x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Животновъдни асоциации!

Отварям темата не за да се караме а да се опитаме да уточним нуждите на животновъдите и дали асоциациите могат да защитават и помагат за техните интереси.

17.04.2012 в 23:29

 
Re:

Българина е скептик, че някой ще му защитава интереса и затова си оставаме ивдивидуалисти. Другата пречка е страха от "прецакване". А би било доста полезно наличието на тикава асоциаций.

18.04.2012 в 10:06

 
Re:

Ние също сме членове на асоциация,но когато ни санкционираха и трябваше да ни се защитят интересите-НИЩО.

18.04.2012 в 16:50

 
Re:

Колко ви е членския внос на година в тази асоциация?

18.04.2012 в 17:11

 
Re:

Да и на мен ми е интересно, дали под името асоциация, не се крие нещо като използвациация. Нека някой който е членн да сподели за членският си внос и за ползата от членството. И дали това не са поредните пиявици на българският животновъд.

18.04.2012 в 19:59

 
Re:

"Диане образовано и знаещо момче си явно.Да отворим нова тема за асоциациите и тяхната роля, надявам се да вземеш отношение по нея."

Минчо, радвам се, че повдигнахте темата за асоциациите, и се надявам, че повече хора членуващи в асоциациите ще вземат отношение.
Лично аз не мога да взема отношение понеже съм пристрастен, мога да говоря за лично управляваната от мен асоциация. Годишния членски внос е в размер на 50 лева за година и е ДОБРОВОЛЕН срещу което членовете, които са го платили получават безвъзмездно яре (което струва доста повече от годишния членски внос), мисля, че това не е сума, която е непосилна и от която сдружението и в частност управителния съвет печелят на гърба на животновъда. За всички е ясно, че не може да съществува сдружение, което да изпълнява някаква функция без някакъв дори и минимален бюджет.
Иначе всички се ползват с равни права, имало е много случаи в които сме помагали и лично аз съм се постарал да направя всичко по силите ми за да помогна включително и в спорове с институциите по определени въпроси, защото аз също съм животновъд и от доста години съм сред животните и смея да твърдя, че съм се сблъсквал с повечето проблеми. Имаме много случаи които са завършили в полза на фермерите, също така е имало случаи в които дори след намесата на асоциацията са били без резултат. Не искам да коментирам, защото съм пристрастен, надявам се някой от потърпевшите да вземе отношение.
Пак казвам аз не говоря за всички асоциации (които са около 32) а само за управляваната от мен.
И не забравяйте, че развъдните асоциации не са БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ , и нямат такава тежест в решаването на въпроси от сорта на застъпвания неизплатени субсидии и др. Разбира се, че има полза от намесата на сдружение, което представлява не един или двама животновъди, но има много случаи в които фермерите наистина нямат право да обжалват.

Следя темата с интерес, успех в дискусията!

19.04.2012 в 05:02

Мнението е редактирано за последно на 2012-04-19 05:07:10
 
Re:

Лично аз от извесно време се интересувам от асоциации свързани с млечното овцевъдство, и до момента за жалост не съм срешнал подходяща. Без да засягам някого, имам чувството че това са един вид "пирамиди" за източване на европейски и държавни средства, а като стане въпрос за реална подкрепа на даден член са пас.

19.04.2012 в 09:08

 
Re:

Така не се прави и поддържа асоциация. Хората правят някакво сдружение за да печелят или защото е задължително. Когато го правят за да имат полза от него, т.е. да спечелят трябва да си платят. Няма как без да си платиш да получиш каквото и да е, освен общи приказки и дружеско потупване по рамото, каквото правят и всички асоциации.
Няма как асоциацията да ви защити без пари, без пари може да ви изкаже съчуствие, защото колата на адвоката, който трябва да дойде до Пазарджишкия административен съд гори бензин, адвоката губи един ден на заседание и т.н. или асоциацията трябва да му плати и то 200-300 лв.минимум. Като трябва счетоводител да ти оформи документите за приключване или за кандидатстване също не го прави без пари. Ако асоциацията поддържа ветеринар на заплата, защото местните били калпазани и деряли много, пак трябва да му плати.
Какви са тези 32 асоциации "по телефон" и из провинцията? Нали министерството е в София и е задължително да имат офис тука, каква работа ще свърши Бай Спас от Вълчи дол, председател на асоцията за отглеждане на камили? Едиствената връзка с Бай Спас е един мобилен телефон, ако трябва да се види с министъра ще го покани във Вълчи дол, защото няма кой да му дои камилите докато отиде до София и т.н.
Това, което е тука са едни измишльотини. Има и действащи асоциации, за съжаление изградени на принципа на мафията, събиращи пари от членовете за да плащат приемането на необходимата нормативна бази, която да им ги върне стократно, но те не са в животновъдството, а и обикновенно интересите им са срещу тези на животновъдите. В животновъдството също има няколко добри асоциации, но те са по-скоро по поддържане на породите, където последните години малко се дръпна напред.

Меценат, споко!
Нали съм ви обещал да ви направя асоциация! Като му дойде времето!

19.04.2012 в 09:16

Мнението е редактирано за последно на 2012-04-19 09:18:08
 
Re:

E хайде давай де? То времето му дойде.

19.04.2012 в 10:16

 
Re:

Svetlio na teb sekretarskoto mqsto da dqsnata raka na Ivanov ili na brat mu znam li?
Siviqt kardinal 6te si

19.04.2012 в 10:32

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • Агрия АД Агрия АД

      ИСТОРИЯ   Агрия АД е създадена през 1932 г., за да задоволи...

   
  Агрион Агрион

  Агрион е лидер в професионалното управление на земеделски земи в България.  ...

   
  Мегатрон ЕАД Мегатрон ЕАД

  Мегатрон ЕАД  е основана през 1998 г. и е официален представител в България на водещи...

 • Pioneer - Пионер Семена България ЕООД Pioneer - Пионер Семена България ЕООД

  ПИОНЕР СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ ЕООД е официалният представител на ДюПон Пионер в България. Фирмата...

  BASF (БАСФ) България BASF (БАСФ) България

  BASF е лидер в световната химия: The Chemical Company . Нашето портфолио предлага химикали,...

  АГРОЛА ООД АГРОЛА ООД

  ”АГРОЛА” ООД , ЕИК 114685177 е със седалище и адрес на управление: гр. Плевен,...

 • Интерагри АД Интерагри АД

  ИНТЕРАГРИ АД е дружество с основна дейност внос, дистрибуция и продажби и сервизна дейност на...

  Агрополихим АД Агрополихим АД

  Агрополихим АД е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в...

  Стойчеви 57-62 ООД Стойчеви 57-62 ООД

  Фирма Стойчеви 57-62 ООД е изключителен представител за България на:   Зетор –...

 • Тайтън Машинъри България Тайтън Машинъри България

  "Тайтън Машинъри България" АД е българо-американско дружество, съзадено на 6-ти...

  Кубота България /КББГ ЕООД/ Кубота България /КББГ ЕООД/

  Кубота България /КББГ ЕООД/ е изключителен представител на световно известната японска марка...

   НИК Електроникс ООД НИК Електроникс ООД

   НИК Електроникс ООД e вносител на Trimble за България - GPS навигации, автопилоти и...

forum