x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Колеги коментираите стратегията за животновъдството

Стратегия има, в Италия намериха врати и си узакониха всички ферми- големи, малки, в населени места, извън населени места всичко е 1 категория, а който се отказва от краварството, го пенсионират с 1000 евро пенсия. ТОВА Е СТРАТЕГИЯ,а не Българската, която иска да затвори собствените си ферми и да внася евтин сурогат.

18.08.2011 в 23:35

Мнението е редактирано за последно на 2011-08-22 22:28:58
 
Re:

[banan-kufee]

19.08.2011 в 07:26

Мнението е редактирано за последно на 2011-10-28 10:55:23
 
Re:

[banan-kufee]

19.08.2011 в 07:35

Мнението е редактирано за последно на 2011-10-28 10:55:56
 
Re:

Млечното дръпна малко защото в момента цените тук са най-високите в Европа, но това е заради изключително малкия брой животни. Има цели райони, където или няма ферми или са 1-2, докато в ЕС са по няколко големи в рамките на едно село или около малък град. "Дръпне" ли още малко цените ще паднат, от една страна заради появилите се количества мляко, а от друга, която е и трайна, че хората все по-малко купуват българско сирене и кашкавал. Затова който разчита да живее от крави трябва да се готви да произвежда големи количества от високопродуктивни животни.
Като изключим телетата, всички изкупни цени в България са много над европейските и се видя, че в повечето браншаве даването от търговците на тези цени е безмислено, то не води до развитие на сектора. България от 10-12 години яде най-скъпото свинско в света, но бранша не се разви, нито се разви бройлерното птицевъдство, нито яйценосното. И като се отвориха границите и взе да влиза безмитно всички се хванаха за палците. И това е само вноса от ЕС, а ако отворят пазарите за Бразилия и Аржентина?
Животновъдството е индустрия, то не е хоби за между другото - сред като ти свърши смяната и преди на да изкараш нещо на частно да издоиш петте крави и да чакаш да живееш от това. В ЕС средното стопанство е от 80 крави с по 9 тона мляко, техния кашкавал тука струва по 7-8 лв. килото, а нашето бяло краве стана 15 лв.

19.08.2011 в 09:27

 
Re:

колега ти помни6 цената на свинското от преди 12г.? Или пък намери някаква статистика за това? Аз съм от 8 години в свиневъдството и само мога да кажа, 4е европейското беше по евтино, поради простата причина, че са намерили врати4ки за субсидиране. В България тепърва се търсят такива. Сега с тези кризи цените им не са спирали да растат от началото на годината.

19.08.2011 в 11:37

 
Re:

Новобранеца го е казал много точно.Съзирам стратегия за унищожение,не за развитие,но както е тръгнало на този ЕС не му остава много.

19.08.2011 в 13:34

 
Re:

Стратегията е ясна и тя върви съвсем по план от години, но нейната цел в никакъв случей не е запазване и развитие а тъкмо обратното.

19.08.2011 в 13:45

 
Re:

А защото се занимавам с животни от доста повече от 7 години ще ти кажа, че при бай Тошо свинското се изкупуваше по 1,68 лв/кг. с право да купиш 4 кг. концентриран фураж на 19 ст. или го изкупуваха на около 2,40 без фураж. Среданта цена на фуража на пазара беше около 30-35 ст. При тези цени от 100 прасета на партида за угояване или 200 на година се караше се живееши като член на политбюро или поне като западен фермер с 2000 прасета на партида, а цената на килограм в магазина с кости беше 5,40.

Дойде един момент, ни си спомням преди колко години, когато се каза, че трябва да се даде възможност на нашите свиневъди за 3-4 години да стъпят на крака и да поризвеждат количество на добри цени, затова се спря всякакъв внос, като принципът беше хората да плащат известно време скъпо, пък след това евтино и парите да остават в България. да ама 3-4 години минаха, после още толкова, а месото на българските фермери ставаше все по-скъпо, та в един момент почти мина 10 лв. Ако не беше пуснато европейското сигурно сега щеше да е по 20 лв. килото.
Никой никъде не дава субсидии, свинския грип започна във ферма за прасета, където отглеждаха 3,5 милиона броя на партида. В Бразилия съм си купувал свински бут за 3 лв. килото в магазин, когато тука беше 8 лв., а там думата субсиидия не я знаят. Поляците продават изрезки на цената на живото тук. Това е положението. Същата работа с онези паразити пилещарите. На пристанището в Сантос кг. бройлер е 90 ст. до 1. лв., тука в един момент искаха по над 2 лв. изкупна цена с перушината.

19.08.2011 в 15:52

 
Re:

А защото си правиш заключения по профила ми, то на мен ми е интересно как се занимаваш повече от 7 години, като си на 21.

19.08.2011 в 16:40

 
Re:

ами предлагам да ядеш обрезки

19.08.2011 в 17:09

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Pioneer - Пионер Семена България ЕООД Pioneer - Пионер Семена България ЕООД

  ПИОНЕР СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ ЕООД е официалният представител на ДюПон Пионер в България. Фирмата...

   
  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

   
  ФИАММА ЕООД ФИАММА ЕООД

  Всичко за селското стопанство.   Фиамма ЕООД предлага богата и широка гама от...

 • АГРИТРЕЙД-БГ ООД АГРИТРЕЙД-БГ ООД

  АГРИТРЕЙД-БГ ООД извършва продажба и сервиз на нова и употребявана земеделска техника и...

  Никея Трейд ЕООД Никея Трейд ЕООД

  Никея Трейд ЕООД се занимава с внос на употребявани трактори - John Deere, CASE, Massey...

   НИК Електроникс ООД НИК Електроникс ООД

   НИК Електроникс ООД e вносител на Trimble за България - GPS навигации, автопилоти и...

 • Агрион Агрион

  Агрион е лидер в професионалното управление на земеделски земи в България.  ...

  Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

  Мадара АГРО ЕООД Мадара АГРО ЕООД

  „Мадара АГРО“ ЕООД е един от най-големите производители на земеделска техника в...

 • Агрополихим АД Агрополихим АД

  Агрополихим АД е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в...

  Иновекс Земеделска Техника Иновекс Земеделска Техника

  ИНОВЕКС Земеделска Техника е част от компанията ИНОВЕКС ГРУП . ИНОВЕКС е марка позната...

  Тайтън Машинъри България Тайтън Машинъри България

  "Тайтън Машинъри България" АД е българо-американско дружество, съзадено на 6-ти...

forum