x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Директни продажби на селскостопански продукти

Във връзка с новата наредба,която предстои да излезе,за директна продажба на селскостопански продукти,можем да споделяме,да предлагаме,да обсъждаме различни идеи,организация и оборудване в тази насока.

10.02.2013 в 13:38

 
Държавна помощ за директни доставки на храни от животински произход

Запознати ли сте с "Държавна помощ за директни доставки на храни от животински произход" до 31.12.2013? Около 100 млн. лева държавна помощ предвидени за създаване на магазини и заведения за търговия на дребно от животновъди, регистрирани по наредба 26 за директните доставки.

Това е сериозна възможност, която някои от вас могат да оползотворят печелившо!


Ето тук е информацията

http://www.dfz.bg/bg/darzhavni-pomoshti/direct-animal/

20.03.2013 в 15:26

Мнението е редактирано за последно на 2013-03-20 15:26:55
 
Re: Директни продажби на селскостопански продукти


http://dfz.bg/assets/3182/shema_darjavna_pomosht.pdf

21.03.2013 в 16:36

 
Re: Директни продажби на селскостопански продукти

Фермите ще могат да продават по-големи количества мляко директно на крайни клиенти. Това ще стане през следващия програмен период, който започва от 2014 г.Собствениците на четири до 10 крави ще могат да правят големи директни продажби на мляко на крайни клиенти, предвиждат промените.

Фермери с над 10 животни пък ще могат да правят собствени мандри и да продават сирене, кашкавал или масло по своя рецепта. При това режимът за отваряне на млекопреработвателна работилница към фермата ще бъде облекчен. В същото време стопаните ще могат да ползват и европейски средства за фермите си, обясни Гечев. От ЕС е поискано и удължаване на срока, в който стопанствата, неотговарящи на европейските изисквания за чистота на произвежданото мляко, трябва да приведат дейността си според стандартите на Брюксел.

Сред другите мерки за по-бърз достъп на фермерите до крайните клиенти е създаване на регионални борси за тяхната продукция в шест планови региона в страната. Ще бъдат отпуснати пари за сергии, хладилни вани и витрини.

22.10.2013 в 15:17

 
Re: Директни продажби на селскостопански продукти

82.2 милиона евро от новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020) ще бъдат насочени към дребните фермери. По специално създадена подпрограма за парите ще могат да кандидатстват малки стопанства, които произвеждат продукция за между 2 и 8 хиляди евро и обработват до 10 хектара (100 декара) земеделска земя. Първият вариант на ПРСР бе представен вчера от министъра на земеделието и храните Димитър Греков и от зам.-министър Явор Гечев.

14.02.2014 в 12:53

 
Re: Директни продажби на селскостопански продукти

Измененията в Наредба 26, касаеща директните доставки на малки количества храни от животински произход, бяха представени пред фермерите, участници във втората Национална среща на земеделските производители, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). Д-р Деница Динчева, дирекция „Животновъдство“ в Министерството на земеделието и храните (МЗХ), беше категорична, че нараства тенденцията на все по-голямо търсене на продукти от директен производител и измененията в Наредба 26 разширяват възможностите пред дребните фермери.Д-р Динчева припомни, че Наредба 26 е в сила от 2010 г. „Наредбата даде възможност за директна доставка на малки количества храни – птиче и заешко месо, сурово мляко, яйца, мед, месни и млечни продукти – директно произведени от фермерите“ припомни Динчева. На срещата стана ясно, че е готово изменението на Наредба 26, но то още не е обнародвано в Държавен вестник. Проектът за нова Наредба е в ЕК, откъдето се очаква одобрение на разписаните изменения. В новия проект е предвидена възможност за производство на млечни продукти в подвижни мандри.

14.02.2014 в 20:54

 
Re: Директни продажби на селскостопански продукти


Начало » Новини » Животновъдство » Фермери ще могат да продават директно продукцията си в мобилни мандри (ВИДЕО)
Активност на твоите приятели
Фермери ще могат да продават директно продукцията си в мобилни мандри (ВИДЕО)
Проект за изменение на Наредба 26 очаква одобрение от ЕК. Проектът предвижда увеличение на количествата за директна продажба от фермите и изграждане на фермерски пазари.
14.02.2014
|
Коментари 1
|
1467 прочитания
Препоръчай (0)
Фермери ще могат да продават директно продукцията си в мобилни мандри (ВИДЕО)
Автор: Фермер.БГ
© снимка: Фермер.БГ

Измененията в Наредба 26, касаеща директните доставки на малки количества храни от животински произход, бяха представени пред фермерите, участници във втората Национална среща на земеделските производители, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). Д-р Деница Динчева, дирекция „Животновъдство“ в Министерството на земеделието и храните (МЗХ), беше категорична, че нараства тенденцията на все по-голямо търсене на продукти от директен производител и измененията в Наредба 26 разширяват възможностите пред дребните фермери.Д-р Динчева припомни, че Наредба 26 е в сила от 2010 г. „Наредбата даде възможност за директна доставка на малки количества храни – птиче и заешко месо, сурово мляко, яйца, мед, месни и млечни продукти – директно произведени от фермерите“ припомни Динчева. На срещата стана ясно, че е готово изменението на Наредба 26, но то още не е обнародвано в Държавен вестник. Проектът за нова Наредба е в ЕК, откъдето се очаква одобрение на разписаните изменения. В новия проект е предвидена възможност за производство на млечни продукти в подвижни мандри.ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

„Увеличени са количествата за директна продажба и е разширена територията на тяхната доставка“, обобщи промените д-р Динчева. В проекта е заложено увеличение на количеството на сурово краве мляко, което ще могат да продават директно фермерите – от 73 000 кг годишно сега, на 150 000 кг годишно. Увеличение има и при количествата на сурово овче, козе и биволско мляко – 60% от месечния млеконадой за ферми с до 50 животни в период на лактация (сега са 35%). За директна продажба вече ще са 50% от месечния млеконадой за ферми от 50 до 1000 животни (сега са 30%), както и 40% от месечния плеконадой за ферми с над 100 животни (сега са 20%).„Проектът за изменение и допълнение включва и продажбата на пчелни продукти – мед, пчелно млечице, восък, прашец – като директни доставки. Увеличен е и броят на яйца от кокошки и пъдпъдъци на 1 000 броя седмично като досега беше възможно директно да се продават по 500 бр. седмично. Прясна сладководна риба вече ще може да се продава до 5 000 кг, досега разрешена беше продажбата на количества до 2 000 кг. Директната доставка на дивеч вече се разрешава на територията на цялата страна, а не както е сега – само в административната зона, в която е добито месото и в една съседна“, информира д-р Динчева.Тя допълни, че в новия проект са въведени две нови понятия. Едното е „мобилна хладилна витрина“ - подвижен обект за продажба на храни, и „временен обект за продажба на млечни продукти“ - дава възможност за продажба на малки количества продукти от мобилни мандри. В презентацията си Деница Динчева съобщи, че МЗХ готви проект за изграждане на 15 пазара в страната, на които фермерите да могат директно да реализират продукцията си.

14.02.2014 в 20:55

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • РИМЕКС Технолоджийс ЕАД РИМЕКС Технолоджийс ЕАД

  РИМЕКС Технолоджийс ЕАД е компания с високо професионален и иновативен подход към всички...

   
  BASF (БАСФ) България BASF (БАСФ) България

  BASF е лидер в световната химия: The Chemical Company . Нашето портфолио предлага химикали,...

   
  Агро Бул Сервиз ООД Агро Бул Сервиз ООД

  "Агро Бул Сервиз" ООД  извършва търговска и сервизна дейност на селскостопанска...

 • Сатнет ООД Сатнет ООД

  Сатнет ООД е водещ вносител на употребявани и рециклирани Японски...

  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

  Мегатрон ЕАД Мегатрон ЕАД

  Мегатрон ЕАД  е основана през 1998 г. и е официален представител в България на водещи...

 • ЕКОДАРПОЛ ЕКОДАРПОЛ

  ЕКОДАРПОЛ  е полска компания, която произвежда органични био торове и почвени...

  Универсал НВГ Универсал НВГ

  Универсал-НВГ ООД е създадена през 1990 г. В търговията със селскостопански машини...

  Агромашина Груп Агромашина Груп

  Агромашина груп предлага всичко за земеделието – нови трактори Same, Kubota, Lamborghini....

 • Агротрон - М Агротрон - М

  Агротрон-М се занимава с внос на трактори, комбайни и земеделски инвентар от Европа.  ...

  Еуралис Семена ЕООД Еуралис Семена ЕООД

  Еуралис Семанс е семенарският отдел на Еуралис Груп – френски кооператив, съставен...

  Иновекс Земеделска Техника Иновекс Земеделска Техника

  ИНОВЕКС Земеделска Техника е част от компанията ИНОВЕКС ГРУП . ИНОВЕКС е марка позната...

forum