за исканата държавна помощ да бъдат разписани от земеделския министър Мирослав Найденов и изпратени в Брюксел до края на тази седмица. До петък вероятно ще бъде разписана и наредбата, с която ще се разреши директната продажба на хранителни продукти във фермите, съобщи Димитров.

Държавата ще плаща и за застраховките на фермерите. Фонд "Земеделие" ще погасява 80 на сто от стойността на полицата за животни, ниви или стопански постройки. Покриването на застраховките е част от предвидените държавни помощи, които вероятно ще започнат да се изплащат следващата година, съобщи зам.-министър Димитров на среща с браншовите организации на животновъдите. Парите, които ще се заделят за застраховки на фермерите, са между 5 и 7 млн. лв., допълни той.

Банките са склонни да свалят лихвите по кредити за фермерите, съобщи зам.-директорът на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов. Оскъпяването на заемите за селските стопани вероятно ще е с 2-3% по-ниско от обичайното. Конкретните параметри на земеделските кредити обаче все още не са уточнени, заяви Симеонов. [назад]

13.10.2009 в 14:03

Мнението е редактирано за последно на 2009-10-13 16:03:34
 
Re:Не се радвайте.

Уважаеми колеги искам да ви кажа да не се радвате много,тъй като не ви е ясно за какво става на въпрос. Искам да ви светна какво ще се случи след като излезе наредбата. Първо ще си докарате много, много питбули на проверка във фермата и нещото което трябва да направите на цех и струващо много пари за да отговаря на директивите.Нали не си мислите,че някой ще ви пусне да си правите каквото ви на ум дойде.Тогава ще се зачестят проверките на вече познати хора от Агенция по фуражите,различни асоциации за животните,здравните ветеринари и т.н. Естествено ще имате и нови запознаства като примерно церберите от инспекция по околна среда и водите.Ще се питаме къде изхвърляме торчето от кравките, къде отиват отпадните води от цехчето и водим ли дневничето на фреона от хладилните камерки и т.н. Да не пропускаме ДВСК и пробите два пъти месечно на продуктите които ще прозвеждаме. Естествено не забравяйте инспекторите от охрана на труда, които са непоклатими за осигуровки /ох като знам как ги плащате на робите си/,за условия на труд и работна среда и т.н. Най-големия проблем ще ви бъде естествено продукта който ще произведете, за който най-малко мислите естествено. Все пак сме българи и разбираме от всичко. Само бих ви предупредил за конкуренцията на пазара, а там има лайна които ще са много по евтини от вашите.И естествено хората ще започнат да ви псуват че сте ненаситни и алчни. И на края нещо което разбирам и аз едва сега. Българина се интересува единствено от цената и от нищо друго. Мит е че търси качество,като мита за сексуалната му мощ. Така или иначе качество се постига с инвестиции,които не можете да си позволите. Това уважаеми колеги е "ГРОЗНАТА ИСТИНА".

14.10.2009 в 01:03

 
Re:Забравих нещо

Уважаеми колеги искам да ви кажа да не се радвате много, тъй като не ви е ясно за какво става на въпрос. Искам да ви светна какво ще се случи след като излезе наредбата. Първо ще си докарате много, много питбули на проверка във фермата и нещото което трябва да направите на цех и струващо много пари за да отговаря на директивите.Нали не си мислите, че някой ще ви пусне да си правите каквото ви на ум дойде.Тогава ще се зачестят проверките на вече познати хора от Агенция по фуражите, различни асоциации за животните, здравните ветеринари и т.н. Естествено ще имате и нови запознаства като примерно церберите от инспекция по околна среда и водите.Ще се питаме къде изхвърляме торчето от кравките, къде отиват отпадните води от цехчето и водим ли дневничето на фреона от хладилните камерки и т.н. Да не пропускаме ДВСК и пробите два пъти месечно на продуктите които ще прозвеждаме. Естествено не забравяйте инспекторите от охрана на труда, които са непоклатими за осигуровки /ох като знам как ги плащате на робите си/, за условия на труд и работна среда и т.н. Най-големия проблем ще ви бъде естествено продукта който ще произведете, за който най-малко мислите естествено. Все пак сме българи и разбираме от всичко. Само бих ви предупредил за конкуренцията на пазара, а там има лайна които ще са много по евтини от вашите.И естествено хората ще започнат да ви псуват че сте ненаситни и алчни. И на края нещо което разбирам и аз едва сега. Българина се интересува единствено от цената и от нищо друго. Мит е че търси качество, като мита за сексуалната му мощ. Така или иначе качество се постига с инвестиции, които не можете да си позволите. Това уважаеми колеги е "ГРОЗНАТА ИСТИНА".
Имам проекта на наредбата и в основни линии е да не очаквате да си продавате където ви падне,а само при вас с което съм съгласен и другото важно е преработка до 200 литра на ден с което не съм съгласен. Продажба на до 4 глави ЕРД и до 20 глави ДРД на година и т.н. Слава богу имам животновъдство и преработка, а от скоро и транжорна за месо.

14.10.2009 в 01:18

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Агрион Агрион

  Агрион е лидер в професионалното управление на земеделски земи в България.  ...

   
  АГРОЛА ООД АГРОЛА ООД

  ”АГРОЛА” ООД , ЕИК 114685177 е със седалище и адрес на управление: гр. Плевен,...

   
  Варекс ООД Варекс ООД

  "ВАРЕКС" ООД - новаторски подход СЕРИОЗНИ МАШИНИ ЗА СЕРИОЗНИ СТОПАНИ!  ...

 • Агрокорпорейшън ООД Агрокорпорейшън ООД

  Oсновната дейност на Агрокорпорейшън ООД е търгoвия в страната и чужбина със селскостопанска...

  КАМТ АД КАМТ АД

  Производство на почвообработваща техника    Специализирана е в производството...

  Металагро АД Металагро АД

  Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки...

 • МК ГУМИ ООД МК ГУМИ ООД

  МК ГУМИ ООД е компания, занимаваща се с внос и търговия на едро и дребно с гуми. Фирмата...

  Интерагри АД Интерагри АД

  ИНТЕРАГРИ АД е дружество с основна дейност внос, дистрибуция и продажби и сервизна дейност на...

  Агро Бул Сервиз ООД Агро Бул Сервиз ООД

  "Агро Бул Сервиз" ООД  извършва търговска и сервизна дейност на селскостопанска...

 • Никея Трейд ЕООД Никея Трейд ЕООД

  Никея Трейд ЕООД се занимава с внос на употребявани трактори - John Deere, CASE, Massey...

  Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

forum