x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

да си вземам субсидиите за мои ниви без да ги работя ?

Здравейте колеги.Аз съм регистриран ЗП като физическо лице и си очертавам нивите които гледам в нашето землище. Но имам малко собствени земи и в съседното землище което е към друга община. Досега ги давах под аренда на други арендатори, но не съм доволен от рентата. Искам да ги очертая аз и да вземам субсидиите за единица площ, а пък досегашните арендатори да продължат да си ги работят на принципа каквото си посеят и ожънат да си е за тях. А аз да си вземам субсидиите само.

Въпросът ми е: ще е проблем ли да си вземам аз субсидиите за моите собствени ниви ако не ги работя аз и не работя никакви други земи в това землище ?

Мерси предварително

28.08.2009 в 02:24

Мнението е редактирано за последно на 2009-08-28 02:24:21
 
Re:

"да си вземам субсидиите за мои ниви без да ги работя"... [:slap:] субсидиите са за този който обработва земята,а не за собственика ..като пък толкова не си доволен от рентата, просто се разберете с арендатора да не ти ги обработва и нищо няма да получаваш като рента...но тогава сигуро поне ще спиш спокойно .А ако наистина се знаимаваш със земеделие ти е ясно колко влага в обработката на твойте ниви арендатора и колко изкарва...А от такива собственици като теб с нетърпение чакам въвеждането на данък върху земеделските земи

28.08.2009 в 07:03

 
Re:

От такива хитреци като теб сме на тоя хал.Ако можеш направи сметка как се сее на 2 лв нафта,как се тори на 700 лв/тон и как се продава на 20 ст.Очертай ги ,не ги засявай,че като дойдат от РА да те проверят да ти сложат наказание и за бъдещ период и тогава да ти дойде акъла.Аман от такива!!После-що имало застъпвания [angry]

28.08.2009 в 08:49

 
Re:зп

ela az 6teti dam moite nivi tigi raboti aaz 6te vzema arendata na 1000 1 se namirat takiva glypaci ti ilisi koravo srde4en ili neti raboti pipeto

28.08.2009 в 10:51

 
Re:

Ей такова нещо ще ме е страх да си го помисля камо ли да го напиша?Хубаво е на"работата лекотои на хляба мекото", но така до никъде не се стига.Аман от играчи на дребно.

28.08.2009 в 12:20

 
Re:

Ти явно си голям тарикат,искаш да вземаш без да влагаш.Ако ти се работи земеделие ела да ти дам 2500дка.аз ще ги очертавам ти ще ги работиш.

28.08.2009 в 17:59

 
Re:

Бре, ще ме изядете, бре. Да не съм ви някаква бабичка от село че да ми обяснявате колко ви струва торта и колко ви е нафтата.

Аз също съм ЗП и също работя земя и плащам ренти. Обясних подробно че аз работя в едно землище а имам земя и в друго съседно. Само че аз плащам рента 22 лева, а колегите в другото землище искат да ми дават (за мои наследствени земи) тази година 8 лева/декар. Викам им чакайте бе да не съм баба ви Стойка че да ми разправяте колко лоша ви била реколтата.... но на глава не излязох с тях.

Затова съм решил да си ги очертая напролет, а пък те нека си ги работят.

И не ми изкачайте с номера че не сте на печалба ако нямате субсидии. Преди да има субсидии какво правехте ???? Все бяхте на загуба ли ????? Ако не можете да излезее на печалба значи не знаете как се гледа земя !!!!!

29.08.2009 в 01:54

 
Re:

Добре фазанчо,наистина 8 лева е малко,ама не казваш каква категория е земята за която плащаш 22 лева и земята за която ти дават 8 лева. Аз при мен имам на 35 лв., имам и на 15 лв., а има и такива които въобще не ги искам, въпреки че ги дават и на 5 лв.,ама разликата е голяма, с тази от 15 лв. наем, можеш и да не си ги върнеш при суха година, а при другата излизаш с печалба винаги, независимо от големия наем. Така че какво ти пречи, щом землището е съседно - засей ги, ама изглежда земята е калпава и не ти се пипа, и си мислиш че е по лесно да изнудиш арендаторите, все пак успех, щом си тук, значи обичаш земеделието.

29.08.2009 в 08:32

Мнението е редактирано за последно на 2009-08-29 08:38:30
 
Re:

Всъщност прав е колегата sasho6911.Ама през моя поглед ,като се има предвид,че земите са ни 8,9 а имаме и един блок 10 категория 8 лева си е много а 22 е направо смехотворно

29.08.2009 в 09:33

 
Re:2010 г.

Решил си другата година да си очертаеш земите,да си вземеш субсидиите,а другите да бъхтат земята....ама помисли ли ,че ако ги очертаят и тези дето я работят,ще има застъпване и никой няма да спечели от тая простотия.Особенно ,ако си подписал аренден договор,ще те спукат от проверки .Така,че или си я работи СОБСТВЕНАТА ЗЕМЯ,или си предоговори рентата [angry]

30.08.2009 в 20:18

 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

 • МК ГУМИ ООД МК ГУМИ ООД

  МК ГУМИ ООД е компания, занимаваща се с внос и търговия на едро и дребно с гуми. Фирмата...

   
  Оптиком ООД Оптиком ООД

  Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство   ОПТИКОМ ООД  е...

   
  Скайтрак ЕООД Скайтрак ЕООД

  Скайтрак ЕООД е директен вносител на употребявани трактори от Япония с марките Kubota, Iseki,...

 • Агромашина Груп Агромашина Груп

  Агромашина груп предлага всичко за земеделието – нови трактори Same, Kubota, Lamborghini....

  БУЛАГРО МАШИНИ АД БУЛАГРО МАШИНИ АД

  Вече 28 години Булагро е надежден партньор на добрите селскостопански производители в...

  Сатнет ООД Сатнет ООД

  Сатнет ООД е водещ вносител на употребявани и рециклирани Японски...

 • Тракбул ООД Тракбул ООД

  " ТРАКБУЛ " ООД   - Стара Загора е директен вносител на пълната гама...

  Агрия АД Агрия АД

      ИСТОРИЯ   Агрия АД е създадена през 1932 г., за да задоволи...

  Агро Бул Сервиз ООД Агро Бул Сервиз ООД

  "Агро Бул Сервиз" ООД  извършва търговска и сервизна дейност на селскостопанска...

 • АМИТИЦА АМИТИЦА

  Амитица ООД предлага професионални и високоефективни решения, продукти и технологии в областта...

  Интерагри АД Интерагри АД

  ИНТЕРАГРИ АД е дружество с основна дейност внос, дистрибуция и продажби и сервизна дейност на...

  Мадара АГРО ЕООД Мадара АГРО ЕООД

  „Мадара АГРО“ ЕООД е един от най-големите производители на земеделска техника в...

forum