x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Към тези, които се заканват да не плащат данъци

АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИЧл. 80. (1) Лице, което не подаде в срок данъчна декларация по този закон, се наказва с глоба или имуществена санкция в размер до 500 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.

(2) Лице, което не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства в данъчна декларация, водещи до определяне на данъка в по-малък размер или до освобождаване от данък, се наказва с глоба или имуществена санкция в размер до 1000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.

(3) При повторно нарушение глобата или имуществената санкция по ал. 1 е в размер до 1000 лв., а по ал. 2 е в размер до 2000 лв., освен ако лицето не подлежи на по-тежко наказание.Чл. 80а. (Нов - ДВ, бр. 99 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) Физическо лице, което, като е задължено, не декларира или невярно декларира информацията по чл. 50, ал. 1, т. 5, се наказва с глоба в размер 10 на сто от недекларираните суми.

(2) При повторно нарушение глобата по ал. 1 е в размер 15 на сто от недекларираните суми, ако лицето не подлежи на по-тежко наказание.


Слушам ви, чета ви и ми става страшно.Прави сте да негодувате, но вижте какво ви чака, ако не подадете декларация и откажете да плащате.Глобите са ви в кърпа вързани.Не знам колко от вас само си говорят в яда си и колко наистина мислят да го направят, но помислете добре над това, което ви копирах.

18.03.2011 в 15:43

 
Re:ДО АДРИАНА

АДРИАНА защо се подвеждаш по глупости? Много знаят тука из форумите,много са силни,много са разпалени ама всичко на едни голи думи.И данъците ще си платят -няма къде да идат! В крайна сметка години наред бяхме освободени от данъци и мисля ,че нямаме право да негодуваме.На никой работещ в тази страна не му е лесно-при частника се работи за 20 лева по 10 часа на ден!Да не би на някой да му е по-лесно или е по глупав той да плаща данъци а други не! Аз също съм ЗП и на мене не ми е лесно,но след като искаме да живеем в по нормална държава трябва и ние като всички други да бъдем изрядни данъкоплатци.Знам че ще има много негативни коментари след поста ми ,но изразявам личното си мнение!

18.03.2011 в 15:50

 
Re:някой

Съгласна съм.Но аз съм и счетоводител.Ако знаеш само колко ми е писнало от митингари-идея си нямаш.Но някой съвестен и свестен ще се подведе точно по онези, които размахват лозунгите и после нали се сещаш кой ще си изпати [cry]

18.03.2011 в 15:56

 
Re:

пич ти си бил много заблудена птица ,евентуално да ти е минавало през ограниченото мозъче къде и как точно се усвояват твоите парички дадени под формата на данъци и задължения ,хайде като за домашно преди да си легнеш тая вечер се напрегни да помислиш дали твоите пари подпомагат разцъфването на тая шибана държава или отиват в полупразните джобове на управляващите

18.03.2011 в 17:20

 
Re:

Добре ще е да поразучиш и в другите нормални държави на ЕС земеделските производители какви данъци плащат и какви облекчения ползват ! Няма как да сме конкурентно способни срещу немските или испанските зеленчукопроизводители или животновъди или който и да е свързан със фермерството ! С 4 дка да имаш трактор и система за напояване за над 10000 евро изглежда космическа мечта за нас !

18.03.2011 в 19:39

 
Re:

Те членове наказателни много ама ви уверявам че доста хора на село не са и чували че трябва да плащат някакъв данък да подават декларация та това означава че куцо и сакато ще бъдат призовани в данъчното не това не ми се вярва особено преди избори . А я ми обясни ако на едно семейство са му необходими определена сума на глава от семейството за да оцелява не да преживява какъв данък да плати след като то едва оцелява .

19.03.2011 в 07:19

 
Re:

Говорите за нормална държава/визирам България/, я ми посочете нещо нормално в нашата държава. Ясно е че законите, разпоредбите и какви ли не още глупости към днешна дата са в ощърб на цялото населени. Е питам законите за какво са създадени ако не да помагат и да са в полза на гражданите.

19.03.2011 в 09:20

 
Re:

Ще плащате данъци като попове!Всички плащаме ,ще плащате и вие, дето само за пари и помощи ревете!
Като не Ви оттърва , сменете си бизнеса!

19.03.2011 в 10:00

 
Re:

А тогава ти какво ще ядеш бе ? Жълтите павета на софия ли или турските и йордански пълни с какво ли не зеленчуци

19.03.2011 в 10:14

 
Re:

Що, трябва да ям твоите боклуци ли , дето ги продаваш за био!В хипермаркетите е фрашкано с европейски продукти на добри цени , не по лоши от нашите!
Пък и плащането на данъците няма нищо общо , с качеството на продуктите ви! [banan-kitara]

19.03.2011 в 10:18

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

   
  BASF (БАСФ) България BASF (БАСФ) България

  BASF е лидер в световната химия: The Chemical Company . Нашето портфолио предлага химикали,...

   
  ФИАММА ЕООД ФИАММА ЕООД

  Всичко за селското стопанство.   Фиамма ЕООД предлага богата и широка гама от...

 • Байер КропСайанс Байер КропСайанс

  Предмет на дейност: Производство и търговия с препарати за растителна защита и семена рапица....

  Агрокорпорейшън ООД Агрокорпорейшън ООД

  Oсновната дейност на Агрокорпорейшън ООД е търгoвия в страната и чужбина със селскостопанска...

  Мадара АГРО ЕООД Мадара АГРО ЕООД

  „Мадара АГРО“ ЕООД е един от най-големите производители на земеделска техника в...

 • Универсал НВГ Универсал НВГ

  Универсал-НВГ ООД е създадена през 1990 г. В търговията със селскостопански машини...

  Еуралис Семена ЕООД Еуралис Семена ЕООД

  Еуралис Семанс е семенарският отдел на Еуралис Груп – френски кооператив, съставен...

  ЕКОДАРПОЛ ЕКОДАРПОЛ

  ЕКОДАРПОЛ  е полска компания, която произвежда органични био торове и почвени...

 • Тракбул ООД Тракбул ООД

  " ТРАКБУЛ " ООД   - Стара Загора е директен вносител на пълната гама...

  Агрополихим АД Агрополихим АД

  Агрополихим АД е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в...

   Агротрон - М Агротрон - М

  Агротрон-М се занимава с внос на трактори, комбайни и земеделски инвентар от Европа.  ...

forum