x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Марка 112 - Връщане на 1-ви транш!

Честита Нова Година колеги!
Бъдете здрави и нека Бог да бъде с нас в производството!
Хайде и аз да се запиша в този сайт, че и без друго си имам повод . Още в първия работен ден на новата година получих заповед за отказ на второ плащане по мярка 112 и също така трябва да връщам първия транш, както си му е реда с лихви и т.н. Мотивът за отказ е следния - при закупуване на земя за разход за инвестиция се взема предвид данъчната оценка а не сумата от платежното, където в моя случай не изпълнявам условието за разход от 3000 евро за инвестиции. Естествено съм платила тройно повече .... но както и да е. Съответно минавам под ножа!
Четох доста, но най-важното от наредбата и договора не прочетох, а пък и на фона на това че на полето ще се избием с колегите за вода или по повод конфликти от всякакво естество, как да кажа ........ нещо не ми е до четене. Иначе по бизнес план всичко е преизпълнено, за следващата година всичко е подготвено за засаждане (няма да се предаваме я) , но все пак ще връщам парички.
Нека колегите, които имат заповед за връщане да пишат, защото пък се оказва, че и от фонда ни подвеждат ..... да сондираме мнение!

03.01.2013 в 15:51

 
Re: Марка 112 - Връщане на 1-ви транш!

един познат беше така и някой му каза и той писа анекс да му признаят пазарна цена на земята, а не данъчна оценка. Попитай дали няма някакъв начин за анекс или нещо от този сорт успех

03.01.2013 в 16:38

 
Re: Марка 112 - Връщане на 1-ви транш!

Ще видя как стоят нещата с анексите, но доколкото знам анекси се подписват до 2 месеца преди подаване на заявката за второ плащане. Ако ти е "под ръка" този човек свържи ме с него, може и да имам късмет
Но искам да предупредя всички "нови" млади фермери, за да не допускат подобни грешки защото при тях стегнацията е по-голяма.
Късмет и успех на всички!

03.01.2013 в 17:12

Мнението е редактирано за последно на 2013-01-03 22:17:41
 
Re: Марка 112 - Връщане на 1-ви транш!

Честита Нова Година.Малко са хората ,които биха удържали нервите си в такъв случай и да не изприказват куп неща.Мисля,че трябва да има начин да не връщаш парите.В договора ти трябва да пише ,че фонда може да откаже второ плащане без да връщаш първото.Много внимателно го прочети .Аз ще проверя ,коя точка беше.Трябва да има начин.

03.01.2013 в 17:24

 
Re: Марка 112 - Връщане на 1-ви транш!

Благодаря за съвета колега, и аз се надявам да има начин, все пак да върна първия транш си е крачка на място в моето стопанство, за на никъде. Ще чета и аз и който има мнение по въпроса и конкретно трябва да връща пари нека да пише, за да може останалите, на които им предстои да връщат да избегнат това главоболие, защото си е шок.

03.01.2013 в 17:43

 
Re: Марка 112 - Връщане на 1-ви транш!

Честита нова година колежке,въпреки че както разбирам ,не е много весело началото и!
Според мен съветите който ще ти дадем във форума няма да ти свършат работа.
Всеки договор е сам по себеси различен.Моят съвет е да се обърнеш към опитен адвокат,който да прегледа договора и да ти обясни възможните варианти пред теб.Не пропускай срака за възражение.
УСПЕХ
Не се предавай,винаги има изход!

03.01.2013 в 17:50

 
Re: Марка 112 - Връщане на 1-ви транш!

В тази ситуация, не са много вариантите, които могат да се реализират, защото наистина в наредбата е записано да е по данъчна оценка.
Единственото, което можеш да направиш е да подадеш молба ЛИЧНО в ЦУ на ДФЗ-София, в която подробно да се опишат етапите на изпълнение на бизнесплана, както и да се аргументират всички направени разходи за постигането на целите. При едно добре написано писмо и подадено за резолюция по компетентност на Зам. директора Иван Капитанов или направо до Румен Порожанов , при положение, че проекта е реален и не става въпрос за измама съм убеден, че ще се намери решение. Лично аз съм имал проблеми от подобен характер (не са свързани с М112) и съм писал до институциите и винаги съм срещал разбиране и проблема е решаван в неочаквано малък срок.
Поздрави и успех!

03.01.2013 в 21:09

 
Re: Марка 112 - Връщане на 1-ви транш!

Намери допънитено документи за направени разходи по банков път, и искай лична среща, ако стопанството и е активно и продължаваш да се занимаваш.

03.01.2013 в 21:21

 
Re: Марка 112 - Връщане на 1-ви транш!


Благодаря за съветите колеги, ..... въпреки, че съм сгазила лука яко ще опитам по този начин. Аз не знам как да реагирам в такива ситуации, защото ми се случва за първи път а пък и е едва от един ден. Винаги сме се разбирали добре със служителите на РА и ДФЗ. Но това се е случило поради моето невнимание, не бих пропуснала нарочно такава изключителна клауза, особено при положение, че знам за последствията.
Благодаря за съветите още веднъж!

03.01.2013 в 22:10

Мнението е редактирано за последно на 2013-01-03 22:13:31
 
Re: Марка 112 - Връщане на 1-ви транш!

Здравейте и от мен!Така, аз съм в същото положение в смисъл една година ми тровиха нервите ДФЗ и МЗХ и накрая реших, че е крайно време да ги осъдя. Съжалявам само, че не го направих по-рано. Моят съвет е да се обърнеш директно към адвокат, защото аз загубих една година в преговори с директора на ДФЗ Румен Поружанов, Министъра на МЗХ, негови заместници и куп други и накрая въпреки обещанията им, които имам само на думи, нещата за мен са в отрицателна насока - връщане на първия транш. Като говориш за данъчна оценка кажете ми нормално ли е за моите лешници да ми дават данъчна оценка 170лв/дка при положение, че аз гола земя не мога да купя на тази цена, а какво остава за трайно насаждение. А друг е въпроса, че в един и същ кабинет на единия компютър ми изкарва 5300лв данъчна оценка на имота, а на другия 6400лв - кажете ми как става това?!Една тяхна неуредица ти съсипва живота, защото тази разлика е фатална. Нямам думи просто, съвета ми отново е добър адвокат, сама не вярвам да се справиш - ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО УСПЕХ!

08.01.2013 в 21:36

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • АГРИТРЕЙД-БГ ООД АГРИТРЕЙД-БГ ООД

  АГРИТРЕЙД-БГ ООД извършва продажба и сервиз на нова и употребявана земеделска техника и...

   
   МК ГУМИ ООД МК ГУМИ ООД

  МК ГУМИ ООД е компания, занимаваща се с внос и търговия на едро и дребно с гуми. Фирмата...

   
  Еуралис Семена ЕООД Еуралис Семена ЕООД

  Еуралис Семанс е семенарският отдел на Еуралис Груп – френски кооператив, съставен...

 • Мадара АГРО ЕООД Мадара АГРО ЕООД

  „Мадара АГРО“ ЕООД е един от най-големите производители на земеделска техника в...

  Агрокорпорейшън ООД Агрокорпорейшън ООД

  Oсновната дейност на Агрокорпорейшън ООД е търгoвия в страната и чужбина със селскостопанска...

  Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

 • ФИАММА ЕООД ФИАММА ЕООД

  Всичко за селското стопанство.   Фиамма ЕООД предлага богата и широка гама от...

  КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ КОСАД СЕМАНС БЪЛГАРИЯ

  ГРУПА КОСАД СЕМАНС УТВЪРДЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА СЕМЕНА В ЗЕМЕДЕЛСКИЯ СВЯТ   Косад...

  Тайтън Машинъри България Тайтън Машинъри България

  "Тайтън Машинъри България" АД е българо-американско дружество, съзадено на 6-ти...

 • Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

  Агрия АД Агрия АД

      ИСТОРИЯ   Агрия АД е създадена през 1932 г., за да задоволи...

   НИК Електроникс ООД НИК Електроникс ООД

   НИК Електроникс ООД e вносител на Trimble за България - GPS навигации, автопилоти и...

forum