x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Искам да кося ливади? По коя мярка да кандидатствам?

На село земите пустеят с баща ми искаме да ги окосим! Несъм наясно с мерките з акандидатстване и се надявах ако може някой д ами помогне? Какви документи трябва да приготвя и трябват ли ми документи за сключени договори за аренда на земите който не са мой? Става въпрос за планински район!

19.01.2012 в 15:17

Мнението е редактирано за последно на 2012-01-19 15:17:38
 
Re:

Коси си ги,а за субсидийте които вероятно са ти в главата е малко сложно.Първо трябва да имаш сключени арендни или договори за наем със собствениците.После ще ти излязат бели петна за който не си намерил с кого да сключиш договор и те пък се плащат в общината-колкото е решил кмета ви,около 7-10 лева на декар ПРЕДВАРИТЕЛНО в срок до 1 юли.Тогава имаш право да си очертаеш каквото работиш и почваш да печелиш,но се оказва че земята ти е недопустима за подпомагане защото я очертават за пръв път.Пишеш жалба до министъра и той не ти отговаря или ти отговаря след 2-3 години,а ти си бий главата защо се хванах за тая работа.КЪСМЕТ.

19.01.2012 в 16:39

 
Re:

Е има и по оптимистични варианти. Нищо не му пречи на човека да опита. Нищо няма да изгуби. Важното е да има земя (собствена или наета), която минимум да е 5 декара, щом става дума за планински район. Може да кандидатства по СЕПП и по Агроекологичната мярка -214. Например Управление на полуестествени пасища включително и общински мери. Субсидията за поддържането на затревените площи, които са с висока природна стойност са от 150 до 170 евро на хектар. И от СЕПП ако вземе 100 евро - добре.

19.01.2012 в 19:55

Мнението е редактирано за последно на 2012-01-19 19:59:34
 
Re:

Това което възнамерявам е да изчистя разтителността около селото на дядо ми кметата там се притеснява че ако тази трева пламне ще изгори цялото село него правя изцяло за някаква облага но немога и да изчистя толкова декари безвъзмезно! Чудех се и за варянт да засея люцерна! Несъм запознат с мярките в тази насока, аз се занимавам с овцевъдство и целта винаги ми е била да следя свързание с животните мярки! Несъм наясно въобще с тази мярка 214 има ли някакви срокове и по специфични условия към нея?

19.01.2012 в 20:53

 
Re:

Да има множество изисквания към всяка мярка. Щом се занимаваш с животни сам прецени кое е по полезно за теб. Да сееш или само да косиш. Казваш, че не си запознат с мерките. Ами запознай се. Не е толкова трудно. Чети наредбите в сайтовете на фонд земеделие и на министерството на земеделието. Който иска пари трябва да знае как да си ги вземе. Даром няма. Освен това има и служби за съвети в земеделието.

19.01.2012 в 21:18

 
Re:

Прочети за мярка 214

19.01.2012 в 23:28

 
Re:и да няма договор за арента--може да ги заяви!!!!!!!

В Европа има цели организации,които косят и поддържат и получават субсидии на декар!!тука май е 17лв. на декар---това е вид социално плащане за труда----както по градовете косят и поддържат градинките от Озеленяване!!!!!Има едни в моя район с това се занимават------- и са косачи и поддържат площите--да не растат шипки,трънки и тн.е...... и бяха заявили мои земеделски земи--ама от ОС--казаха нищо нека ги поддържат и ще ти дадат наем!!!!договор за аренда ти трабва само ако кондидатстваш по програма за 1500евро!!!Ако е за плащане на декар-площ не ти трябва нищо--само разходи да правиш---нотариуса иска 50лв. за договор--ще си на загуба!!!!Може да се косят така и да се заявят за единица площ-17лв.-ама ще ти искат и осигуровки!!!!!!!!!!!

20.01.2012 в 16:14

 
Re:

За СЕПП и м214 не е необходимо да си регистриран земеделски производител, затова няма нужда да плаща осигуровки.

20.01.2012 в 17:34

 
Re:

По СЕПП са 17, по 214 още 20 и няколко, за планински още по 25.... въобще не са малко така че не се отказвай. Ходи питай, разпитвай събирай документи и каквото е нужно и ги заявявай.

По СЕПП и НР1(планински район) може само да ги заявиш, но по 214 трябва да имаш договори и то най-малко за 5-6години плюс това трябва да имаш договор със сертифицираща компания и то от предходната година. Така че тази година вече си я изтървал за 214, заявявай само СЕПП и НР1 и чети за 214 ако ти харесва до края на годината имаш време за договори и до година може да кандидатстваш и по 214.

20.01.2012 в 19:05

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

   
   Агротрон - М Агротрон - М

  Агротрон-М се занимава с внос на трактори, комбайни и земеделски инвентар от Европа.  ...

   
  Варекс ООД Варекс ООД

  "ВАРЕКС" ООД - новаторски подход СЕРИОЗНИ МАШИНИ ЗА СЕРИОЗНИ СТОПАНИ!  ...

 • Агритоп ЕООД Агритоп ЕООД

  Фирма АГРИТОП ЕООД започва дейността си през 2005 г. с тясна насоченост към животновъдния...

  Металагро АД Металагро АД

  Металагро АД е български производител на хедери за жътва на слнчоглед, царевица, приставки...

  Агро Бул Сервиз ООД Агро Бул Сервиз ООД

  "Агро Бул Сервиз" ООД  извършва търговска и сервизна дейност на селскостопанска...

 • АГРОТЕХНИКИ И КО ООД АГРОТЕХНИКИ И КО ООД

  АГРОТЕХНИКИ И КО ООД е фирма със седалище град Карнобат, Индустриална зона Север. Фирмата...

  Меркурий Агро ЕООД Меркурий Агро ЕООД

  Меркурий Агро ЕООД e компания за търговия на селскостопанска техника и резервни части,...

  Сатнет ООД Сатнет ООД

  Сатнет ООД е водещ вносител на употребявани и рециклирани Японски...

 • РИМЕКС Технолоджийс ЕАД РИМЕКС Технолоджийс ЕАД

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД е компания с високо професионален и иновативен подход към всички...

  Тракбул ООД Тракбул ООД

  " ТРАКБУЛ " ООД   - Стара Загора е директен вносител на пълната гама...

  АГРОЛА ООД АГРОЛА ООД

  ”АГРОЛА” ООД , ЕИК 114685177 е със седалище и адрес на управление: гр. Плевен,...

forum