x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

"Млад фермер" Няколко въпроса?

Здравейте,на всички нов съм във сайта,сега искам да питам искам да кандидатствам по програма "Млад Фермер" до кога е програмата и още актуална ли е гледам във сайта на фонд земеделие обаче нищо не може да се разбере,също така ме интересува какви са изискванията четох доста из интерната обаче никой никъде не разяснява колко животни трябва да имаш за да стартираш тази програма за подпомагане,моля по запознатите да ми разяснят.Искам също да помоля колегите който са много на ясно да не обиждат всеки иска да става фермер и т.н искам просто да се информирам как стоят нещата и процедурите,очаквам с нетърпение вашите коментари.Поздрави на всички от форума!

09.02.2013 в 19:14

 
Re: "Млад фермер" Няколко въпроса?

Привет и аз като теб съм зелен и се интересувам от млад фермер . http://www.varbanov-agro.com/tech_info.php ето тук можеш да си изчислиш икономическите единици, иначе изискванията предполагам си ги прочел, ако не си учил в учебно заведение специализирано в селското стопанство ще трябва да изкараш курс, надявам се някой опитен да каже няколко думи и мен ме интересува въпроса.

09.02.2013 в 20:05

 
Re: "Млад фермер" Няколко въпроса?

Преди седмица се свързах по телефона с асоциацията на младите фермери и ме интересуваше за 2014 дали ще е отворена мярката, отговора беше да. За тази година не знам.

09.02.2013 в 20:08

 
Re: "Млад фермер" Няколко въпроса?

Благодаря,много че споделяш информацията която имаш дай някакъв телефон за връзка да се свържа да питам за тази година как стоят нещата аз съм се насочил със животни да кандидатствам точно не знам колко бройки животни трябват за да кандидатствам.

09.02.2013 в 22:20

 
Re: "Млад фермер" Няколко въпроса?

Мярка 112
Целта на мярката е улесняване и подпомагане процеса на създаването на земеделски стопанства или поемането на вече съществуващи стопанства;Подпомагане процеса на модернизиране на земеделските стопанства и достигането на съответствие с изискванията за безопасност на труда, опазване компонентите на околната среда, хигиена и хуманно отношение към животните.
-Кандидатите по мярката не декларират цялата площ, която обработват или брой животни, които отглеждат в стопанството си, като по този начин след преизчисляване на общия икономически размер на стопанството няма съответствие с критерия за оценка на бизнес плана за нарастване на икономическите единици.
- В случаите, когато кандидатът по мярката е представил „Становище на БАБХ, че земеделското стопанство и дейността му отговарят на изискванията в областта на хигиената и хуманното отношение към животните и ветеринарните изисквания” и/или „Становище на РСРЗ, че земеделското стопанство и дейността му отговарят на изискванията на Закона за защита на растенията”, той приема, че стопанството му отговаря на всички стандарти и не декларира в заявлението, че отговаря на изискванията за опазване компонентите на околната среда и на изискванията за здравословни и безопасни условия на труд и не попълва таблица 8.3 от бизнес плана по отношение на тези стандарти.
- В случаите, когато кандидатът по мярката е физическо лице, но е регистриран като едноличен търговец или е бил регистриран като такъв, в заявлението за подпомагане кандидатът не отбелязва/ декларира този факт.
- Кандидатът по мярката и неговия съпруг/ неговата съпруга поотделно кандидатстват с едни и същи площи (имоти) по Схемата за единно плащане на площ и по мярката, което води до отказ за финансиране като опит за създаване на изкуствени условия за получаване на финансова помощ. Подобни случаи има и с арендодатели/ арендатори, братя/ сестри и др..
- Протоколите за създаване на земеделски масиви (за доброволна комасация) за земята участваща при изчисляване на минималния икономически размер от 4 икономически единици са със срок на действие по-кратък от 5 години, считано от датата на кандидатстване и не съответстват на изискванията на наредбата.

10.03.2013 в 13:23

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • РИМЕКС Технолоджийс ЕАД РИМЕКС Технолоджийс ЕАД

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД е компания с високо професионален и иновативен подход към всички...

   
  Кубота България /КББГ ЕООД/ Кубота България /КББГ ЕООД/

  Кубота България /КББГ ЕООД/ е изключителен представител на световно известната японска марка...

   
  Мадара АГРО ЕООД Мадара АГРО ЕООД

  „Мадара АГРО“ ЕООД е един от най-големите производители на земеделска техника в...

 • АГРОТЕХНИКИ И КО ООД АГРОТЕХНИКИ И КО ООД

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД е фирма със седалище град Карнобат, Индустриална зона Север. Фирмата...

  Агромашина Груп Агромашина Груп

  Агромашина груп предлага всичко за земеделието – нови трактори Same, Kubota, Lamborghini....

  ЕКОДАРПОЛ ЕКОДАРПОЛ

  ЕКОДАРПОЛ  е полска компания, която произвежда органични био торове и почвени...

 • Меркурий Агро ЕООД Меркурий Агро ЕООД

  Меркурий Агро ЕООД e компания за търговия на селскостопанска техника и резервни части,...

  АМИТИЦА АМИТИЦА

  Амитица ООД предлага професионални и високоефективни решения, продукти и технологии в областта...

  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

 • Интерагри АД Интерагри АД

  ИНТЕРАГРИ АД е дружество с основна дейност внос, дистрибуция и продажби и сервизна дейност на...

  Еуралис Семена ЕООД Еуралис Семена ЕООД

  Еуралис Семанс е семенарският отдел на Еуралис Груп – френски кооператив, съставен...

  АГРИТРЕЙД-БГ ООД АГРИТРЕЙД-БГ ООД

  АГРИТРЕЙД-БГ ООД извършва продажба и сервиз на нова и употребявана земеделска техника и...

forum