x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Кандидатстване за второ плащане по мярка 112

Здравейте, колеги, интересува ме някой, който е подал молба за второ плащане по мярка 112 - млад фермер- през какви проблеми е преминал? Интересно и полезно ще е за всеки от нас фермерите, да споделим всичко,с което сме се сблъскали при реализирането на проекта.

07.02.2012 в 16:18

Мнението е редактирано за последно на 2012-02-07 16:18:59
 
Re:

Щях да отворя нова тема по въпроса,само че при мен е м.141.Можем да обединим двата въпроса.

07.02.2012 в 16:44

 
Re:

ДЕКЕМВРИ ПОДАДОХ ЗАЯВКА ЗА 2-РО ПЛАЩАНЕ ДАЖЕ ВЧЕРА ПРИКЛЮЧИ ПРОВЕРКАТА КОЯТО ВСЪЩНОСТ Е МНОГО ОБСТОЙНА НА ЗАЯВЕНИТЕ ПЛОЩИ НА ИНВЕНТАРА И ИНВЕСТИЦИИТЕ И ВСИЧКО СЕ ГЛЕДА ПОД ЛУПА

07.02.2012 в 16:57

 
Re:

А ЗА ПРОБЛЕМИТЕ ТЕ СА МНОГО
ИМА МНОГО ПОДВОДНИ КАМЪЧЕТА КОИТО НЕ СА ИЗВЕСТНИ ОТ САМОТО НАЧАЛО А В ПОСЛЕДСТВИЕ СЕ УСТАНОВЯВАТ
ПРИМЕРНО АКО СЪЗДАВАШ ОВОЩНА ГРАДИНА ЗА ПОСАДЪЧНИЯТ МАТЕРИАЛ СЕ ПРИЗНАВАТ КАТО ИНВЕСТИЦИЯ САМО 35БР НА ДЕКАР
ЗА ВСЯКА ОВОЩНА КУЛТУРА БРОЯ Е РАЗЛИЧЕН НО АЗ ГОВОРЯ ЗА БАДЕМИ

07.02.2012 в 16:57

Мнението е редактирано за последно на 2012-02-07 17:07:20
 
Re:

И аз подадох в края на миналата година и разбрах че много хора ще имат проблеми.Говоря за тези които са си мислили че просто така ще вземат парите. От друга страна служителите са отзивчиви и помагат с каквото могат, но в крайна сметка всичко си зависи от това какво сме заложили в бизнесплана и какво сме изпълнили.
Бих посъветвал всички на които им предстои подаване на заявка за второ плащане да отидат в областния ДФЗ и да попитат как стоят нещата и какви документи трябва да подготвят. И ако нещо им липсва да си го набавят(ако не е късно вече).
УСПЕХ !!!

07.02.2012 в 18:26

 
Re:

прав си набирането на някои документи трябва да запо4не 1 месец преди крайният срок за подаване на заявката а те никак не са малко за да се справиш навреме

07.02.2012 в 18:48

 
Re:

ivandimov, за лешникови фиданки случайно да си видял бройката на декар? И казаха ли на какво основание изобщо искат да са тези бройки, поне за мен това е ново. И къде можем да питаме, аз заявка наесен трябва да пускам

08.02.2012 в 02:40

 
до Lavender

Нормално е да има някаква схема на засаждане на трайните насаждения, при нас старите орехи и бадеми са засаждани 8 на 8 метра, а сега ги сеят на 5-6метра(прдполагам че това е минималното разстояние). Не е реално да ги насееш метър на метър и да искаш събсидия за 1000дръвчета на дка.
До есента имаш време, но за мен е по-добре сега да отидеш с бизнес плана до областния ДФЗ и да попиташ какво ще трябва да изпълниш като изисквания и какви документи ще трябва да представиш. И ако нещо ти липсва или не си изпълнил да го направиш до есента.Необходимите неща не са малко така че не губи време.
УСПЕХ!!!

08.02.2012 в 07:45

 
Re:

И аз подадох заявка за 2ро плащане през декември.Наистина гледат всички документи под лупа.В приемнопредавателния протокол на пръскачката ми беше объркана 1 цифра спрямо фактурата и ме върнаха за служебна презаверка на документа.В протоколите за качеството на посадъчния материал бяха писали върху стара бланка която е била за орехи и вместо да изтрият на компютъра орехите ги зачеркнали и написали отдоло лешници като явно от сортовете личеше , че е лешници но и за това поискаха презаверка.Бях купил посадъчен материал и бях платил по банков път,но на каса в банката директно по сметката на доставчика и ми поискаха извлечение от неговата сметка за деня на плащането,макар че имах платежно нареждане от клона на банката.Колкото до броя на посадъчния материал в декар, точно когато подавахме заявките им доиде инструкцията за бройките.За лешниците съм сигурен,че са 52 броя минимум.Мисля че колегата по горе не е разбрал точно може да са повече,но не и по малко,а също така имаите в предвид,че никъде няма прихващане на 100% така че за да сте постигнали опредените декари посадъчния материал би трябвало да бъде с 10-15% в повече от колкото ви излиза по норма.За да признае едно насаждение трябва минимум 70% от дръвчетата в него да са живи.Още не са ми минавали на проверка за инвестицията от 3 хиляди евро,но на мой колега минаха не е имало проблеми освен дреболии. Снимат всичко дори са му искали да показва 3 комплекта работно облекло които да са еднакакви.Възможно е и проверка от техническия инспекторат на мен 4декара ми попада в недопустим слой и там незнам как ще се оправям.Имайте в предвид,че при нас освен удостоверение за постоянен адрес изискаха и за настоящ,ако се сетя нещо друго ще пиша пак .

08.02.2012 в 10:21

 
Re:

Lavender-ТОВА АЗ ГО РАЗБРАХ КОГАТО ДОЙДОХА ДА МЕРЯТ НА МЕСТО НА 10ДКА СЪМ РАЗПОЛОЖИЛ 500БРА ТЕ МИ ПРИЗНАВАТ САМО 350БР ЗА ДРУГИТЕ 150БР ПАРИТЕ НЕ МИ ГИ ПРИЗНАВАТ КАТО ИНВЕСТИЦИЯ ДОБРЕ ЧЕ НАПРАВИХ АНЕКС КЪМ ДОГОВОРА МИНАЛАТА ГОДИНА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ТЕХНИКА.НАЙ ДОБРЕ ОТИДИ В ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА ДФЗ И ПИТАИ ЕКСПЕРТИТЕ КОИТО ПРАВЯТ ПРОВЕРКИ ЗНАЯТ-(МАИ САМО ТЕ ЗНАЯТ НИКОИ ДРУГ)

08.02.2012 в 14:24

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • БУЛАГРО МАШИНИ АД БУЛАГРО МАШИНИ АД

  Вече 28 години Булагро е надежден партньор на добрите селскостопански производители в...

   
  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

   
  Агрия АД Агрия АД

      ИСТОРИЯ   Агрия АД е създадена през 1932 г., за да задоволи...

 • КАМТ АД КАМТ АД

  Производство на почвообработваща техника    Специализирана е в производството...

  Анимекс ЕООД Анимекс ЕООД

  Нов стил в Селскостопанството (New Style in Agriculture)   Фирма Анимекс ЕООД е...

  Тракбул ООД Тракбул ООД

  " ТРАКБУЛ " ООД   - Стара Загора е директен вносител на пълната гама...

 • АГРОТЕХНИКИ И КО ООД АГРОТЕХНИКИ И КО ООД

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД е фирма със седалище град Карнобат, Индустриална зона Север. Фирмата...

  Мегатрон ЕАД Мегатрон ЕАД

  Мегатрон ЕАД  е основана през 1998 г. и е официален представител в България на водещи...

  Агромашина Груп Агромашина Груп

  Агромашина груп предлага всичко за земеделието – нови трактори Same, Kubota, Lamborghini....

 • АМИТИЦА АМИТИЦА

  Амитица ООД предлага професионални и високоефективни решения, продукти и технологии в областта...

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД РИМЕКС Технолоджийс ЕАД

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД е компания с високо професионален и иновативен подход към всички...

  Меркурий Агро ЕООД Меркурий Агро ЕООД

  Меркурий Агро ЕООД e компания за търговия на селскостопанска техника и резервни части,...

forum